Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Αλλοίωση του εκλογικού σώματος λόγω της εγγραφής αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους

Αποτέλεσμα εικόνας για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος

https://www.real.gr

Για αλλοίωση του εκλογικού σώματος κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, επικαλούμενη στοιχεία που περιλαμβάνονται σε απάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, σε σχετική ερώτηση κόμματος, αναφορικά με τον αριθμό των αλλοδαπών που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στους εκλογικούς καταλόγους φέρονται εγγεγραμμένοι 192.671 αλλοδαποί εκλογείς, οι οποίοι απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια, και 21.845 εκλογείς ως πολίτες κρατών-μελών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένα ποσοστό σχεδόν 2,2% του εκλογικού σώματος είναι αλλογενούς καταγωγής κι απέκτησαν με τα ευεργετικά νομοθετήματα των τελευταίων ετών την ελληνική ιθαγένεια», αναφέρει η Ελληνική Λύση και τονίζει:
«Να σημειωθεί δε πως τα στοιχεία αφορούν μέχρι και στο έτος 2018, με το ενδεχόμενο ο τρομακτικός αυτός αριθμός να έχει αυξηθεί σημαντικά δεδομένων των ροών του τελευταίου έτους, και των σχετικών αιτήσεων που εκκρεμούν. Επί συνόλου 9.865.755 εκλογέων, 214.516 μπορούν και διαμορφώνουν κυβερνήσεις κι αν μη τι άλλο, εξασφαλίζουν την -πολυπόθητη από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών- "πολυπολιτισμικότητα» της Ελλάδας", καταλήγει η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.


Δημ. Καραμήτσος
Ομ. καθηγητής ΑΠΘ
Συγγραφέας
Dtkaram.webpages.auth.gr