Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

 από τον Κων. Φράγκο
Ρε μπας κι’ είναι έτσι;
 • Φίλος επιχειρηματίας, πατριώτης, ανήσυχος, φανατικός αναγνώστης της στήλης μου λέει: Γιατί κραυγάζεις ματαίως για εξοπλισμούς, συντήρηση υπάρχοντος υλικού; Η καμαρίλα της Ε.Ε. δεν το επιτρέπει. Δεν  εγκρίνει. Το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της εδώ. Δεν έχεις αντιληφθεί ότι έχουμε χάσει από το 2010 την εθνική μας κυριαρχία; Είμαστε προτεκτοράτο; Οι «θεσμοί» πηγαινοέρχονται συνέχεια στο Χίλτον.
 • Επιτρέπουν στα κόμματα να διαθέτουν εκατομμύρια για φαύλη διοίκηση, διορισμούς μετακλητών κ.λπ. γιατί έτσι η Ελλάδα δεν πρόκειται ν’ ανασάνει, θα παραμένει ελεγχόμενη, υπανάπτυκτη. Η ασυδοσία στο δημόσιο χώρο κάνει τη Χώρα πλέον ευάλωτη, κατεβαίνει ακόμη πιο κάτω και έτσι διευκολύνεται ο έλεγχός της. Η άμυνά μας δεν τους ενδιαφέρει, μας καθησυχάζουν. Οι «σύμμαχοι και φίλοι» μας διαβεβαιώνουν ότι οι Τούρκοι είναι φρόνιμοι…. Δεν ορκίζονται…. Προσθέτουν «Αν κάτι συμβεί θα επέμβουμε για να τα βρείτε, αμέσως θα επέλθει κατευνασμός».
 • Εννοούν «Αν συμβεί κάτι θα σπεύσουμε να σας κρατήσουμε ώστε ο Τούρκος να σας παλουκώνει… άνετα. Ο ισχυρός να επιβάλει τους όρους του».
 • Προ ημερών ήταν η επέτειος της άλωσης της Τριπολιτσάς. Ο Γερο-Κολοκοτρώνης είπε  «Αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς μόνος σου μην περιμένεις από κάποιον άλλον».
Προς αιθεροβάμονες και εθελοτυφλούντες
 • Η νέα ηγεσία της Ε.Ε. κ. Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν δεν είναι τυχαία. Έχει διατελέσει επί 6 χρόνια ΥΕΘΑ της Γερμανίας. Κατέχει πολλά για την άμυνα και ξέρει τι λέει.
 • Ολίγοι πρόσεξαν μια παράγραφο των δηλώσεών της «Η Ε.Ε.  δεν θα γίνει ποτέ στρατιωτική συμμαχία. Το ΝΑΤΟ θα είναι πάντα η συλλογική Άμυνά μας».
 • Τι σημαίνει αυτό; Μας το λέει ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Γ. Μαλούχος (ΝΕΑ 18 Σεπτ.). Η Ε.Ε θα παραμείνει ένωση αλα καρτ, ένας χώρος ηγεμονικής κηδεμονίας που θα επικεντρώνεται κυρίως σ’ αυτά που θεωρούνται χρήσιμα για το Βερολίνο… Όσοι ελπίζουν ακόμα σε μια αληθινή Κοινή Ευρώπη καλό είναι να το ξεχάσουν. Και όσοι φαντάζονται ότι αυτή θα προστατεύσει κάποτε τα σύνορά μας ας απαλλαγούν από τις αυταπάτες. Όλα αυτά ουδέποτε θα συμβούν.
 • Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντί να δει την πραγματικότητα κατάματα, να σημάνει συναγερμό, να κάνει γενική κινητοποίηση συνεχίζει να μας μιλάει για κοινά σύνορα Ε.Ε. – Ελλάδας για να σωφρονίσει την Τουρκία.
 • Κατεπειγόντως, νέες φρεγάτες κ. Πρόεδρε, εκσυγχρονισμοί, συντήρηση πυρομαχικών κ.λπ. Σπεύσατε.
Και τα ρέστα;
 • Τα λοιπά οπλικά συστήματα;
 • Μήπως τα βλήματα – πύραυλοι μαχητικών της Π.Α. που κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός προβλεπόμενου ελέγχου λόγω έλλειψης πόρων; Μήπως προηγούνται πάντων; Τα χρονικά όρια εξαντλούνται. Τα γνωρίζουν καλύτερα από εμένα άλλοι.
