Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Το Πολεμικό Μουσείο και οι απρέπειες…


Η απόφαση της κυβέρνησης να μην τοποθετούνται πλέον Ανώτατοι Απόστρατοι Αξιωματικοί στις κορυφαίες θέσεις του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου, έχει προκαλέσει σάλο στο χώρο των Αποστράτων. Ελάχιστα φαίνεται ότι αυτό έχει ευαισθητοποιήσει τη ΝΔ, η οποία θεωρεί το χώρο “δεδομένο”.
Η σχετική τροπολογία έχει ψηφιστεί και η απόφαση δεν αλλάζει. Γι΄ αυτό και δεν είναι κατανοητή η προσπάθεια απαξίωσης του πολύ σημαντικού έργου που αφήνει πίσω της η απερχόμενη διοίκηση.
Έχουμε γράψει σχετικά. Η περίπτωση αλλαγής της διοίκησης στο Πολεμικό Μουσείο είναι μια από τις πολλές είναι η αλήθεια αποδείξεις ότι τα περί αριστείας και αξιοκρατίας ήταν ένα προεκλογικό αφήγημα. Το ΄χουμε ξαναζήσει. Το να επιχειρούν με βρώμικο τρόπο να παρουσιάσουν τελείως στρεβλή εικόνα για όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια ,είναι ντροπή.
Πολλοί διερωτώνται ,γιατί έπρεπε σώνει και καλά να γίνει η αλλαγή στη στελέχωση του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου. Μία εξήγηση είναι ότι πρέπει όλοι οι πολιτευτές κάπου να βολευτούν. Είναι παράδοση…Υπάρχει βεβαίως και το θέμα των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821… Ίσως οι απόστρατοι δεν χωράνε στα σχέδια της κυβέρνησης για τους εορτασμούς…
Θα κλείσουμε μ΄ ένα ερώτημα: η θητεία του ΔΣ στο Πολεμικό Μουσείο ανανεώθηκε για μία 3ετία τον περασμένο Δεκέμβριο. Τυπικά τα μέλη του μόνο αν παραιτηθούν μπορούν να φύγουν. Αν δεν παραιτηθούν ,πως θα το δοαχειριστεί η κυβέρνηση;


ΥΓ. Ο εξονυχιστικός οικονομικός έλεγχος που έγινε το τελευταίο διάστημα στο Πολεμικό Μουσείο δυστυχώς για ορισμένους δεν “έβγαλε τίποτα”.

militaire