Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ» ΑΠΟΡΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ..Προ ολίγων ημερών έγινε στη Θεσσαλονίκη αξιόλογη ημερίδα: «Όγδοο (8) Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης».
Φίλος καλός Νομικός και Οικονομικός σύμβουλος μεγάλου Ομίλου Εταιριών Βορειοευρωπαϊκής χώρας συμμετείχε στην ημερίδα και ως ευκαιρία μιας ακόμη επίσκεψής του στη χώρα μας της οποίας είναι λάτρης του φυσικού κάλους της, ιδιαίτερα του ΗΛΙΟΥ της, ασφαλώς και της ξεχωριστής κουζίνας της Θεσσαλονίκης.

Γνώστης των προβλημάτων της Ελλάδας, έφερε την προσωπική μας συζήτηση στον «ακήρυχτο πόλεμο» όπως είπε από τη ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ πλημμυρίδα με τις τόσες συνακόλουθες βαρύτατες συνέπειες για την επιδιωκόμενη ΑΝΑΠΤΥΞΗ της χώρας μας, και με τις εισερχόμενες επενδύσεις των ξένων..
Οι προσεκτικές ερωτήσεις τους είχαν (παρούσα και η σύζυγός του, επιστήμων και μεγάλη ξενοδοχοεπιχειρηματίας) στόχο τις απόψεις μου από τις γνώσεις και τις χρηματοδοτικές εμπειρίες μου στο τομέα των ξενοδοχείων. Οι σοβαρές ανησυχίες τους ήταν για το «κλίμα» της εσωτερικής ηρεμίας και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.. Ανέφεραν ότι η μεγάλη μοναδική ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ μας είναι η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ. «Οι εργασιακές ανάγκες σας είναι από προσωπικό ποιότητας και ειδικών ικανοτήτων- γνώσεων κλπ. Εσείς δέχεστε πολλές χιλιάδες λαθρομετανάστεςτελείως ακατάλληλους για τις ανάγκες σας, εχθρούς σας Μουσουλμάνους κλπ. Μάλιστα κυβερνητικά στελέχη σας μέχρι χθες δήλωναν ότι αυτοί «ΛΙΑΖΟΝΤΑΝ» στις πλατείες της Αθήνας ...  και μετά «ΧΑΝΟΝΤΑΙ»: (Υπουργός κ. Τασία) !! Δεν «εξαφανίζονται» γιατί τους βρίσκετε και θα είναι εδώ και θα αυξάνουν το ανερχόμενο ΕΓΚΛΗΜΑ από τη φτώχεια τους, τις θρησκείες τους κλπ. Αυτοί δε «ΔΙΩΧΝΟΥΝ» τους επενδυτές και τις ξένες επενδύσεις, εσείς θα τους διώχνετε και με την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ που υπάρχει στη χώρα σας.. Μάλιστα έχετε το τελείως παράλογο να «διώχνετε» τα παιδιά σας, εκατοντάδες χιλιάδες, μορφωμένα, ικανά για καλές δουλειές και στην Τουριστική Βιομηχανία σας» πρόσθεσε η σύζυγός του.
«Υπάρχει μια τραγική ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ με τα ανωτέρω διότι η σημερινή Κυβέρνησή σας πράγματι καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να προσκαλεί επενδυτές για την ανάγκη της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ; Για να μετριάσουν την απάντησή μου στο δύσκολο ερώτημά τους πρόσθεσαν: «Γνωρίζαμε καλά την Ελληνική κουζίνα από τα πολύ καλά εστιατόρια των Ελλήνων μεταναστών στην πόλη μας» προσθέτοντας ότι «τους εκτιμούν πολύ για την εντιμότητά τους, την εργατικότητά τους και επίσης πόσο καλοί οικογενειάρχες είναι οι Έλληνες μετανάστες».

Αφού τους ευχαρίστησα για τα καλά τους λόγια, πρόσθεσα ότι «Αυτή η τιμητική εικόνα για τους συμπατριώτες μου, μου είναι πολύ γνωστή γιατί συνεργάστηκα στενά μαζί τους τραπεζικά – οικονομικά στις ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑκαι ΕΥΡΩΠΗ και είμαι πολύ περήφανος για τους Συνέλληνες της ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ».
Τέλος, να αναφέρω τη γνώμη μου: το δείπνο μας είχε ΑΡΙΣΤΑ ΥΛΙΚΑαλλά και ο ΣΕΦ είναι ΑΡΙΣΤΟΣ.. Το παράδειγμα είναι όπως τα ΥΛΙΚΑ είναι καλά ομοίως είναι και ο Ελληνικός Λαός! Δυστυχώς είμαστε άτυχοι στους «ΣΕΦ»..! Τι θα μου πείτε όμως στην επόμενη συνάντησή μας, εάν εσείς θα έχετε δώσει και «ΝΟΜΠΕΛ» σε μη καλό Έλληνα «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΕΦ»; Ότι σας τον υπέδειξαν ακόμη και (ο κ. Φραγκίσκος) ο αρχηγός του κράτους του Βατικανού και άλλοι ξένοι πολιτικοί για τα άνομα συμφέροντά τους, πάντα ερήμην του Ελληνικού λαού..!!


Με τιμή,
ΒασίλειοςΔ.Βασιλειάδης
Πολιτικός επιστήμων–Οικονομολόγος