 • Ελικόπτερα ΝΗ-90. Τα αγόρασαν οι Σημιτογιάννοι (2003) με εξαιρετικά φουσκωμένες τιμές και με το κόλπο του SWAPS  (για να οικονομήσουν και οι τράπεζες). Παραγγείλαμε 20, παραλάβαμε 14 και ίπταται μόνο ένα! ΕΝ !! Απορώ: Ο νέος ΥΕΘΑ γνωρίζει την πικρή αυτή ιστορία; Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες.  Την γνωρίζει όμως καλά, κάλλιστα ο ΥΦΕΘΑ  κ. Α. Στεφανής.
 • Ελικόπτερα APACHE. 19 τον αριθμό, απαιτούν άμεσα μερικό εκσυγχρονισμό. (Με 30-35 εκ. € γίνεται η δουλειά). Χρόνια περιμένουν, από τότε που τα καταδίκασε ο κ. Ε. Βενιζέλος (2010). Να μην το ξεχνάμε.
 • Πολυπυραυλικό σύστημα (κατιούσες) RM70, περιμένει κα’ αυτό εκσυγχρονισμό.
 • Τέσσερις (4) φρεγάτες ΜΕΚΟ αναμένουν «ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ» εκσυγχρονισμό. Για τα F-16  τα είπαμε.
 • Ζήτω το έθνος.
Που θα βρεθεί το χρήμα για την Άμυνα;
 • Επαναλαμβάνω κι’ έχω γίνει κουραστικός: Λεφτά υπάρχουν. Να ενδιαφερθούν οι ταγοί να ψάξουν να τα βρουν. Π.χ.
– Που είναι τα λεφτά του «τάματος» γιατί δεν μιλάει κανείς;  Τα φάγανε; Αν ναι, ποιοι;
  Εκποίηση μέρους μη χρησιμοποιούμενων στρατοπέδων αντί να διορίζονται με κομματικά κριτήρια σε Δήμους  για να εισπραχθούν ψηφαλάκια  κ.α.. Έγραψα ένα εκτενές ρεπορτάζ την 30-07-19 σ’ αυτό το χώρο για τις πηγές προσπορισμού  χρημάτων για την άμυνα.
 • Υπάρχει όμως και κάτι άλλο.
– Η ενεργή συμμετοχή των κορυφαίων πολιτικών παραγόντων σε ένα σε ένα Ταμείο Άμυνας.  Π.χ. ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισπράττει έναν τεράστιο μισθό ετησίως ενώ, κανονικά, η αμοιβή του θα έπρεπε να είναι συμβολική. Το ίδιο και οι συνταξιούχοι τ. Πρόεδροι. Ο κ. Παυλόπουλος θα πρέπει να μην περιορίζεται σε κραυγαλέες διακηρύξεις αλλά να διαθέσει τουλάχιστον 300.000 € το χρόνο από το μισθό του (373.000) σε ένα Ταμείο Άμυνας. Το ίδιο να κάνουν ανάλογα οι απελθόντες Πρόεδροι (ΣΣ Ο κ. Παπούλιας απήλθε μετά 10 χρόνια στην Προεδρία  με μια Samsonite  γεμάτη με περισσότερα από 3,5 εκ. €. Έτσι δεν είναι;). Το ίδιο να κάνουν και οι άλλοι κορυφαίοι πολιτικοί και βουλευτές.
 • Την 18 Σεπτ. 19 η Καθημερινή δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον άρθρο του κ. Α. Παπαχελά με τίτλο «Να βάλουν το χέρι στην τσέπη».
 • Στο κείμενο τονίζει ότι οι ανάγκες άμυνας,  υγεία κ.ά. είναι τεράστιες. Έχει έλθει η ώρα για τους οικονομικά ισχυρούς  αυτής της χώρας να βάλουν το χέρι στην τσέπη, για να βοηθήσουν τον τόπο σε μια κρίσιμη συγκυρία. Η Ελληνική Δημοκρατία βγαίνει από μια χρεοκοπία με λιγοστούς πόρους και πολύ μεγάλες ανάγκες σε ζωτικούς τομείς. Η Εθνική Άμυνα, Υγεία, βασικά υποφέρουν από μεγάλες περικοπές αλλά με αδυναμία των πολιτικών να προχωρήσουν σε γενναίες αποφάσεις. Δεν ξέρω τι μπορεί να ταρακουνήσει τους οικονομικά ισχυρούς και ανθρώπους της καθεστηκυίας τάξης…. κ.ά., κ.ά..
