Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

“Άμυνα – Ένοπλες Δυνάμεις: Στο πυρ το εξώτερον”! Ο Κ.Φράγκος το επιβεβαιώνει με 4 γεγονότα

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
     Από τον Κων. Φράγκο
Άμυνα – Ένοπλες Δυνάμεις: Στο πυρ το εξώτερον Ι
 • Σε μακρά, long-plane, συνέντευξη του κ. Πρωθυπουργού στο ΣΚΑΙ (Κυριακή 3/11),στον κ. Γ. Αυτιά, ενώ ανεφέρθησαν τα πάντα δεν έγινε καμμιά αναφορά ούτε στην Άμυνα-Αποτροπή, ούτε στις ΕΔ γενικότερα. Ήσσονος σημασίας θέματα, θα μου πείτε. Ο γλυκομελίστακτος, χαριτωμενούλης δημοσιογράφος έκανε ευγενικές και πλήρεις… υγρασίας ερωτήσεις στον κ. Κ. Μητσοτάκη προσπαθώντας να τον κολακεύσει αλλά ούτε μια νύξη για το οξύτατο θέμα της απειλής. Ή του υπεδείχθη να μην θίξει το θέμα ή, ο ίδιος, δεν το θεωρεί σημαντικό και δεν ήθελε να κουράσει τον Πρωθυπουργό με δύσκολα.
Άμυνα – Ένοπλες Δυνάμεις: Στο πυρ το εξώτερον ΙΙ
 • Την 7η Νοεμβρίου, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την έναρξη εργασιών της Επιτροπής Εορτασμών Ελλάς 1821-2021. Σημείωσα την παρουσία, στη μόστρα, του κ. Κων. Σημίτη, του τ. Προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη, του τ. Προέδρου (2 ημερών) της Βουλής κ. Πολύδωρα κ.ά.
 • Απλά σημειώνω ότι ο τ. Πρωθυπουργός είχε συνεργασθεί με την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου στους Ο. Αγώνες όπου είχε γίνει το φοβερό όργιο της υπερκοστολόγησης των έργων (που εγκατελήφθησαν μετά), της χλίδας Καλατράβα κ.λπ. Για το όργιο αυτό καμία Κυβέρνηση, από τότε, δεν έδωσε απολογισμό εξόδων. Η, κατά Πάγκαλο, OMERTA. Η παρουσία του κ. Σημίτη και Αγγελοπούλου μαζί αποτελεί πρόκληση ίσως, έτσι, θα ήθελαν οι οργανωτές να δώσουν χρώμα του τι θα επακολουθήσει. Διέκρινα και άλλα εμβληματικά πρόσωπα της εποχής που θα έπρεπε να μην παρουσιάζονται.
 • Φυσικά παρέστησαν ο κ. Πρωθυπουργός και πολλοί σημερινοί Υπουργοί και Κυβερνητικά στελέχη. Οι Ηγεσίες των ΕΔ δεν κλήθηκαν. Πρόκειται, φαίνεται, περί ασημάντων προσωπικοτήτων του κρατικού μηχανισμού. Αφερίμ…
 • Ακολούθησε ομιλία· οδοιπορικό 1821-2021 της κ. Αγγελοπούλου απ’ όπου στις αναφερθείσες προσωπικότητες που  στήριξαν την Ελλάδα στην 200ετή πορεία της απουσίασαν μεγάλοι Στρατιωτικοί Ηγέτες. Θ’ αναφερθώ στους πλέον πρόσφατους Κουντουριώτη, Πλαστήρα, Παπάγο, Ζορμπά, Κατσιμήτρο (χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε έπος ’40). Την θρυλική Εθνική Αντίσταση 40-45 κ.λπ. Αυτός που έγραψε το κείμενο παγίδευσε την κ. Αγγελοπούλου.
