Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019

Γιατί είναι μία γελοία και ανεφάρμοστη συμφωνία;


Γιατί εκτός από παράλογη δεν έχει διαδικασίες και ρήτρες για την εφαρμογή των όρων της και όσες προβλέπονται είναι εξόφθαλμα αδιέξοδες (πχ εμπορικά ονόματα και βιβλία – εκπαίδευση).  
Που βέβαια προσπαθούν να ξεμπερδέψουν το κουβάρι του ονόματος και της ταυτότητας, βάζοντάς τα και ανακατεύοντάς τα στην ίδια κατσαρόλα.
----------------------------------------------------------------------------  
Περίτρανη απόδειξη:
Ζάεφ: Σε κίνδυνο η Συμφωνία των Πρεσπών, λόγω ΕΕ

09:42, 29 Οκτωβρίου 2019
Το «όχι» της ΕΕ στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία θέτει «ενδεχομένως σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών», η οποία οποία εν μέρει δεν μπορεί να υλοποιηθεί στην  παρούσα φάση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ.
Σε συνέντευξη στο Εuronews ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας εξήγησε ότι συγκεκριμένα άρθρα της Συμφωνίας συνδέονται με το άνοιγμα κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του. Όπως είπε, φυσικά η Βόρεια Μακεδονία δεν περιμένει άμεση ένταξη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όμως ένα «ναι» από τους «28» θα αποτελούσε το κίνητρο, ώστε και η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία να συνεχίσουν στον σωστό δρόμο.
«Υπάρχει σύνδεση μεταξύ της εφαρμογής της Συμφωνίας και του ανοίγματος και κλεισίματος των κεφαλαίων ένταξης. Ειδικά για την εσωτερική χρήση σε κάποιες περιπτώσεις. Στο πλαίσιο αυτό δεν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μέρος της θα παγώσει, διότι δεν είναι δυνατή η εφαρμογή της. Θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε κάποιες διατάξεις, όμως τα δύο συνδέονται μεταξύ τους», δήλωσε ο Ζάεφ.
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας τόνισε πως η ευρωπαϊκή προοπτική είναι η μοναδική επιλογή για τη χώρα του και εν γένει τα δυτικά Βαλκάνια. Σε διαφορετική περίπτωση οι εξελίξεις θα είναι δυσάρεστες τόσο για την περιοχή όσο και για ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο.
-------------------------------------
Ποια είναι η Ελληνική αντίδραση σε μία συμφωνία που δεν τηρήθηκε ποτέ, αλλά διαρκώς και προκλητικά παραβιάζεται ;

=======================================================================================================================================   
Και η άποψη κάποιων περήφανων Ελλήνων
Σπίρτζης: Ήττα για την Ελλάδα το "όχι" στη Βόρεια Μακεδονία

15:22, 20 Οκτωβρίου 2019
«Μεγάλη ήττα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και μεγάλο πλήγμα για τη χώρα μας» χαρακτηρίζει ο Χρήστος Σπίτζης το όχι» των ευρωπαίων ηγετών στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ.