Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019

Η κυβέρνηση κρύβει τον αριθμό των προσφύγων που περνάνε τα σύνορα μετά το ΣΟΚ του Γκράντι;


EΝΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ίφνης η κυβέρνηση “εξαφάνισε” με μαγικό τρόπο τους εκατοντάδες πρόσφυγες που περνάνε καθημερινά τα σύνορα της χώρας.
Τις τελευταίες μέρες δεν υπάρχουν ειδήσεις για τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν καλύτερη τύχη στο κράτος των νεκρών (βλέπε Μνημείο!) της ΕΡΤ.
Ο ίδιος, ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για το προσφυγικό Φιλίπο Γκράντι, μίλησε την Πέμπτη στη Βουλή των Ελλήνων και μίλησε για δραματικές συνέπειες με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα μας.
«Κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε δραματικές συνέπειες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γκράντι παραδέχθηκε μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τις αυξανόμενες ροές και την παραμονή μεγάλου πληθυσμού μεταναστών και προσφύγων είναι ασφυκτικές για τις τοπικές κοινωνίες.
Σχολιάζοντας μάλιστα τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είπε ότι αυτά αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση.
Δηλαδή, θα αποτύχουν!
Η τοποθέτηση του κατέξοχήν αρμοδίου προκάλεσε πανικό την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση της Τουρκίας να διχοτομήσει το Αιγαίο.
Ο Ερντογάν προχώρησε αθόρυβα σε συμφωνία με τη Λιβύη σαν απάντηση του αχρείαστου θορύβου που έκανε η ελληνική κυβέρνηση για την συμφωνία με την Αίγυπτο και το Ισραήλ.
Με λίγα λόγια τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από τη χώρα μας τη στιγμή που ενδείξεις θέλουν την παγκόσμια οικονομία να οδηγείται σε ύφεση.
Ο Κώστας Στούπας στο σημερινό του άρθρο στο Capital.gr θα γράψει για το τι σημαίνει για την Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων το προσφυγικό κύμα:
Στον μικρό μας δήμο πρόσφατα ήρθαν τα πάνω κάτω όταν έγινε γνωστό πως η κλειστή πτέρυγα ενός τοπικού νοσοκομείου επελέγη για να φιλοξενήσει ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες (ή έστω μετανάστες που παριστάνουν τους πρόσφυγες ή έστω ενήλικους που παριστάνουν τους ανήλικους…).
Η κοινωνία σχεδόν τριχοτομήθηκε στην πτέρυγα των ακροαριστερών που υποστηρίζουν πως το πρόβλημα είναι ιδεολογικό και άλλες υποκριτικές ασυναρτησίες*, την πτέρυγα που υποστήριζε τις απόψεις της κυβέρνησης περί ανθρωπισμού, διεθνών υποχρεώσεων και κατανομής του φορτίου σε όλη την επικράτεια με στόχο την ενσωμάτωση αλλά και μια πλειοψηφία που φοβάται και απειλεί…
Οι διηγήσεις κάποιων γειτόνων που τα τελευταία χρόνια είχαν μετακομίσει στη Χίο, πως φυλάνε τα σπίτια και τις μπουγάδες με βάρδιες και δίκανα, διαδόθηκαν και έριξαν περισσότερο λάδι στη φωτιά…
Στις τελευταίες εκλογές η ΝΔ στο δήμο μας πήρε περί το 50% και ο ΣΥΡΙΖΑ περί το 25%. Στις επόμενες θεωρώ αρκετά πιθανό και οι δύο μαζί να φτάσουν το 50% αν στη πόλη κυκλοφορούν και λιάζονται καμιά 500αριά “ανήλικοι” και ανήλικοι (γιατί οι 100 εύκολα θα γίνουν 500 καθώς θα τους επισκέπτονται και οι φίλοι τους).
Στο σούπερ-μάρκετ που βρίσκεται 100 μέτρα από τον υποψήφιο χώρο φιλοξενίας, περιμένοντας στην ουρά για τον κρεοπώλη άκουγα την ηλικιωμένη κυρία μπροστά μου την ώρα που εξυπηρετούνταν να λέει στο υπάλληλο πως όταν έρθουν οι “ισλαμιστές” θα σταματήσει να έρχεται να ψωνίζει γιατί θα φοβάται να κυκλοφορεί στη περιοχή.
Ανάλογους προβληματισμούς άκουσα και από νέους (κυρίως κορίτσια) που ως είθισται κυκλοφορούν και αργά τα βράδια.
Δεν τους αδικώ, μάλλον θα υπάρξουν προβλήματα…
Παρατηρώ καθημερινά στα κοινωνικά δίκτυα κυρίως (ο τύπος φοβάται να πάρει θέση…) πολλές διαμαρτυρίες κατοίκων τοπικών κοινωνιών όπου σχεδιάζεται να λειτουργήσουν εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
Αν η ανάγκη διασποράς 40-50.000 ατόμων δημιουργεί αυτό το κλίμα, τι θα συμβεί αν ο αριθμός θα αυξηθεί σε 400- 500.000;
Στην Τουρκία υπάρχουν 3-4 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες. Οι πληθυσμιακές μελέτες της ευρύτερης περιοχής από το κέρας της Αφρικής μέχρι τα βάθη της ισλαμικής κεντρικής Ασίας μιλάνε για ένα πληθυσμό μερικών εκατοντάδων εκατ. που θα θελήσει να μετακινηθεί προς την Ευρώπη τα επόμενα 20-30 χρόνια.
Συγκεκριμένα ο πληθυσμός των χωρών της υποσαχάριας Αφρικής αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2050. Μόνο η Νιγηρία, η Αιθιοπία, η Αίγυπτος, το Κονγκό, η Κένυα και η Τανζανία αθροίζουν έναν πληθυσμό περί τα 600 εκατ.
Μόνο σε αυτές τις χώρες θα προστεθούν άλλα 600 εκατ. ένα μεγάλο μέρος προκειμένου να επιβιώσει θα ρισκάρει να μετακινηθεί προς περιοχές όπως η Ευρώπη. Αν προσθέσετε και τις χώρες τη Β. Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας ο “συνωστισμός” αναμένεται μεγαλύτερος.
κξηω
Πόσους μπορεί να αντέξει η Ελλάδα των 10 εκατ. ανθρώπων και πόσους η Ευρώπη των 400 εκατομμυρίων;
Το πρόβλημα του τεράστιου παγκοσμίου χρέους είναι ένα πολύ μικρό πρόβλημα σε σχέση με το πρόβλημα της μετανάστευσης τις επόμενες δεκαετίες και η Ευρώπη βρίσκεται στον πυρήνα αυτού του προβλήματος. Αν η Ευρώπη βρίσκεται στο πυρήνα η Ελλάδα αποτελεί το χαλάκι της εισόδου στο “παράδεισο”.
Πριν από λίγες μέρες ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κ. Μπογδάνος έγινε στόχος επικρίσεων ακόμη και από πλευρές της παράταξής του επειδή ανέφερε πως μια λύση θα ήταν η μεταφορά λαθρομεταναστών σε ακατοίκητα νησιά.
Η φιλοξενία σε ακατοίκητα νησιά προς το παρόν μοιάζει μια διέξοδος καθώς η δημοσιοποίηση της λύσης αυτής θα έχει αποτρεπτική ισχύ στην συνέχιση των εισροών.
Ας μην έχουμε αυταπάτες όμως πως αποτελεί λύση. Σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι που η σίτιση σε ένα ερημονήσι θα μοιάζει ελκυστικότερη διέξοδος βιοπορισμού από την παραμονή σε μια χώρα που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τις απαραίτητες θερμίδες για την επιβίωση…
Νομίζω πως πέραν των μικροπολιτικών αντιδράσεων και των συναισθηματικών εξάρσεων κανένας δεν έχει πάρει το ζήτημα στα σοβαρά.
Σοβαρή αντιμετώπιση του ζητήματος σημαίνει μια μελέτη πόσους “μετανάστες” μπορεί να αντέξει μια χώρα 10 εκατ.
Πόσους μετανάστες μαθητές μπορεί να αντέξει μια δημόσια παιδεία και η δημόσια υγεία της;
Σε όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης φοιτούν περίπου 1,3 εκατ. μαθητές με μέσο όρο 20 μαθητές ανά τμήμα. Πόσοι μπορούν να προστεθούν για να μην υποβαθμιστεί το ήδη χαμηλό επίπεδο; 10, 100 ή 200 χιλ.;
Στα 124 δημόσια νοσοκομεία της χώρας υπάρχουν περί τις 45.000 κλίνες.
Όποιος έχει πάει σε νοσοκομείο που σίγουρα έχει εντοπίσει την οξύτητα του προβλήματος. Βλέπεις συχνά γιατρούς να αναζητούν κάποιον που να μιλάει παστούν (ή άλλες απίθανες διαλέκτους…) προκειμένου να κάνουν διάγνωση.
Άλλοτε καταλαβαίνεις πως κάποιοι προσπαθούν να εισαχθούν στα νοσοκομεία μόνο για ζεστασιά και φαγητό. Προσθέστε και την κακή οργάνωση της δημόσιας υγείας και το πρόβλημα γίνεται εκρηκτικό…
Πόσους μετανάστες μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία χωρίς να υποστούν ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις οι ανειδίκευτοι και χαμηλόμισθοι Έλληνες και αρχίσουν να προσχωρούν και να ψηφίσουν σε ακραίες ιδεολογίες;
Η λύση που ακούστηκε για την απορρόφηση από την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία από οικονομικής άποψης είναι …αστεία.
Το πρόβλημα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας είναι το μικρό μέγεθος των κτημάτων και των μονάδων που δεν επιτρέπει εκμηχάνιση και την δημιουργία οικονομιών κλίμακας προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα και η απόδοση. Με τσοπάνηδες και χειρώνακτες από τα βουνά του Αφγανιστάν και του Άτλαντα στην Αφρική διαιωνίζουμε το αδιέξοδο, δεν δίνουμε λύση.
Πόσους λοιπόν μπορεί να αφομοιώσει πολιτισμικά μια κοινωνία 10 εκατ. η οποία ψάχνει η ίδια για ταυτότητα στις οθόνες των κινητών;
Η λογική “φέρτε τους και βλέπουμε…” είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς…
Το πιθανότερο είναι πως κάποια στιγμή, όχι πολύ μακριά από το σήμερα, αντί μερικές δεκάδες τη μέρα θα φτάνουν στη ελληνική επικράτεια μερικές εκατοντάδες ή μερικές χιλιάδες.
Τούτο σημαίνει πως τις καταστάσεις που έζησαν τα τελευταία 2-3 χρόνια κάποια ακριτικά νησιά οι μετανάστες να είναι περισσότεροι από τους κατοίκους θα το ζήσουν αρκετές πόλεις της χώρας.
Τότε τι θα κάνουμε;
Θα αφήσουμε τους κατοίκους να τους κυνηγάνε με τα δίκανα. Θα δώσουμε εντολή στο λιμενικούς να τους αναποδογυρίζουν τις βάρκες για να πνιγούν.
Εύλογα προκύπτει το ερώτημα, ποιο είναι το σχέδιο αν αυξηθεί η πίεση και αντί για 50-60.000 άτομα η χώρα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ένα κύμα εκατοντάδων χιλιάδων…
Υπάρχουν και οι διεθνείς συνθήκες που δεν επιτρέπουν τις απάνθρωπες πρακτικές απώθησης. Οι συνθήκες αυτές γράφτηκαν πριν πολλές δεκαετίες όταν δεν υπήρχε το πρόβλημα της μεγαλύτερης μετακίνησης πληθυσμών στην ιστορία του πλανήτη.
