Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

F-35: Η Τουρκία δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια αγοράς τους


Tα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35 αποτελούν «διακαή πόθο» για την Τουρκία και προσπαθεί ακόμα να πετύχει την απόκτησή τους, παρά το γεγονός ότι έχει «παγώσει» η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανάπτυξης από τις ΗΠΑ.
Η Τουρκία δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια για τα αμερικανικά F-35 και δεν θα είναι εύκολο να αποκλειστεί η Άγκυρα από το πρόγραμμα συμπαραγωγής αυτών των μαχητικών πέμπτης γενιάς, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

«Δεν έχουμε εγκαταλείψει τα αμερικανικά F-35 και δεν είναι εύκολο να αποκλειστεί η Τουρκία από αυτό το πρόγραμμα. Πιστεύουμε ότι η κρίση θα λυθεί αργά ή γρήγορα», τόνισε ο Καλίν σε δημοσιογράφους έπειτα από συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου στο προεδρικό μέγαρο.
Τον Ιούλιο η Ουάσινγκτον απέκλεισε την Τουρκία από το πρόγραμμα των stealth μαχητικών έπειτα από την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.
Οι ΗΠΑ είχαν επανειλημμένα προειδοποιήσει πως η Τουρκία δεν μπορεί να έχει παράλληλα τους S-400 και τα F-35. Η Άγκυρα χαρακτηρίζει «άδικη» την αμερικανική απόφαση.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters
onalert