Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019

Εκπομπη Αντιθεσεις ΚΡΗΤΗ ΤV 7 Δεκ. 2017

{ στο 1:22:40 o κ. Γριβας αναφερει τα λογια του Σερ Χαλφορντ Μακιντερ
 "Η κατακτηση της Ελλαδας απο μια Μεγαλη Χερσαια Δυναμη, θα δωσει
  πιθανοτατα σε αυτη την Δυναμη την δυνατοτητα ελεγχου ολοκληρης
  της Παγκοσμιας Νησου" απο το "Δημοκρατικα ιδεωδη και πραγματικοτητα"
  σελ. 164 ( πρωτη φορα το ακουω αυτο-δεν το εχω εξετασει περισσοτερο).
  Στην οθονη υπαρχει και σχετικος χαρτης }

Η Τουρκική Επιθετικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και η στρατηγική βάθους για την Ελλάδα και την Κυπριακή ΑΟΖ, η πολιτική του κατευνασμού και η επιλογή της Αποτροπής. Τα φοβικά σύνδρομα, το Διεθνές Δίκαιο και η Ισχύς, η νέα στρατιωτική «επανάσταση» και η ελληνική αμυντική στρατηγική. Τι συνιστά το νέο πεδίο που διαμορφώνει νότια της Κρήτης , στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου, το Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ, το μνημόνιο Τουρκίας και κυβέρνησης Τρίπολης της Λιβύης. Οι επιλογές βάθους της Τουρκίας, οι μεγάλοι παίκτες ισχύος  και η πολύ-πολικότητα των κέντρων αποφάσεων σε ένα κόσμο γενικευμένης αστάθειας .

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Γρίβας σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη.

Παρεμβαίνουν, από την Ουάσιγκτον ο Ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μέρυλαντ και «πατέρας» της Ελληνικής ΑΟΖ Θεόδωρος Καρυώτης.

Ο Αλέξανδρος Δρίβας , Διεθνολόγος  Αναλυτής στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας και ο Ηλίας Κονοφάγος, μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Υδρογονανθράκων της Εταιρίας Flow Energy S.A.

Χρηστος Πανος