Τούτο είναι ένα από τα προβλήματα που επωάζονται το οποίο δεν φαίνεται πως έχει κάποια ρεαλιστική λύση…
Μαζί με το δημογραφικό που επιτείνεται από τη φυγή των νέων λόγω αναξιοκρατίας και φορολογικής δουλείας, αποτελούν την μεγαλύτερη πρόκληση του ελληνισμού να επιβιώσει στην μακρά του ιστορία…
*Χαρακτηρίζω τις απόψεις της αριστεράς ασυναρτησίες γιατί οι αιτιάσεις για τα αίτια και τις συνέπειες είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Η αριστερά θεωρεί σαν αίτια των μετακινήσεων την αποικιοκρατία και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Τα αίτια είναι καθαρό πως είναι η αύξηση του πληθυσμού η οποία αύξηση κατά ένα μέρος οφείλεται και στο ανθρωπιστικό πνεύμα της Δύσης που εκφράζεται με φάρμακα και τρόφιμα.
Οι περισσότεροι πόλεμοι που γίνονται στην Αφρική αφορούν εμφύλιες διαμάχες που έχουν στόχο την εξουσία και εκμετάλλευση των πληθυσμών.
Εκτός πληθυσμιακής έκρηξης η κλιματική αλλαγή ενδέχεται να αποτελεί εντεινόμενης αιτία μετακίνησης αλλά οι συνέπειες αφορούν το σύνολο του πλανήτη. Οι μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου στην ατμόσφαιρα αφορούν πλέον αναπτυσσόμενες οικονομίες.
H Κίνα, η Ινδία και Ρωσία ευθύνονται για το 40% των εκπομπών ενώ οι ΗΠΑ και η ΕΕ για το 24%.

10 χοντροκομμένα παραμύθια για την μουσουλμανική λαθρομετανάστευση

Σχετικά με το μέγιστο πρόβλημα της μουσουλμανικής λαθρομετανάστευσης που κυριολεκτικά πνίγει τη χώρα επί χρόνια, ακούμε διαρκώς από κυβερνώντες, πολιτικά κόμματα και παράγοντες των τοπικών κοινωνιών να επαναλαμβάνονται μέχρι αηδίας τα ίδια χοντροκομμένα παραμύθια που δεν αντέχουν σε καμία λογική επεξεργασία και απευθύνονται μάλλον σε αφελείς ή ανίδεους:
Aπό τον Stirlitz
Παραμύθι Νο 1>«Η αιτία της μαζικής λαθρομετανάστευσης είναι ο πόλεμος που αναγκάζει τους ανθρώπους να φεύγουν από τις πατρίδες τους επειδή κινδυνεύει η ζωή τους».
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που τηρούν οι ελληνικές αρχές, η πλειονότητα των λαθρομεταναστών που έρχονται στη χώρα μας είναι Αφγανοί.
Το Αφγανιστάν όμως βίωσε τον χειρότερο πόλεμο κατά το διάστημα 1979-88, όταν ο σοβιετικός στρατός είχε εισβάλει και κυριεύσει τη χώρα και προέβαινε σε τρομακτικά αντίποινα σε βάρος αμάχων για τον ανταρτοπόλεμο που του έκαναν οι μουτζαχεντίν. Παραδόξως όμως δεν υπήρξε τότε κανένα κύμα Αφγανών προσφύγων προς την Ευρώπη!
Όταν πάλι μαινόταν ο πόλεμος Ιράν-Ιράκ τη δεκαετία του 1980 ο οποίος ήταν ιδιαίτερα βάρβαρος και στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, πάλι δεν υπήρξε κανένα κύμα Ιρανών και Ιρακινών προσφύγων προς τη Δύση! Αλλά και όταν έγινε η διαβόητη γενοκτονία των Τούτσι από τους Χούτου στη Ρουάντα στα μέσα της δεκαετίας του 1990 με 1 εκατομμύριο θύματα και μισό εκατομμύριο βιασμούς, ούτε τότε πλημμύρισε η Ευρώπη από πρόσφυγες.
Επομένως το λογικό συμπέρασμα που βγάζει κανείς είναι πως ΔΕΝ είναι ο πόλεμος η βασική αιτία του φαινομένου που παρατηρούμε σήμερα.
Ποια όμως είναι τότε η ειδοποιός διαφορά του σήμερα με τις προηγούμενες δεκαετίες; Ποια είναι η πραγματική αιτία της μαζικής μετακίνησης εξαθλιωμένων πληθυσμών προς την Ευρώπη, αν όχι ο πόλεμος;
Η πραγματική αιτία είναι μία: το smartphone. Από τη στιγμή που και ο πιο πάμφτωχος κάτοικος της υποσαχάριας Αφρικής ή των οροσειρών του Πακιστάν, ή των λασπότοπων του Μπαγκλαντές απέκτησε πρόσβαση σε smartphone και είδε πώς ζει ο κόσμος στην ευημερούσα Ευρώπη, πώς διασκεδάζει, πώς απολαμβάνει ελευθερίες και δικαιώματα, ήταν αδύνατον πλέον να τον κρατήσει οτιδήποτε στον τόπο του.
Επομένως έχουμε να κάνουμε με σαφή ροή λαθρομεταναστών οι οποίοι χρησιμοποιούν την ιδιότητα του πρόσφυγα ως άλλοθι και ως φθηνή δικαιολογία για να εκμεταλλευτούν τα κενά του ευρωπαϊκού νομικού συστήματος και να μπορέσουν να φθάσουν στις χώρες που έχουν δει στο smartphone για να ζήσουν κι αυτοί όπως ζουν εκείνοι τους οποίους βλέπουν στα smartphones.
Γι’ αυτό οι δημοσιογράφοι λένε συχνά με έκπληξη ότι οι λαθρομετανάστες είναι πολλές φορές ρακένδυτοι και ταλαιπωρημένοι, αλλά έχουν πάντα πανάκριβο smartphone τελευταίας τεχνολογίας στο χέρι τους – αυτό συμβαίνει διότι πολύ απλά το smartphone είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τη νέα μεγάλη μετανάστευση των πληθυσμών και όχι ο φόβος του πολέμου.
