Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

«Κύπρος, Θράκη και Αιγαίο ανήκουν στις Τουρκικές Ηνωμένες Πολιτείες»

Ακάρ
Για ακόμα μια φορά η τουρκική προπαγάνδα «ξεπέρασε τα όρια», καθώς δημοσιεύτηκαν προκλητικοί χάρτες που κάνουν λόγο για «Τουρκικές Ηνωμένες Πολιτείες» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που παραπέμπει στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού Υπουργείο Άμυνας αλλά και στον Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Αυτό ωστόσο που προκαλεί εντύπωση αλλά και οργισμένες αντιδράσεις είναι το γεγονός ότι στους χάρτες που παρουσιάζονται στην σελίδα, εντός της επικράτειας του συγκεκριμένου «μορφώματος» βρίσκονται τόσο η Κύπρος, όσο και η Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου.
Ειδικότερα, σε ιστοσελίδα στο Facebook την οποία διαχειρίζονται υποστηρικτές του Ακάρ, εμφανίζεται ανάρτηση, από λογαριασμό που παραπέμπει απευθείας στον διαδικτυακό σύνδεσμο του τουρκικού ΥΠΑΜ και στον Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, που κάνει λόγο  για δημιουργία «Τουρκικών Ηνωμένων Πολιτειών».

Στην ανάρτηση αυτή παρουσιάζονται και προκλητικοί χάρτες με τουρκόφωνες χώρες, τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί δικές της και στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η Κύπρος, όπως και η Θράκη και νησιά του Αιγαίου.
Επιπρόσθετα, σε σχόλιο, που η ανάρτηση αποδίδει στον Υπουργό Άμυνας Ακάρ, αναφέρεται ότι: «Δεν θέλουμε να πάρουμε τα εδάφη κανενός, παίρνουμε όμως ό,τι μας ανήκει».
Δείτε την δημοσίευση:

Με πληροφορίες από: Sigmalive
onalert.