 • Να προτείνω εγώ κάτι για ταρακούνημα; Η ανάληψη εκστρατείας από τον κ. ΠτΔ, η ρεαλιστική ενημέρωση και προσπάθεια από τους πολιτικούς να  πείσουν τους επιθυμούντες να προσφέρουν για την αξιοπιστία τους και ικανότητά τους να τα διαχειρισθούν. Κάποιος από αυτούς μου είπε «Θέλω να δώσω αλλά πού και πώς;  Αυτοί που είναι στην κορυφή δεν με πείθουν ότι δεν θα τα φάνε».
Ανυπομονώ, αδημονώ, δεν κρατιέμαι
 • Περί το τέλος του 2018 ο τότε ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος προώθησε νόμο στη Βουλή για τη διάθεση 270 εκ.$ από την L-M ως Α-Ω ή κάτι τέτοιο.
 • Το χρήμα ήταν αναγκαίο για να προμηθευτεί η εταιρεία μηχανήματα  (από την L-M) και να βελτιώσει εγκαταστάσεις για να μπορέσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα  εκσυγχρονισμού F-16 (Σ.Σ. Ακόμη δεν έχω καταλάβει πως έλαβε μέρος η ΕΑΒ στις διαπραγματεύσεις για τον εκσυγχρονισμό ενώ ήταν … ξεβράκωτη).
 • Το Σ.Ν. εισήχθη στην Βουλή  για συζήτηση, έγινε σάλος εκ μέρους της ΝΔ. «Σκάνδαλο, ληστεία…» κραύγαζαν οι γνωστοί «τενόροι». Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη άφηνε υπαινιγμούς προς Καμμένο για συνεργασία του με μεγάλο επιχειρηματία που συμμετέχει στον εκσυγχρονισμό. Λαϊκισμοί του κερατά! Το ΣΝ αποσύρθηκε.
 • Τώρα, δειλά – δειλά επανέρχεται! Το δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος γιατί η ΕΑΒ πνέει τα λοίσθια. Χρειάζεται τον παρά αλλά για ν’ αρχίσει ο θρυλικός, πλέον, εκσυγχρονισμός που όταν τελειώσει τα  F-16 ίσως να είναι για το μουσείο.
 • Ανυπομονώ να δω τι θα κάνουν οι κεκράκτες. Τι θα πει η κ. Ντόρα; Υποθέτω τι θα γίνει. Γνωστή η συνταγή. Τα 270 θα γίνουν 280 ή 285 οπότε θα θεωρηθεί εθνική επιτυχία! Μία μερίδα από τα ίδια… Να δούμε πότε θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα.
Απορία αφελούς φορολογούμενου πολίτη
 • Συμβιβαζόμαστε, σιγά- σιγά, με την ηττοπαθή άποψη: Τι να κάνουμε; Πρέπει να είμαστε ήσυχα παιδιά… Λεφτά για την Άμυνα δεν υπάρχουν…
 • «Όσο ταΐζουμε το θεριό με υποχωρήσεις, τόσο αυτό εξαγριώνεται  και θα μας απειλεί με νέες προκλητικές ενέργειες που στην πράξη δημιουργούν, όσο και αν δεν το αντιλαμβανόμαστε νέα τετελεσμένα» σχολιάζει ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Τάσος Παπαδόπουλος (14/09 ORGI.GR).
 • Υπάρχει, συντηρούμενος από το Κράτος ένας Οργανισμός που λέγεται ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ. Αν κοιτάξετε στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ θα δείτε τους στόχους του. Κοντολογίς η έρευνα των αρχείων του τ. Πρωθυπουργού και ο προσπορισμός μαθημάτων για το μέλλον της Χώρας. Δηλαδή ένας χρεοκοπημένος, εντελώς, πολιτικός των τραγικών σκανδάλων του Χρηματιστηρίου, των ληστρικών Ο.Α. και εξοπλισμών, των Ιμίων, της συμφωνίας Μαδρίτης, των ασύδοτων δανεισμών, των SWAPS κ.λπ., κ.λπ. θα μας δώσει μαθήματα.