Και είναι και κάτι ακόμα. Το ιερό καθήκον που έχουν προς τον Αλλάχ, δηλαδή προς τον Ιμάμη, ο οποίος τους προστάζει να είναι έτοιμοι για δράση όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα και δοθεί το σήμα…
Παραμύθι Νο 2>«Η ελληνική κυβέρνηση πράττει το παν για τη φύλαξη των συνόρων, με τη βοήθεια της FRONTEX».
Το πολιτικό μας προσωπικό έχει πάρει διαζύγιο με την κοινή λογική. Τι σημαίνει “φυλάω τα σύνορα”; Ο κοινός νους λέει πως όταν μια χώρα φυλάσσει πραγματικά τα σύνορά της τότε εμποδίζει οποιονδήποτε αποπειραθεί να τα περάσει παράνομα είτε ένοπλος είναι αυτός είτε άοπλος.
Στη δική μας περίπτωση οι λαθρομετανάστες όχι μόνο περνούν εντελώς ανενόχλητοι και παράνομα στα νησιά μας και στον Έβρο, αλλά στα δεκάδες βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν υπάρχει ποτέ η παραμικρή παρουσία Ελλήνων ενστόλων στις περιοχές απόβασης ή εισόδου – ούτε ένας στρατιώτης, ένας λιμενικός ή ένας αστυνομικός να παρακολουθεί έστω από μακριά τους λαθρομετανάστες για να υποδηλώνει την ύπαρξη και λειτουργία του ελληνικού κράτους.
Αν δει κανείς σχετικά βίντεο θα δει τους λαθρομετανάστες να αποβιβάζονται όπου γουστάρουν, όποτε γουστάρουν, και να βρίσκονται εκεί μόνο άνθρωποι των ΜΚΟ που τους υποδέχονται και τους δίνουν οδηγίες για το πού θα πρέπει να πάνε στη συνέχεια.
Άρα όποιος μας λέει ότι φυλάει τα σύνορα, μας κοροϊδεύει ασύστολα. Δεν διώχνουμε ούτε εμποδίζουμε τους λαθρομετανάστες – απλώς τους υποδεχόμαστε και τους παρέχουμε ξενοδοχειακές υπηρεσίες και χρηματικά επιδόματα. Είναι άλλος ο ρόλος του φύλακα σε ένα ξενοδοχείο και άλλο του ρεσεψιονίστ.
Οι ελληνικές αρχές παίζουν απλώς τον ρόλο του ρεσεψιονίστ στο μεταναστευτικό ζήτημα – μοιράζουν κλειδιά δωματίων στους εισερχόμενους αλλοδαπούς και τους λένε σε ποιο “δωμάτιο” θα πάνε να μείνουν και τι ώρα σερβίρεται το πρωινό.
Όσο για τον ρόλο της FRONTEX στη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, αυτό είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο που κυκλοφορεί. Περίπου 50 αξιωματικοί της FRONTEX έχουν αναπτυχθεί στα ελληνοαλβανικά σύνορα (χερσαία και θαλάσσια) με στόχο την παρεμπόδιση της διέλευσης των λαθρομεταναστών προς τις χώρες της ΕΕ. Ταυτόχρονα 115 Γερμανοί αστυνομικοί εκτελώντας χρέη συνοριοφυλάκων βρίσκονται στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων με στόχο να αποτρέψουν τους λαθρομετανάστες να φτάσουν στην Κεντρική Ευρώπη.
Δηλαδή η FRONTEX ενώ παίζει στο Αιγαίο τον ρόλο του ήρωα-ναυαγοσώστη και ξεφορτώνει αβέρτα λαθρομετανάστες στα νησιά μας, την ίδια ώρα προσέχει στα βόρεια σύνορά μας να μην περάσει κανένας λαθρομετανάστης στην Αλβανία και στα Σκόπια αλλά να παραμείνουν όλοι εδώ!
Πρόκειται για ξεδιάντροπη κοροϊδία εκ μέρους της ΕΕ η οποία προφανώς έχει αποφασίσει να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρο συσσώρευσης μουσουλμάνων λαθρομεταναστών προκειμένου να προστατεύσει τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της.
Παραμύθι Νο 3:>«Η Ελλάδα δεσμεύεται από διεθνείς συνθήκες και επομένως το Λιμενικό δεν μπορεί να απωθήσει τις λέμβους των λαθρομεταναστών αλλά είναι υποχρεωμένο να τους περισυλλέγει».
Μπροστά στο εθνικό συμφέρον και σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας καμία διεθνής συνθήκη δεν μπορεί να υπερισχύει.
Η Ελλάδα ήδη παραβιάζει συστηματικά επί δεκαετίες τον όρο της Συνθήκης της Λωζάνης ο οποίος επιβάλει ρητώς να είναι αποστρατιωτικοποιημένα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Εμείς αντιθέτως, επειδή κρίνουμε (πολύ σωστά) πως αν τηρήσουμε το γράμμα και το πνεύμα της Συνθήκης της Λωζάνης θα κινδυνεύσει η εθνική μας ασφάλεια, διατηρούμε στα νησιά αυτά ολόκληρες ταξιαρχίες με κάθε είδους βαρύ οπλισμό, και απλώς τις ονομάζουμε “Εθνοφυλακή” για να υποκρινόμαστε ότι δεν παραβιάζουμε τη Συνθήκη.