Άμυνα – Ένοπλες Δυνάμεις: Στο πυρ το εξώτερο ΙΙΙ
 • Φτάσαμε αισίως στην συγκρότηση Επιτροπής Οργάνωσης των Εορτών. Πολλοί αξιόλογοι πολίτες όντως. Ένας, μα ένας, απόστρατος Αξιωματικός δεν χωρούσε; Ένας μωρέ! Δεν τολμώ να κάνω σύγκριση των επιλεγέντων με αποστρατεία αξιωματικούς. Θα ήταν παράλογο. Αλλά, λέω: Υπάρχει ο Στρατηγός ε.α. (τ.Α./ΓΕΕΘΑ) κ. Δ. Σκαρβέλης, Ακαδημαϊκός, οι Στρατηγοί, οι Επιτελάρχες, Φράγκος, Γκίνης, Κωσταράκος (κ.ά), οι Ναύαρχοι Αποστολάκης, Χρηστίδης, Αντωνιάδης, οι Πτέραρχοι Τσαντηράκης, Κλόκοζας, Βα’ί’τσης κ.ά (έγραψα τα ονόματα, όπως εκείνη τη στιγμή μου ήρθαν στο μυαλό και άφησα άλλους επιφανείς απέξω, συγγνώμη). Πάλι κ. Αγγελοπούλου σας παγίδευσαν. Σας οδηγούν σε απαξίωση των Ε.Δ. Λυπάμαι.
Άμυνα – Ένοπλες Δυνάμεις: Στο πυρ το εξώτερον ΙV
 • Κορυφαίοι δημοσιογράφοι, σπουδαίοι στρατιωτικοί, απλοί πολίτες δι’ επιστολών τονίζουν ότι χωρίς αξιόμαχες ΕΔ είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο ή αδύνατο ν’ αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών.
 • Δέκα επιφανείς Στρατιωτικοί, τ. Αρχηγοί κλάδων εξέδωσαν προ μηνών ένα μανιφέστο που ανέφεραν τα οξύτατα προβλήματα  (αγνοήθηκε μεγαλοπρεπώς) που χρήζουν άμεσης ρύθμισης. Δεν μιλάμε για νέες αγορές αλλά στην αξιοποίηση των υπαρχόντων συστημάτων όπως είναι τα οπλικά συστήματα της Π.Α., οι φρεγάτες (εκσυγχρονισμός υπαρχόντων και όχι αναμονή αγοράς νέων).
 • Το ολοσέλιδο ρεπορτάζ της Καθημερινής (10 Νοε) κραυγάζει, σε ώτα μη ακουόντων, για τις άμεσες ανάγκες του ΠΝ.
 • Εκσυγχρονισμός των ΑΠΑΤΣΙ, αμυντική βιομηχανία κ.ά.
 • Διαβάζουμε ότι δίνονται ποσά για άλλες δράσεις, δικαιολογημένως ασφαλώς, αλλά η προτεραιότητα σήμερα είναι η αποτροπή, η επιβίωσή μας. Εκεί υπάρχει πλήρης στρουθοκαμηλισμός. SALUS POPULI ULTIMA LEX ESTO. Αυτά και μένω αλλά θα επανέλθω.
Ο ΥΦΕΘΑ κ. Αλκ. Στεφανής
 • Όταν επιμένω ότι ο επίτιμος Α/ΓΕΣ και νυν ΥΦΕΘΑ είναι ο πλέον κατάλληλος για να «ψαρεύει» δωρεές, δεν έχω άδικο.
 • Πληροφορήθηκα ότι με προσωπική ενέργεια κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιου κυρίου, ευκατάστατου και ιδιαίτερα πατριώτη (όχι λαρυγγισμοί, φιγουράτζες και κορώνες) ώστε να διαθέσει από 500.000€ στο 401 ΓΣΝ και ΝΙΜΤΣ (αποστράτους, βετεράνοι) για βελτίωση των εγκαταστάσεών τους.
 • Εύγε στον κ. ΥΦΕΘΑ, πολλά εύγε στον δωρητή.
Ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Χάρης Τσιρκινίδης
 • Ένας εξαίρετος αξιωματικός, πόντιος στην καταγωγή, ασχολήθηκε με την ιστορική έρευνα του Ποντιακού Ελληνισμού συγγράφοντας σειρά βιβλίων.
