Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019

Δήμαρχος Σμύρνης: «Αφήστε την Κύπρο στους Κύπριους»


Την ώρα που ο Ερντογάν κάνει αναφορές στον “Αττίλα” με αφορμή την στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, και η ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με Ελλάδα και Κύπρο, αυξάνεται συνεχώς, λόγω της δραστηριότητας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο δήμαρχος Σμύρνης, Τουντς Σογιέρ ρίχνει «λάδι στη φωτιά»!
Σε δηλώσεις του, ο Σογιέρ τόνισε: “Να αφήσουμε την Κύπρο στους Κύπριους. Αυτό θα είναι το σωστό. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τη γεωπολιτική σημασία της Κύπρου και να αφήσουμε το νησί στους Κύπριους. Πρέπει να αποφασίσουν για τους εαυτούς τους“.

Όπως αναμενόταν, ο δήμαρχος Σμύρνης “πρωταγωνιστεί” στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, που κάνουν λόγο για “σκανδαλώδεις δηλώσεις” και για “την αγάπη του (Σογιέρ) για την Ελλάδα που πλημμυρίζει”.
Υπενθυμίζεται πως με ομιλία του στην Καισάρεια, το Σάββατο (19.10.2019), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θυμήθηκε και πάλι την Κύπρο, απαριθμώντας τις εισβολείς του τουρκικού στρατού.
«Όπως στο παρελθόν έμαθαν τι εστί τουρκικό έθνος στην Κύπρο, στη επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη, στην επιχείρηση Κλάδος Ελαίας και στο Άφριν, έτσι θα το μάθουν και τώρα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
Πηγή: NewsIt.gr
https://www.onalert.gr/