Άρα εφόσον παραβιάζουμε ήδη τις διεθνείς συνθήκες για λόγους ύψιστου εθνικού συμφέροντος, γιατί παριστάνουμε τους τόσο ευαίσθητους και τυπικούς όταν η χώρα μας απειλείται με κανονική άοπλη εισβολή αλλοεθνών; Επίσης, οι ίδιες διεθνείς συνθήκες που τάχα δεσμεύουν εμάς, δεν δεσμεύουν εξίσου και τις άλλες χώρες;
Οι Σκοπιανοί γιατί κρατούν κλειστά τα σύνορά τους και δεν περνάει ούτε κουνούπι; Γιατί πριν λίγα χρόνια συσσωρεύονταν λαθρομετανάστες στην παραμεθόρια Ειδομένη για να περάσουν σε σκοπιανό έδαφος αλλά δεν το κατάφερναν και έμεναν στην ελληνική πλευρά των συνόρων;
Κατηγόρησε κανείς τότε τους Σκοπιανούς επειδή απωθούσαν (πολλές φορές βίαια) τους λαθρομετανάστες; Τους έσυρε κανείς στα διεθνή δικαστήρια; Φυσικά και όχι, διότι έκαναν αυτό ακριβώς που υπαγόρευε το εθνικό τους συμφέρον.
Επίσης αυτό που βλέπουμε να γίνεται όλο και συχνότερα είναι να περνούν μαζικά οι λαθρομετανάστες τα χερσαία σύνορα του Έβρου. Εκεί λοιπόν που δεν τίθεται ζήτημα μη απώθησης και δεν ισχύουν οι κανόνες διάσωσης των ναυαγών, γιατί δεν τους σταματάμε; Τους Έλληνες διαδηλωτές που προσπάθησαν να περάσουν μέσα από ορεινές διαβάσεις για να διαμαρτυρηθούν για την υπογραφή της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών το καλοκαίρι 2018 μια χαρά τους εμπόδισαν τα ΜΑΤ με χρήση χημικών ουσιών και με ξυλοδαρμούς.
Τους λαθρομετανάστες γιατί δεν μπορούν να τους εμποδίσουν να μη περνούν τα χερσαία σύνορα στον Έβρο; Άρα είναι ολοφάνερο ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να σταματήσουν τους λαθρομετανάστες και όχι ότι δεν μπορούν.
Παραμύθι Νο 4>«Επειδή εμείς οι Έλληνες έχουμε ζήσει την προσφυγιά το 1922, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία τους μετανάστες που φθάνουν στη χώρα μας».
Το παιδαριώδες αυτό επιχείρημα το έχω ακούσει δυστυχώς ακόμη και από ιεράρχες που υποτίθεται ότι έχουν ένα μορφωτικό επίπεδο ανώτερο του μέσου πολιτικού. Είναι εντελώς βλακώδες και ανιστόρητο να συγκρίνουμε την άφιξη των ΕΛΛΗΝΩΝ Μικρασιατών προσφύγων το 1922 με τις αφίξεις των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Σομαλία, τη Νιγηρία, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Αλγερία και το Μαρόκο. Δεν υπάρχει απολύτως ΚΑΜΙΑ ομοιότητα σε αυτά τα δύο φαινόμενα.
Οι Έλληνες Μικρασιάτες ήρθαν στο ελληνικό κράτος νόμιμα, επειδή ξεριζώθηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες και δεν άντεχαν να ζουν πλέον υπό τον τουρκικό ζυγό. Επιπλέον όχι μόνο ήταν κυριολεκτικά αδέρφια μας αλλά μας δίδαξαν πολιτισμό και μας έμαθαν τέχνες και γράμματα που εμείς της «παλαιάς Ελλάδας» δεν είχαμε αναπτύξει στον ίδιο βαθμό.
Με τους σημερινούς μουσουλμάνους λαθρομετανάστες που γκετοποιούνται, που επιβάλουν στις γυναίκες τους το τσαντόρ και που αυτομαστιγώνονται τελετουργικά στους δρόμους, ποια κοινή εθνική και πολιτισμική συγγένεια έχουμε, τι πολιτισμό θα πάρουμε και σε τι θα ωφεληθούμε; Και για όσους επικαλούνται το επίσης σαθρό επιχείρημα ότι “υπάρχουν ολόκληρες χώρες στη Δύση που θεμελιώθηκαν πάνω στους μετανάστες” το αμείλικτο ερώτημα είναι:
Και τι απέγιναν οι αυτόχθονες σ’ αυτές τις χώρες;. Μήπως υπέστησαν τελικά γενοκτονία και αφανισμό από τους νεοφερμένους μετανάστες, όπως έγινε με τους Ινδιάνους στην Αμερική και τους Αβορίγινες στην Αυστραλία; Αυτή θέλουμε να είναι η τύχη και των Ελλήνων στον τόπο τους;
Παραμύθι Νο 5>«Οι αρχές του πολιτισμού μας αλλά και του χριστιανισμού επιβάλουν να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε κατατρεγμένους ανθρώπους».
Είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος μύθος που υποκρύπτει τη μεγαλύτερη απάτη. Κι αυτό διότι το μεταναστευτικό πρόβλημα ΔΕΝ είναι ζήτημα αγάπης και χριστιανικής αλληλεγγύης αλλά καθαρά ΠΟΣΟΤΙΚΟ ζήτημα.
Αν βγαίνοντας κανείς από την πόρτα του σπιτιού του το πρωί δει στα σκαλιά έναν ρακένδυτο ζητιάνο να του ζητάει ελεημοσύνη για να φάει κάτι, το πιθανότερο είναι πως θα του δώσει ένα ευρώ, ίσως του δώσει και από το φαγητό της ημέρας ή του επιτρέψει να μπει και μέσα στο σπίτι να πλυθεί και να ξεκουραστεί – κι έτσι θα αισθανθεί πως έχει κάνει μία μικρή πράξη φιλανθρωπίας.
Αν όμως την επόμενη μέρα δει έξω από τα σκαλιά του 100.000 ζητιάνους, τι θα πρέπει να κάνει; Να τους βάλει μέσα στο σπίτι του όλους είναι αδύνατον, να τους ταΐσει όλους επίσης αδύνατον, αλλά ακόμη κι αν δώσει από ένα ευρώ σε όλους το αποτέλεσμα θα είναι να καταστραφεί ο ίδιος οικονομικά.