 • Ένα απ’ αυτά το ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ στα χέρια του σπουδαίου σκηνοθέτη κ. Μανουσάκη έγινε μια εξαίρετη τηλεοπτική δουλειά που «χαλάει κόσμο».
 • Μπράβο αγαπητέ Χάρη.
Ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Μισαήλ Παπαδάκης
 • Θεωρώ ότι η τοποθέτησή του στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή ΓΔΑΕΕ είναι εξαιρετικά επιτυχής. Έχει, ήδη, μεγάλη πείρα στην Υπηρεσία αυτή και αντικαθιστά τον επιτυχημένο συνάδελφό του Στρατηγό κ. Δημήτρη Μπαλαφούτη.
 • Είναι διαπιστωμένη η ικανότητα και εντιμότητά του και η ανακοίνωση του διορισμού του δημιούργησε κλίμα προσδοκιών. Αρχή άνδρα δείκνυσι, αγαπητέ Μισαήλ.
 • Την εποχή της περιπέτειάς του με τον Υπουργό κ. Π. Καμμένο είχα ονομάσει τον κ. Παπαδάκη κορυφαίο ταξίαρχο του Ελληνικού Στρατού. Εύχομαι κι’ ελπίζω να συνεχίσει να μεταδίδει ήθος και ενέργεια.
 • Όσον αφορά την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών, η οποία προκάλεσε τη ρήξη Παπαδάκη – Καμμένου, καλό είναι να ξεκαθαρίσει ΤΩΡΑ. Έχουν περάσει μήνες, πολλοί μήνες, που δεν δικαιολογούν τη μη έκδοση πορίσματος της έρευνας, αν έγινε έρευνα. Εκτός αν αποφασίσθηκε, πράγμα σύνηθες, η εφαρμογή του Παγκαλικού δόγματος της σιωπής. OMERTA.
H Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Βουλής
 • Αν ο Μωυσής ενεργούσε μέσω Επιτροπών, οι Εβραίοι δεν θα είχαν ακόμη διαβεί την Ερυθρά Θάλασσα.
Mordillo
 • Επιτροπή είναι μια ομάδα ασχέτων προσώπων που χωριστά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και συλλογικά μπορούν ν’ αποφασίσουν ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει.
Georges Clemenceau
 • Στο προηγούμενο έκανα ένα μικρό σχόλιο και σας έδωσα μια φωτογραφία εκλεκτών στελεχών του Κοινοβουλίου που συμμετείχαν στην πολυάριθμη επιτροπή (Πέμπτη 8 Νοε).
 • Κατά την τελευταία 20ετία λειτουργούσε, όπως σε άλλους τομείς, μια τέτοια ολιγομελής επιτροπή.
 • Ενημερωνόταν, περιοδικά, από το ΥΕΘΑ για συναφή θέματα. Ο Υπουργός, αν διάθετε cohones, απεφάσιζε και η Επιτροπή ενημερωνόταν χωρίς να είναι όργανο αποφάσεων. Η υπεύθυνη εξουσία είναι ο Υπουργός.
 • Αργότερα η ολιγομελής έγινε πολυμελής και σ’ αυτή προστέθηκε μια Επιτροπή Εξοπλισμών (εφεύρημα του πάντοτε μη αποφασίζοντος κ. Ε. Βενιζέλου). Η κίνηση ήταν έξυπνη. Επιτυγχανόταν η διάχυση ευθυνών γιατί ο Υπουργός ζητούσε τη γνώμη των αδαών της Επιτροπής. Φτάσαμε στο σημείο ο Υπουργός να ισχυρίζεται ότι η ευθύνη επιλογής είναι της Επιτροπής!
 • Τι έγινε προχθές; «Πλήθος αγγέλων ψάλλουσι σειρά ευχολογίων».
 • Νομίζω ότι ο έχων νουν και σωφροσύνη κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος θα φροντίσει ώστε να εκλείψει αυτή η οπερέτα. Να μην επαναληφθεί.
