Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Ο Ζάεφ μας δουλεύει: Νέα διαβατήρια με… “Δημοκρατία της Μακεδονίας”


Παρότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2019 αναμένεται η ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες θα οδηγήσουν στην αλλαγή του ονόματος του κράτους και θα γίνει αλλαγή των προσωπικών εγγράφων των πολιτών, εντούτοις, ένας μεγάλος αριθμός νέων διαβατηρίων έχει εγκριθεί για αγορά από το υπουργείο Εσωτερικών, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το τηλεοπτικό κανάλι της ΠΓΔΜ «Alfa TV», 240 χιλιάδες νέα έντυπα διαβατηρίων βρίσκονται σε τακτική τελωνειακή διαδικασία, και τα διαβατήρια αυτά έχουν τυπωθεί ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού, «Γιατί αγοράζονται έντυπα με τη μορφή αυτήν, αφού το υπουργείο έχει ήδη αρκετά και δεν υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοσή τους;».

Επιστολή


Προς τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων Ελλάδας.
Αγαπημένα μου Παιδιά, «Ἔστι μν οὖν Ἑλλς καὶ ἡ Μακεδονία»
(Στράβων, Γεωγραφικά Ζ' 9)
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν “κείται” μακράν. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ειναι η ΚΕΦΑΛΗ της Ελλάδος. Η ΗΠΕΙΡΟΣ και η ΘΡΑΚΗ είναι τα ΣΤΙΒΑΡΑ χέρια της. Τα ΝΗΣΙΑ μας είναι το ΧΑΜΟΓΕΛΟ και η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ της. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, η ΗΠΕΙΡΟΣ, η ΘΡΑΚΗ και τα ΝΗΣΙΑ μας είναι ΕΛΛΑΔΑ. Δυστυχώς βρέθηκε ελληνόφωνη κυβέρνηση και παρέδωσε το ΙΕΡΟ όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ και τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ στους Σλάβους των Σκοπίων.

Νεκρή, τυπικά και νομικά, η «Συμφωνία των Πρεσπών» πριν ακόμα τεθεί σε ισχύ!Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Είναι πολύ εύκολο να φανταστεί κανείς τι θα συμβεί εάν αυτή η «Συμφωνία των Πρεσπών» τεθεί κάποτε σε ισχύ. Οι Σκοπιανοί, από τον Ιούνιο του 2018 που υπεγράφη η συμφωνία, δεν διστάζουν καθόλου να αποκαλύπτουν τις μελλοντικές τους προθέσεις χωρίς κανένα “φύλλο συκής”, χωρίς κανένα προβληματισμό μήπως και η Ελλάδα κάνει πίσω.

«Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας», «Είμαστε Μακεδόνες», «Μιλάμε την Μακεδονική γλώσσα και κανείς δεν θα μας αμφισβητήσει ξανά», «Όσον αφορά τους «Μακεδόνες» σε Ελλάδα και Βουλγαρία, υπάρχουν πολλές πιθανότητες η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα», «Τώρα έχουμε ευκαιρίες για τα παιδιά στη Ελλάδα να μάθουν την μακεδονική γλώσσα» – όλα αυτά και άλλα πολλά, από τον Ζόραν Ζάεφ, τον Σκοπιανό πρωθυπουργό που συνυπέγραψε αυτοπροσώπως την συμφωνία των Πρεσπών!