Συνεπώς η αγαθοεργία και η φιλανθρωπία έχουν ξεκάθαρα ΠΟΣΟΤΙΚΑ όρια, κάτι που αποκρύπτουν συστηματικά οι συνήγοροι της λαθρομετανάστευσης.
Αν έρχονταν ξαφνικά μία ωραία μέρα σε ένα ελληνικό νησί 100 ή 1.000 κατατρεγμένοι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, αμφιβάλει κανείς ότι όχι μόνο θα τους περιποιούμασταν και θα τους δίναμε κάθε δυνατότητα να ζουν με άνεση, αλλά και ότι θα τους είχαμε κάτι σαν εθνική μασκότ;
Είναι άλλο πράγμα όμως να έρθουν ΜΙΑ ΦΟΡΑ 1.000 λαθρομετανάστες και τελείως άλλο πράγμα να έρχονται 300-500 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
Αυτό που στη μία περίπτωση θα ήταν μία πράξη φιλανθρωπίας που θα την κάναμε όλοι οι Έλληνες χωρίς δεύτερη σκέψη, ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας, τώρα μετατρέπεται σε εθνικό αυτοχειριασμό αποκλειστικά και μόνο λόγω του ΠΟΣΟΤΙΚΟΥ μεγέθους του προβλήματος.
Το να συνεχίσουμε να προσφέρουμε άσυλο και βοήθεια σε τόσο μεγάλο πλήθος αλλοδαπών συνιστά σίγουρη συνταγή αυτοκαταστροφής μας. Ο μεγάλος αριθμός των λαθρομεταναστών είναι άλλωστε αυτός που οδηγεί την ελληνική κυβέρνηση να τους διασπείρει σε όλη τη χώρα, γεγονός που αποτελεί τη μήτρα όλων των μελλοντικών προβλημάτων μας τα οποία θα ξεκινήσουν από την ενσωμάτωση των παιδιών των λαθρομεταναστών στα ελληνικά σχολεία
Οι οπαδοί του πολυπολιτισμού και κάθε είδους αντεθνικής ιδεολογίας ήδη δείχνουν ξεκάθαρα τις διαθέσεις τους με προτάσεις όπως αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννούλη που εισηγήθηκε την ποινική τιμωρία όσων Ελλήνων ψήνουν χοιρινό κρέας ή καταναλώνουν αλκοόλ κοντά σε “προσφυγικές δομές”!
Με την ίδια νοσηρή λογική, θα πρέπει οι Ελληνίδες να αρχίσουν σε λίγα χρόνια να κυκλοφορούν με τσαντόρ για να μην προσβάλουν τα ήθη των μουσουλμάνων “φιλοξενούμενων”και άλλα πολλά παρελκόμενα από σεβασμό στον κάθε Χασάν που μας κουβαλήθηκε εδώ απρόσκλητα.
Όλα αυτά μπορεί να μοιάζουν τρελά σήμερα, αλλά δυστυχώς αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν οι άφρονες πολιτικοί ταγοί μας που έχουν ανοίξει ορθάνοιχτα τις πύλες της χώρας στη μουσουλμανική λαθρομετανάστευση. Αυτά που σήμερα μοιάζουν εξωφρενικά, αύριο θα μας τα επιβάλει δια της βίας το ίδιο το κράτος μας, και κάθε αντίδραση θα καταστέλλεται με ποινικές διώξεις.
Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων της γιγαντωμένης μουσουλμανικής μειονότητας θα οδηγήσει μοιραία στον αργό εκφυλισμό και τελικά στον θάνατο του ελληνικού έθνους. Και όλα αυτά είναι καθαρά θέμα και ΠΟΣΟΤΙΚΟ και όχι μόνο αξιακό, ηθικό όπως παραπλανητικά μας λένε κάποιοι επιτήδειοι.
Παραμύθι Νο 6>«Όποιοι εναντιώνονται στη φιλοξενία λαθρομεταναστών είναι ακροδεξιοί».
Η κακοποίηση και η διαστρέβλωση της γλώσσας αποτελεί χαρακτηριστικό των δήθεν “φιλανθρώπων” που προωθούν την αντικατάσταση πληθυσμού στην Ελλάδα.
Με τον όρο “φιλοξενία” εννοούμε το να παρέχεις στέγη, τροφή και κάθε άλλη βοήθεια σε κάποιον που την έχει ανάγκη, αλλά για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Όταν αυτός ο αναξιοπαθών δεν έχει σκοπό να φύγει ποτέ από το σπίτι σου αλλά θέλει να μείνει εσαεί κι αυτός και τα παιδιά του και τα εγγόνια του και τα δισέγγονά του, αυτό ΔΕΝ είναι πλέον φιλοξενία αλλά είναι κανονική καταπάτηση και αποικισμός.
Έχετε ακούσει ποτέ κανέναν εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης να μας λέει για ΠΟΣΟ χρόνο θα παραμείνουν οι “φιλοξενούμενοι” λαθρομετανάστες στη χώρα μας; Φυσικά και όχι.
Αν το ελληνικό κράτος είχε ειλικρινή πρόθεση να φιλοξενήσει απλώς τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, μετά το πέρας του οποίου θα επέστρεφαν στις πατρίδες τους, θα τους περιόριζε όλους σε συγκεκριμένους χώρους και θα οργάνωνε αραβόφωνα ισλαμικά σχολεία για τα παιδιά τους αντί να τους διασπείρει σε όλη τη χώρα και να προσπαθεί πάση θυσία να τους ενσωματώσει στην ελληνική κοινωνία.