 • Ας δώσω όμως μια εύθυμη πενιά με ένα σχόλιο του αγαπημένου μου Ροΐδη, κατάλληλο σε τέτοιες περιστάσεις.
Εις την τελετήν παρέστησαν ο Στρατηγός, ο Μητροπολίτης,
ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών και άλλα… Κακοποιά στοιχεία.
Η άνοδος εις το όρος
Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα. Καλή γάτα είναι αυτή που τρώει τα ποντίκια.
Τενγκ-Τσάο-Πινγκ
 • Ο Πρωθυπουργός μας και Αρχηγός της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πρόσφατα, ενώπιον της κ. Φώφης Γεννηματά και δημοσιογράφων ότι θ’ ανέλθει σε κάποιο όρος, δεν διευκρίνισε ποιο, για να αποφασίσει για το πρόσωπο που θα υποδείξει ως νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 • Θα γίνει, δηλαδή, κάτι ως επανάληψη της ανόδου του Νώε στο Σινά.
 • Θ’ ανέβω και θα τραγουδήσω στο πιο ψηλότερο βουνό, ν’ ακούγεται στην ερημιά ο πόνος που με τυραννά… έλεγε ένα παληό, μετακατοχικό ρεμπέτικο.
 • Ο κ. Κ.Μ. έχει, μάλλον, αποκλείσει οριστικά την επανεκλογή του κ. Πάκη Παυλόπουλου, και πολύ ορθώς θα ήταν ανακόλουθο και αστείο αν τον πρότεινε αφού το 2015 είχε τη γενναιότητα, διαφωνών με τη ΝΔ, να τον καταψηφίσει διότι «δεν αντιστάθηκε στις σειρήνες του πελατειακού κράτους, χειρίσθηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της συγχρόνου ιστορίας μας τον Δεκέμβριο 2008 και δεν εκφράζει τις θέσεις της Ελλάδος στην Ενωμένη Ευρώπη» (sic). Δηλαδή ήταν φαύλος και ακατάλληλος. Άσχετα που για, εμετικούς κομματικούς λόγους, έσπευσαν να τον ψηφίσουν, παρεούλα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ!
 • Από τη ΝΔ, όμως, προβάλλει επιθετικά και έντονα την υποψηφιότητά του, μη έχοντας το «γνώθι σ’ αυτόν» ο κ. Α. Σαμαράς. Το πλούσιο, με αρνητικά στοιχεία, βιογραφικό του πείθει ότι είναι ακατάλληλος για το θώκο. Ούτε η Ευρώπη τον θέλει. Ένας πανταχού αποτυχών, ψευτοεθνικιστής, παλαιοκομματικών αντιλήψεων. Να θυμηθούμε τι πέρασε το στράτευμα επί Πρωθυπουργίας του; Να θυμηθούμε το θλιβερό παζάρι που έκανε για κατάληψη θέσεων (4-2-1) όταν σχημάτιζε Κυβέρνηση με Ευάγγελο και Φώτη, ενώ η χώρα είχε γονατίσει (2012). Μας το θύμισε προχθές (Κ 1011) ο κ. Μανδραβέλης. Να σου έρχεται να ξερνάς. Εν τούτοις ο κ. Σαμαράς έχει μια μικρή ομάδα που κραυγάζει με τους πρώην αστέρες του ΛΑΟΣ κ. Άδωνι  Γεωργάδη και Βορίδη.
 • Από κοντά, ο σιωπών επί χρόνια, κ. Κων. Καραμανλής ζωηρεύει, μιλάει, εκφωνεί λόγους και δείχνει ότι «φλερτάρει» για Πρόεδρος. Όταν μύρια δεινά προκαλέσας στη Χώρα κατά την εποχή που ήταν Πρωθυπουργός.
 • Παράλληλα το «σύστημα» ενθαρρύνει τον κ. Ε. Βενιζέλο να προβάλλεται και να κραυγάζει «εμμέσως». Εγώ είμαι εδώ, είμαι εδώ. Ο καθηγητής, ο μορφωμένος, ο δια τα πάντα έχων γνώμη. Ο αεί και θλιβερά αποτυχών. Τον στηρίζει ο Δεξιός Τύπος.
Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής πανουργία φαίνεται
Πλάτων
 • Πρέπει κανείς να του θυμίζει το θάψιμο της λίστας Lagarnd ή το άρθρο 86 του Συντάγματος για ν’ αντικρίζει την φαυλότητά του.
 • Προσωπική μου άποψη είναι ότι για αμφότερους Σαμαρά – Βενιζέλο ισχύει ένας αφορισμός του αθάνατου Κ. Καβάφη.
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στις πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
 • Επειδή ως πολίτης δικαιούμαι να πω τη γνώμη μου νομίζω ότι ο καθηγητής κ. Αλεβιζάτος και οι δικαστικοί κ. Αθανασοπούλου και Πικραμμένος είναι κατάλληλοι και αποδεκτοί ως ΠτΔ. Αρκεί οι τελευταίοι να μην κουβαλάνε σύνδρομο Σαρτζετάκη.
Το κενοτάφειο της ΕΛΒΟ
 • Έχω κουράσει αναλύοντας, κατ’ επανάληψη, το δράμα της κρατικής αυτοκινητοβιομηχανίας που την πτώχευσαν, με περισσή ασυνειδησία και πιθανώς με δόλοι οι Έλληνες πολιτικοί στους οποίους είχε ανατεθεί η επιβίωση και εξέλιξή της.  Σ’ αυτούς πρέπει να καταλογισθεί απόλυτη ανικανότητα ή συμμετοχή, ευσυνείδητα, σε συγκεκριμένο σχέδιο εξαφανίσεώς της.
 • Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Βιομηχανίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι μέχρι τις 15 του ίδιου μήνα θα είχε αναδειχθεί ο βιομηχανικός φορέας εξωτερικού που θα έλεγε «ΕΛΒΟ δεύρο έξω» από το κενοτάφιο και θα άρχιζε μια συνεργασία που θα την αναβίωνε. Ήταν γνωστός και ο φορέας αυτός. Ήταν η Ισραηλινή, μεγάλη, βιομηχανία Rafael η οποία, στην ουσία, θα εξαγόραζε την ΕΛΒΟ. Η μεγάλη ανακούφιση προερχόταν από το ότι η νέα εταιρεία θα διοικείται από managers, εξειδικευμένους στην αυτοκινητοβιομηχανία, και όχι κομματικά στελέχη και ρετάλια των Κομμάτων.
 • Έκτοτε παρήλθαν πάνω από  2 μήνες και το θέμα περιήλθε, πάλι, σε κατάσταση αφασίας. Τι συνέβη;
 • Οι πληροφορίες μου οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Κυβέρνηση «κρατά» το θέμα μη θέλοντας να δυσαρεστήσει την Γερμανία, η οποία είχε κι’ αυτή μνηστήρα για την ΕΛΒΟ. Γιατί; Διότι διεκδικεί από τη Γερμανία (όπως κάνει η Βουλγαρία, Πολωνία, Σερβία) το εργοστάσιο οχημάτων της VW το οποίο είχε συμφωνηθεί να γίνει (μεταξύ εταιρείας και Τουρκικής Κυβέρνησης) έξω από τη Σμύρνη. Πρόκειται για επένδυση 1,5 δις € με απασχόληση 4.000 εργαζομένων κ.λπ. Η σύμβαση ήταν στο παρά 5’ για υπογραφή αλλά ανεστάλη την τελευταία στιγμή λόγω της, σαφούς, αντευρωπαϊκής πολιτικής Ερντογάν.
 • Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι, κατά πληροφορίες, η VW είχε επιτύχει δωρεάν γη, φορολογικές απαλλαγές, χαμηλό εργατικό κόστος κ.ά.
 • Με το πρόσκαιρο «φρενάρισμα» πήραν θάρρος οι χώρες που προανέφερα  διεκδικώντας το θείο δώρο (;). Ο δικός μας Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Φραγκογιάννης έχει κάνει μερικά ταξιδάκια στην Γερμανία για το θέμα αυτό.