 • Ερωτώ πόσα πληρώνει το Κράτος, ετησίως στο Ίδρυμα;  Πόσους μετακλητούς δικαιολογεί εκεί για την «έρευνα» (τόσα χρόνια τα ψάχνουν, από το 2005. Δεν έχει τελειώσει η έρευνα;).
 • Πήρα αφορμή από την είδηση ότι το Ίδρυμα ετοιμάζει performances με υψηλούς καλεσμένους. Ποιος θα τις χρεωθεί; Θα απαντήσει κάποιος;
Η εικόνα είναι σαφής
 • Τα μηνύματα και ειδήσεις που διαβάζουμε για τις επιτυχίες των ελληνικών ιδιωτικών εταιρειών εξοπλισμών είναι ενθαρρυντικά και ενίοτε άκρως ικανοποιητικά.
 • Μυτιληναίος, Sunlight, THEON, EFA, INTRACOM, KEMOS κ.ά. έχουν εξαιρετικές επιτυχίες και κέρδη: Εφευρίσκουν, πωλούν, εφοδιάζουν ξένους, προηγμένους, Στρατούς.
 • Γιατί η Κυβέρνηση, το ΥΕΘΑ, δεν ζητούν απ’ αυτές επί δανεισμώ, ένα αριθμό στελεχών για τις Διοικήσεις των δύσμοιρων κρατικών ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, Ναυπηγεία κ.λπ. απαλλάσσοντάς τες από τους κομματικούς, μήπως έτσι δουν Θεού πρόσωπο; Είναι αφελής η πρότασή μου; Έστω, αλλά δίνει μια εικόνα.
Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα
 • Η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού πλέον εκπροσώπου της κ. Γ. Αυτιά ανήγγειλε αύξηση 15-20 €, μηνιαίως, στα στελέχη Ε.Δ. εν ενεργεία και ε.α.
 • Θυμάμαι μια εποχή, προ αρκετών δεκαετιών, που ο τότε Πρωθυπουργός, αείμνηστος, Κων. Καραμανλής ο Α΄ έδωσε στα στελέχη των Ε.Δ., μεταξύ των οποίων σ’ εμένα τον υπολοχαγό, αύξηση 150 δρχ. σε τρείς, εξαμηνιαίες δόσεις. Υπόψη ότι τότε ένα γιαουρτάκι κόστιζε 5 δρχ.
Κατάδικος, κατάδικος γιατ’ είναι ο κόσμος άδικος
 • Είναι ο τίτλος ενός παλαιοτάτου ζεϊμπέκικου. Μου το θύμισε ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου που έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς «απάσας Αρχάς και Εξουσίας» διαμαρτυρόμενος για την άδικη 11μηνη προφυλάκισή του στον Κορυδαλλό για την υπόθεση του εκσυγχρονισμού των γηραιών φρεγατών S (2003).
 • Υποστηρίζει ότι το κατηγορητήριο στηρίζεται σε τρία μεγάλα ψέματα με πρώτο την απιστία. Θα σταθώ σ’ αυτό. Υποστηρίζει ότι ορθώς, ορθότατα αποφάσισε τον εκσυγχρονισμό αφού δεν υπήρχαν χρήματα για νέες φρεγάτες. Απ’ ότι θυμάμαι, πολύ καλά, στην υπουργική απόφαση αντιδρούσε σύσσωμο το ΠΝ γιατί γνώριζε ότι οι γηραιές φρεγάτες, όσο και αν φτιασιδοθούν ελάχιστα θα προσέφεραν. Στέλνεις μια γραία που τα βυζιά της έχουν φτάσει στους μηρούς σε Ινστιτούτο Καλλονής για ν’ ανταγωνισθεί, μετά, νεαρές; Ο τότε Α/ΓΕΝ, έξοχος Ναύαρχος κ. Αντώνης Αντωνιάδης, του υπέβαλε υπόμνημα εκθέτοντας όλα αυτά και ζητώντας να δοθεί η πίστωση για προκαταβολή έναρξης κατασκευής μίας νέας φρεγάτας. Να κάναμε αρχή!
