Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΑΤΗ ΗΡΕΜΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΑΣ..Τα Ελλαδικά Πανεπιστήμια, όλα τα πολλά χρόνια, που μπορεί να θυμάται ο κάθε Συνέλληνας αποτελούσαν και δυστυχώς αποτελούν πεδίο κακής πολιτικής διαμάχης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας σε βαθμό «κακουργήματος»..!
Απαράδεκτη σκληρότατη εκμετάλλευση της ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ Νεολαίας μας για ικανοποίηση του μοναδικού στόχου: την ψήφο της πιο δυναμικής πνευματικής μας μερίδας του εκλογικού σώματος. Θυσιάζοντας όχι μόνο τον πολύτιμο σπουδαστικό χρόνο της, της υγείας της, ακόμη και της ζωής των φοιτητών, σπέρνοντας τον καταστροφικό φανατισμό, της διχόνοιας με τόσα κάκιστα αποτελέσματα όσα δεν είχαν οι άλλες κοινωνικές τάξεις του Ελλαδικού λαού.

Κάθε νέα Κυβέρνηση, ακόμη και του ιδίου κόμματος, με την όποια αλλαγή του αρμόδιου ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ έσπερνε καταστροφή στην Τριτοβάθμια σπουδαστική σειρά με τις δήθεν «ΑΛΛΑΓΕΣ». Αντί για πράξεις Αναγέννησης της παιδείας από το αρχικό κύτταρο τη Νηπιακή, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, άρχιζαν «πράξεις» κατά της Τριτοβάθμιας «κατεδάφισης» για την κατεδάφιση και μόνο. Ιδεολογίες και θέσεις παρωχημένες, «παιδικές ασθένειες» που τις απέφευγαν όλες οι χώρες. Εμείς επιζητούμε να τις «περάσουμε»!!
Ποιος δε θυμάται τις πρώτες ενέργειες εκείνου του «Υπουργού Παιδείας» (μάλιστα καθηγητής του Ε.Μ.Π.) να καταβαραθρώσει την ΑΡΙΣΤΕΙΑ  βαφτίζοντάς την «ΡΕΤΣΙΝΙΑ»!
Η πολιτική εξουσία προσπάθησε τάχα να σταματήσει την κατρακύλα της Τριτοβάθμιας, να τη θωρακίσει ψηφίζοντας το «ΑΣΥΛΟ» του Πανεπιστημιακού Χώρου στον οποίο δήθεν είχε λόγο και έργο μόνο η Πανεπιστημιακή Κοινότητα (Καθηγητές Παν/μίου, Διδακτικό προσωπικό και φοιτητές  και μετά Σύμβουλοι καταξιωμένοι Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι της Ελληνικής Διασποράς..). Δυστυχώς κατάντησαν χώροι ΑΝΟΜΙΑΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟΥ και ό,τι πιο τραγικά καταστροφικό. Εκεί μέσα όλοι οι παράνομοι, έμποροι ναρκωτικών, αλλογενείς, «καταστηματάρχες» του πεζοδρομίου (ΑΣΟΕΕ), αναρχικοί, κουκουλοφόροι εξουσιαστές, φοιτητοπατέρες κλπ.
Και απέξω «θεατές» όλοι οι άλλοι: Πρώτοι οι πολιτικοί μας, η αστυνομία, ο λαός κλπ. όλοι έξω όρθιοι και στους καναπέδες βλέπουν όλοι ανίκανοι.. Μόνη εξαίρεση η (προ Κυβέρνησης) αντιπολίτευση και μέσα και έξω: Διχαστική κριτής, υποστηριχτές της αναρχίας και της αντίδρασης μαχητικά, με δηλώσεις ακόμη και πρώην Υπουργού Παιδείας, της χθεσινής Κυβέρνησης, να δηλώνει, με πάθος, κατά της κατάργησης του Ασύλου και των κουκουλοφόρων Μολοτωφιανών ότι ο «αγώνας» θα γίνεται συνεχώς πάντοτε και από το πεζοδρόμιο. Δε ξεχνούν ότι ανήλθαν στην εξουσία της οποίας η «ηδονική γεύση» δεν αφήνει περιθώρια άσκησης εποικοδομητικής-παραγωγικής Αντιπολίτευσης.
Η βουλιμική θέση για αμεσότερη επάνοδο στην εξουσία εθελοτυφλεί για καλές ενέργειες και έχει γίνει άμεσος αυτοσκοπός ώστε να υποκύψουν πάλι στον ξένο παράγοντα στον οποίο εφιαλτικά προσχώρησαν ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα (Συμφωνία Πρεσπών) έτοιμοι να παραχωρήσουν τα άπαντα (για την εξουσία) καταστρέφοντας πάλι τη Χώρα..
Επιτέλους ας ΟΜΟΓΝΩΜΙΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, τώρα που ο εχθρός είναι εντός των Τειχών (λαθροεισβολείς)… Στην ΑΜΥΝΑ–ΑΣΦΑΛΕΙΑ της χώρας την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ιδιαίτερα στην ΠΑΙΔΕΙΑ.
Η Αναγέννηση της Παιδείας είναι Ιστορική Αναγκαιότητα καθώς και τα Εθνικά μας προβλήματα.
Ο τόπος μας έχει ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΝΑΓΚΗ τη γενική ΗΡΕΜΙΑ και όχι το ΔΙΧΑΣΜΟ..
Με τιμή,
ΒασίλειοςΔ.Βασιλειάδης
Πολιτικός επιστήμων–Οικονομολόγος