Για να μεριμνά όμως το κράτος μας πώς θα μπουν παιδιά τους στα ελληνικά σχολεία, και πώς θα μάθουν ελληνικά, για να τους παρέχει επιδόματα, σπίτια, ξενοδοχεία, μεταφορικά μέσα, κοινωνικά παντοπωλεία, δωρεάν περίθαλψη και για να τους κάνει σεμινάρια για το πώς θα βρουν δουλειές, σημαίνει πολύ απλά πως οι δήθεν “φιλοξενούμενοι” δεν πρόκειται να φύγουν ΠΟΤΕ και ότι σύντομα θα λάβουν και δικαίωμα ψήφου καθώς και ελληνική υπηκοότητα.
Αυτό από μόνο του είναι ένας ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΣ λόγος να αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες, πέρα από τη βλάβη που υφίστανται από την εγκληματικότητα και το πλήγμα σε βάρος του τουρισμού.
Αλλά βέβαια οι προπαγανδιστές της εξαφάνισης του ελληνικού έθνους δεν θέτουν ποτέ σε κανέναν το αληθινό ερώτημα “θέλετε τη μόνιμη εγκατάσταση χιλιάδων αλλοεθνών και αλλόδοξων μεταναστών στα χωριά και στις πόλεις σας;”.
Αποκρύπτουν πάντα ύπουλα την ουσία του προβλήματος λέγοντας υποκριτικά “μα γιατί δεν θέλετε να φιλοξενήσετε μερικούς δυστυχισμένους ανθρώπους;”. Οι λέξεις που πραγματικά θα ηχούσαν καμπάνες κινδύνου στα αυτιά των Ελλήνων πολιτών, απλώς αποσιωπούνται και δεν προφέρονται ποτέ.
Παραμύθι Νο 7>«Οφείλουμε ως λαός να αντισταθούμε στην ξενοφοβία και να υποδεχτούμε με αγάπη τους μετανάστες».
Έχει καταντήσει πραγματικά κουραστική αυτή η μπαρούφα περί της δήθεν “ξενοφοβίας”. Τι σημαίνει όμως στα αλήθεια ο όρος “ξενοφοβικός”; Φοβάται μήπως κανένας Έλληνας τον Σουηδό μετανάστη που θα έρθει με το διαβατήριό του και τα χαρτιά του να δουλέψει στην Ελλάδα; Φοβάται κανείς συμπατριώτης μας τον Γερμανό συνταξιούχο που έχει αγοράσει σπίτι στην Κρήτη για να περάσει τα γεράματά του, ή μήπως τον Ισπανό ή τον Ιταλό ή τον Αυστριακό ή τον Αμερικανό;
Κανείς δεν τους φοβάται αυτούς τους ξένους ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη. Όποιος λοιπόν τσουβαλιάζει συλλήβδην τους Έλληνες ως “ξενοφοβικούς” απλώς συκοφαντεί.
Όποιος αποκαλεί “μετανάστες” αυτούς που μας κουβαλιούνται απρόσκλητοι από κάθε γωνιά της Γης προσβάλει το μισό εκατομμύριο συμπατριώτες μας που έφυγαν μετανάστες την τελευταία δεκαετία με τα χαρτιά τους, τις οικονομίες τους και τις δεξιότητές τους, πάντα ΝΟΜΙΜΑ.
Ας μην προσβάλουμε λοιπόν τους κανονικούς και νόμιμους μετανάστες τους οποίους δεν φοβάται κανείς! Αυτούς που φοβούνται οι Έλληνες είναι τους παράνομους που έρχονται χωρίς κανέναν έλεγχο, περιφρονώντας απολύτως τα σύνορά μας και τους νόμους μας, ανεβάζοντας τους δείκτες εγκληματικότητας και νοσηρότητας του πληθυσμού και εισάγοντας ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί εδώ και δεκαετίες από τον ντόπιο πληθυσμό.
Παραμύθι Νο 8>«Το μεταναστευτικό πρόβλημα ήρθε για να μείνει και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό».
Είναι τεράστια ανοησία να πιστεύει κανείς ότι οι ροές των λαθρομεταναστών μπορούν να ανακοπούν κάποια στιγμή ως εκ θαύματος αν κάνουμε λίγη υπομονή ή ότι η Ελλάδα μπορεί να αντέξει απεριόριστο αριθμό αλλοδαπών.
Οι δεξαμενές που τροφοδοτούν τη λαθρομετανάστευση είναι συντριπτικά μεγαλύτερες από το μέγεθος της Ελλάδας και, αν συνεχίσουμε να φερόμαστε βλακωδώς, είναι ικανές να μας λιώσουν μόνο με το αριθμητικό βάρος τους.
Μόνο η Νιγηρία έχει σήμερα πληθυσμό 190 εκατομμυρίων κατοίκων και το Μπαγκλαντές που έχει έκταση περίπου όση και η Ελλάδα, έχει 160 εκατομμύρια πάμφτωχους κατοίκους.
Αν συνεχίσουμε να εκπέμπουμε το μήνυμα ότι δεχόμαστε τους πάντες και μάλιστα τους επιδοτούμε και τους επιτρέπουμε να φέρουν νόμιμα και τις οικογένειές τους, είναι απλώς ζήτημα χρόνου να τελειώσουμε ως έθνος και ως χώρα.
Παραμύθι Νο 9> «Τι έχουμε να φοβηθούμε από άοπλους και πεινασμένους ανθρώπους που αναζητούν απλώς ασφάλεια και μια καλύτερη ζωή;».
Η γειτονική Τουρκία, μία χώρα με καθαρά αναθεωρητική ατζέντα η οποία δεν κρύβει τις επεκτατικές και αρπακτικές διαθέσεις που έχει σε βάρος μας και δεν παραλείπει να μας απειλεί σχεδόν σε καθημερινή βάση, εργαλειοποιεί ασύστολα τις μεταναστευτικές ροές μετατρέποντάς τες σε ένα είδος υβριδικού πολέμου εναντίον μας. Όσο εμείς στρουθοκαμηλίζουμε και κλαίμε τη μοίρα μας λέγοντας ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να ανακόψουμε αυτές τις ροές, τόσο βοηθάμε την Τουρκία να πετύχει την εθνική μας συντριβή χωρίς να χρειαστεί να ρίξει ούτε τουφεκιά.