 • Θα έλεγα ότι ματαιοπονούμε, χωρίς να φανεί ότι στηρίζω τους Ισραηλινούς. Το γιατί είναι προφανές.
 • Ο ΣΕΒ δίδει πρόσφατα θλιβερά στοιχεία για τους λόγους που «κολλάει» μια σχεδιαζόμενη επένδυση στην Ελλάδα. Η συνολική φορολογική επιβάρυνση ανέρχεται σε 52% των κερδών (40% Μ.Ο. του ΟΟΣΑ), ο φόρος επί των κερδών σε 23% (ΟΟΣΑ Μ.Ο. 15%) κ.λπ., κ.λπ. Πέρα αυτών η χρονοβόρος διαδικασία για την έκδοση αδειών οικοδόμησης,  ηλεκτροδότησης κ.λπ. είναι μεσαιωνικές. Ας αφήσουμε ότι οι ξένοι δεν βλέπουν με καλό μάτι τις απεργίες για ψύλλου πήδημα. Πρέπει να φτιάξουμε κράτος, πρέπει να παταχθεί το τέρας του κομματισμού και της γραφειοκρατίας, το οποίο συνεχίζει να σπαράσσει, και μετά τα λέμε.
Έρχονται και τα δύσκολα
 • Κάνω ένα flash-back, μια αναδρομή, όπως λένε οι συμπατριώτες μου Δημητσανήτες, στο θέμα.
 • Περί το τέλος της θητείας των κ. Π. Καμμένος εισήγαγε στη Βουλή μια τροπολογία σε συζητούμενο νόμο που αφορούσε ΑΩ της Lockheed ύψους 270 εκ $ (δεν ξέρω αν είμαι ακριβής) με προορισμό την ΕΑΒ και άλλους εγχώριους κατασκευαστές, ώστε να καταστεί δυνατή η εκκίνηση, επι τέλους, του εκσυγχρονισμού των F16. Η κίνηση ήταν ‘΄νευρική” και αιφνίδια έδωσε λαβή για ειρωνικά σχόλια από την ΝΔ, ιδιαίτερα από την κα Ντόρα Μητσοτάκη που έκανε επιθετικούς υπαινιγμούς στον Υπουργό για συνεργασία με μεγάλο εγχώριο κατασκευαστή.
Απεσύρθη τελικά.
 • Αυτές τις μέρες το ΥΕΘΑ θα επαναφέρει την τροπολογία (σσ τα χρήματα που δίδονται είναι αναγκαία) και θα ζητήσει την ψήφισή της. Θα ήθελα να δω τι θα υποτονθορίσει η κα Ντόρα η οποία είναι στην πιάτσα πολλές δεκαετίες. Θου κύριε φυλακή εν τω στόματί μου…
 • Ανεξαρτήτως τούτων οι πιστώσεις αυτές δεν θα πρέπει να απαγορεύουν σε κανένα τη συμμετοχή. Όχι αποκλεισμοί, αλλά όχι και μονοπώλια.
Υπουργική συνέντευξη Τύπου
 • Ο ΥΕΘΑ κ Ν.Παναγιωτόπουλος, πλαισιούμενος απο τον ΥΦΕΘΑ κ. Αλ.Στεφανή και Γ.Γ κ Οικονόμου συζήτησε, επι μακρόν, με τους διαπιστευμένους στο Υπουργείο δημοσιογράφους τ’αμυντικά θέματα και προβλήματα (Πέμπτη 14 Νοε)
 • Ανθρώπινος, απλός, φιλικός, ειλικρινής καίτοι αρκετά εξοπλιστικά ”αγκάθια”, είναι δύσκολο να συζητηθούν.
 • Επιδείξας πολιτικό πολιτισμό έπλεξε το εγκώμιο της απελθούσης Διοίκησης της ΓΔΑΕΕ.
 • Θα επανέλθω με λεπτομέρειες.
https://www.militaire.gr/