 • Ο Αρχιναύαρχος όμως κ. Παπαντωνίου είχε άλλα κατά νου και ο κ. Σημίτης αγρόν ηγόραζεν.
 • Η σαθρή υπόθεση βγήκε στον αέρα αργότερα, πολύ αργότερα. Η Κυβέρνηση Καραμανλή – Μεϊμαράκη  δεν ασχολήθηκε με το σκάνδαλο. Εξού ο κ. Κ. Καραμανλής Β’, ονομάσθηκε Σκανδαλοθάπτης.
 • Αναμένεται η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τον κ. Γ. Παπαντωνίου. Πιθανότητα ν’ αθωωθεί. Επανερχόμαστε, σιγά-σιγά, στην κανονικότητα…
Ολίγη αιδώς δεν βλάπτει
 • Κυριακάτικη εφημερίδα των εντυπωσιακών ειδήσεων και «αποκαλύψεων» επιτίθεται κατά του τ. ΥΕΘΑ/ΑΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολάκη (22.09) αφήνουσα αιχμές για το αίτημα προς ΗΠΑ διάθεσης πληροφοριών διαθεσιμότητας τεσσάρων (4) ειδικών ελικοπτέρων ΠΝ. Πότε έγινε αυτό το έγκλημα, παραμονές αποχώρησης του Ναυάρχου από το Υπουργείο! Τι μου λέτε; Τον τσακώσαμε…
 • Από την απλή πληροφόρηση – ενημέρωση ως προς την προσφορά, την αξιολόγηση κ.λπ. η απόσταση είναι παρασάγγας ογδοήκοντα πέντε.
 • Αλλά γιατί γκρινιάζουν; Όλη την «λάντζα» θα την κάνει η παρούσα Κυβέρνηση.  Αν αποφασισθεί προμήθεια, που δεν το βλέπω.
ΝΙΜΤΣ
 • Έγραψα για την ανάγκη ενίσχυσης του ΝΙΜΙΤΣ
 • Ο ΥΦΕΘΑ κ. Α. Στεφανής (προηγούμενη εβδομάδα) με πληροφόρησε, προσωπικά, ότι, ήδη, έχει ενεργήσει για διάθεση ποσού, από δωρεά, προς βελτίωση εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου.
 • Τον ευχαριστώ πολύ.
Εξομειωτής F16V της L-M.
 • Είχε εγκατασταθεί στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης (Περίπτερο Ε.Δ.) και στην Αεροπορική Έκθεση Τανάγρας (A.F.W.). Τον επεσκέφθησαν και ενημερώθηκαν από τον Αντιπρόεδρο της Lockheed Martin κ. Ντένη Πλέσσα οι κ. ΠτΔ, Πρωθυπουργός, ΥΕΘΑ, ΥΠΟΙΚ, Ηγεσία Ε.Δ.
 • Ωραία! Είδανε τον εξομοιωτή. Εκσυγχρονισμένο F-16 θα δούμε και πότε; Αν θα δούμε…
Ελλάς – Τρελάς
 • Οι 30 κρίκοι του Αντίχριστου σχεδιάζουν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο… Τι περιμένουν οι Τούρκοι από τις ΗΠΑ για να επιτεθούν στην Ελλάδα.
Ελευθ. Ώρα (20/09)
 • Ο σπουδαίος επιτελής της Φώφης, βουλευτής κ. Βασίλης Κιγκέρογλου, κήρυξε στην Κρήτη διμέτωπο κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ (Παραπ. 21.09). Υπόψη ο περί ου ο λόγος εξελέγη βουλευτής μετά εγκατάλειψης της έδρας από την κ. Πρόεδρο. Τρέμετε Μητσοτάκη και Τσίπρα…
 • Εισβολή ψύλλων στο ΑΠΘ (ΝΕΑ 24.09). Πανικός στο Πρυτανείο. Γιατί προβληματίζονται; Μόλις προ μηνός εξελέγη Διδάκτωρ ο Σεβασμιώτατος Άνθιμος. Γιατί δεν τον καλούν να κάνει ευχέλαιο;
 • Η Ελλάδα έχει παραοικονομία 21% του ΑΕΠ όταν ο Ευρωπαϊκός Μ.Ο.  είναι 12%. Σας ερωτώ υπάρχει ή δεν υπάρχει ανικανότητα του Κράτους, ανεπάρκεια των διοικούντων; Απώλεια 6 δις € ετησίως! Λεφτά υπάρχουν.