Ας μην έχουμε την αφέλεια να πιστεύουμε ότι οι λαθρομετανάστες είναι ακίνδυνοι επειδή έρχονται άοπλοι. Από τη στιγμή που πατάνε σε ελληνικό έδαφος αποκτούν δικαιώματα και η Ελλάδα είναι υπόλογη διεθνώς απέναντί τους.
Αν συμβεί μία προβοκάτσια, ένα σοβαρό επεισόδιο, ένας φόνος σε βάρος τους, τότε η Τουρκία θα βρει ουρανοκατέβατη ευκαιρία να επέμβει σε ελληνικό έδαφος με το πρόσχημα ότι προστατεύει τους ομοθρήσκους της από τη βάναυση συμπεριφορά των Ελλήνων – και ο εδαφικός ακρωτηριασμός μας θα είναι βέβαιος και μόνιμος.
Επομένως πίσω από τον άοπλο λαθρομετανάστη πρέπει να βλέπουμε και τον πάνοπλο Τούρκο ο οποίος είναι πανέτοιμος να παίξει τον ρόλο του αυτόκλητου προστάτη των απανταχού μουσουλμάνων (το έχουμε δει άλλωστε αυτό να συμβαίνει και με τις παρεμβάσεις του Ερντογάν για τους Παλαιστίνιους) και καραδοκεί για να εκμεταλλευτεί την παραμικρή ευκαιρία που θα του δώσουμε εμείς με τη βλακεία μας και τη στρατηγική μυωπία μας
Παραμύθι Νο 10>«Είναι φυσικό να αδυνατεί η Ελλάδα να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης διότι καμία χώρα δεν έχει μπορέσει μέχρι τώρα να το λύσει».
Μέγιστο ψέμα! Μήπως το Ισραήλ δεν το έλυσε αυτό το πρόβλημα; Πόσοι λαθρομετανάστες μπαίνουν στο Ισραήλ ετησίως;
Απάντηση: ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ κι ας είναι το Ισραήλ δίπλα στη σπαρασσόμενη από πόλεμο Συρία, κι ας είναι πλουσιότατη χώρα με δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες για τους πολίτες της. Απλούστατα οι Ισραηλινοί έχουν φροντίσει να ενημερώσουν τους πάντες πως όποιος επιχειρήσει να περάσει παράνομα τα σύνορα της χώρας θα δεχθεί αμέσως πυρά.
Δεν βλέπω όμως κανέναν δημοσιογράφο να κατηγορεί ποτέ το Ισραήλ για “φασισμό”, “ρατσισμό” ή “ξενοφοβία”.
Αλλά μήπως και η Βουλγαρία δεν το έλυσε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης;
Τα Σκόπια δεν το έλυσαν;
Γιατί άραγε εγκλωβίζονται οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα;
Μα βεβαίως επειδή τα Σκόπια και η Βουλγαρία έχουν κλείσει ερμητικά τα σύνορά τους και δεν τους αφήνουν να περάσουν για να πάνε στη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία και να καρπωθούν τα γενναιόδωρα επιδόματα που παρέχουν τα κράτη εκεί.
Άρα όποιος ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, ΜΠΟΡΕΙ να το λύσει. Λύση δεν μπορούν να βρουν μόνο εκείνοι που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να βρουν, και επιδιώκουν τη διαιώνιση του προβλήματος είτε λόγω ιδεοληψίας είτε επειδή καρπώνονται σημαντικά οικονομικά οφέλη από την εθνολογική καταστροφή της χώρας.
Όσο κι αν κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι η εσκεμμένη «αντικατάσταση πληθυσμού» στην Ελλάδα είναι απλώς άλλη μία θεωρία συνωμοσίας, έρχονται δυστυχώς πολύ έγκυρες φωνές για να ομολογήσουν πως όντως αυτό συμβαίνει. Ο ίδιος ο καθηγητής Στάθης Καλύβας που είναι μέλος της περίφημης Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση, έγραψε σε πρόσφατο άρθρο του στην «Καθημερινή»:
«Η Ελλάδα αποτελεί προνομιακό τόπο και στο κοντινό μέλλον θα τραβήξει ανθρώπους τόσο από πλούσιες χώρες που θα θέλουν να ζήσουν σ’ αυτή για την ποιότητα ζωής που μπορεί να προσφέρει, όσο και από φτωχές χώρες, οι οποίοι αναζητούν ασφάλεια και ελευθερία. Είναι, δηλαδή, εντελώς απίθανο η Ελλάδα να αδειάσει από ανθρώπους. Θεωρώ επομένως πως εμείς, οι σημερινοί Έλληνες, έχουμε την ιστορική αποστολή, ως ένας κρίκος σε μια μακρά ανθρώπινη αλυσίδα που έζησε στον τόπο αυτόν, να μεταδώσουμε κάποιες πολύ σημαντικές αξίες μας στους ανθρώπους που θα μας διαδεχθούν στον τόπο αυτό, είτε συνδεόμαστε γονιδιακά μαζί τους είτε όχι».
Δηλαδή εν ολίγοις, αυτό που μας λέει ο καθηγητής είναι πως δεν έχει καμία σημασία ΠΟΙΟΙ θα κατοικούν στην Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες και αιώνες, αρκεί να υπάρχουν άνθρωποι που να είναι πρόθυμοι να έρθουν και να μείνουν εδώ απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχονται! Και μάλιστα αυτή η αντικατάσταση πληθυσμού να συμβεί σε καιρό ειρήνης, χωρίς καμία χρήση βίας.
Αν αυτό δεν είναι ένα άκρως εφιαλτικό σενάριο για το έθνος μας, τότε δεν ξέρω τι μπορεί να είναι.
Stirlitz
(Ο Stirlitz είναι σχολιαστής στο Capital.gr)*

https://kourdistoportocali.com/