 • Αφού ασπάσθηκε πλήρως την Ορθοδοξία, προβαίνοντας σε πολλές παραχωρήσεις προς την Εκκλησία, προσκυνά τώρα και τον Καθολικισμό επισκεπτόμενος τον Πάπα. Ο τ. Πρωθυπουργός μας κος Α. Τσίπρας, δήλωσε κάποτε ότι είναι άθεος. Τυφλός ήτο και ανέβλεψεν… Θαύματα κάνει η εξουσία.
Τον αράπη κι αν λευκαίνεις
 • Δεν υπάρχουν πιστώσεις για τα στοιχειώδη της Άμυνας, την Υγεία, Παιδεία, τις φυλακές κλπ. Και ούτε θα υπάρχουν αν συνεχισθεί ο χαβαλές..
 • Ο αγαπητός μου φίλος και εξέχων δημοσιογράφος κ. Άγγελος Στάγκος σχολιάζωντας το ταξείδι του κ. Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ μιλάει για ενδείξεις “πολιτικού νεοπλουτισμού” (Καθημερινή 26/9). Διερωτάται, αν ο κ. Μητρσοτάκης μετέβαινε στο Λάγος της Νιγηρίας πόσο θα προθυμοποιούνται να τον συνοδεύσουν. Διαβάστε όλο το άρθρο.
 • Εγώ ταπεινά ρωτάω: Τι ήθελε την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη συνοδευόμενη από τη σύμβουλό της κ. Άννα Παναγιοταρέα; Τι δουλειά έχει η Παναγιοταρέα στην Ν.Υ. Θα μου πείτε το φθινόπωρο στην Ν.Υ. είναι απολαυστικό, μας το δείχνει στα έργα του και ο Γούντι Άλεν.
 • Ο διαβολικός συνειρμός με φέρνει το 2006 όταν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ως ΥΠΕΞ, είχε κουβαλήσει στην Ν.Υ. 107 “συνεργάτες”. Επίσης το 2002 όταν ο τότε ΥΕΘΑ κ. Γιάννος Παπαντωνίου νοίκιασε από την Ν.Υ. ένα Gulf-Stream για να πάει σε συνέδριο στην Ατλάντα προ των έκπληκτων συναδέλφων του που πήγαν εκεί με τα αεροπλάνα της γραμμής. Αλλάξαμε; Όσο αφορά στην χλιδή της εξουσίας, όχι.
Ευχάριστα νέα για την Αμυντ. Βιομηχανία
 • Είμαι βέβαιος ότι δεν περιμένατε να διαβάσετε ευχάριστα νέα από την εξαγωγική δραστηριότητα κρατικών Αμυντικών Βιομηχανιών. Θα αργήσετε για κάτι τέτοιο. Αν μάθετε ότι προκηρύχθηκαν οι θέσεις των Διοικήσεων και παύει να υπάρχει κομματική και συνδικαλιστική ηγεσία να ελπίζετε…
 • Τα καλά νέα, έρχονται από την Ελληνική Εταιρεία Theon Sensors που κατάφερε, συνεργαζόμενη με την SAFRAN VECTRUNIX, να πουλήσει στο προηγμένο ελβετικό Στόλο 8385 δικύαλα νυκτερινής σκόπευσης τύπου NYX που θεωρείται κορυφαίο στην κατηγορία του (185 εκ. Ελβετικά Φράγκα) Παράλληλα, ολοκληρώνει τις παραδόσεις προς τον Γερμανικό Στρατό 1700 δίκυαλων η ΝΥΧ
 • Τέτοια ν ακούμε από όλο το πλέγμα των ιδιωτικών αμυντικών βιομηχανιών.
 • Αλήθεια, ενδιαφέρεται κανείς για αυτό?
Ο Α/ΓΕΑ με τους Νατοϊκούς
 • Ο ανήσυχος αλλά αθόρυβος Α/ΓΕΑ Πτέραρχος κ. Γερ. Μπλιούμης συμμετείχε στο “κονκλαβιο” των Αρχηγών ΓΕΑ ΝΑΤΟ στο Ramstein της Γερμανίας.
 • Πάντα κάτι καλό βγαίνει από αυτές τις συναντήσεις.