Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Γιατί οι Κινέζοι αποκαλούν την Ελλάδα «Σι-Λα» - Το νόημα που κρύβεται από πίσω

Όταν οι Κινέζοι άκουσαν τη λέξη Hellas, προσπάθησαν να την αποδώσουν στη γλώσσα τους. Για να τη γράψουν, χρησιμοποίησαν δύο ιδεογράμματα (希臘) τα οποία επέλεξαν με βάση την προφορά.
Δηλαδή πήραν ένα ιδεόγραμμα που προφέρεται «σι», άλλο ένα που προφέρεται «λα», τα ένωσαν για να φτιάξουν τη λέξη «Σι-Λα» με την οποία προσδιορίζουν την Ελλάδα.
Το πρώτο ιδεόγραμμα σημαίνει «ελπίδα» και το δεύτερο αντιστοιχεί στον μήνα Δεκέμβριο του παραδοσιακού κινεζικού ημερολογίου.

Το ξεχασμένο διάταγμα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο Αιγαίο: Η Ελλάδα έχει 10 μίλια ΕΧΥ και ΕΕΧ!

Ένας «θησαυρός» υπάρχει στα χέρια της Ελληνικής διπλωματίας, όμως οι εκάστοτε ελληνικές Κυβερνήσεις, είτε από φόβο, είτε από πιέσεις εξωτερικών δυνάμεων, δεν προχωρούν στο επόμενο βήμα. 
Η Ελλάδα έχει ήδη εύρος εθνικού εναέριου χώρου και εθνικών χωρικών υδάτων στα 10 μίλια από τις αρχές του 20ού αιώνα και… δεν το θυμάται!

Απόρρητα έγγραφα CIA για την Ελλάδα: "Στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας κι αν σας αρέσει"


Όταν οι ΗΠΑ καθόριζαν τα πάντα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα της CIA.

Από τα απόρρητα αρχεία της CIA, από τα οποία αποχαρακτηρίστηκαν έγγραφα του 1949, προκύπτει με τον πιο επίσημο τρόπο αυτό που έχει καταγράψει η ιστορία: η Ελλάδα χώρα που πολέμησε στο πλευρό των Συμμάχων αν και ήταν με τη πλευρά των νικητών, κατέληξε να εξαρτάται απόλυτα από τον ξένο παράγοντα και ειδικά από τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς.

«Σκάει» δημογραφική «βόμβα» – Τουλάχιστον 800.000 λιγότεροι Έλληνες τα επόμενα χρόνια – Μη αναστρέψιμη η κατάσταση


Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τη δημογραφική εξέλιξη του ελληνικού πληθυσμού. Την ίδια ώρα, οι νέοι της πατρίδας μας φεύγουν οριστικά από τη χώρα, η οποία μετατρέπεται σε κοινωνία γερόντων και ο πληθυσμός της μιξάρεται με εκατοντάδες χιλιάδες ξένους.

Το δημογραφικό επιδεινώνεται με τη μεγάλη μεταναστευτική ροή, με αποτέλεσμα ακόμα και ο πιο δύσπιστος αναγνώστης, που αρνείται να απαλλαγεί από τις μικροκομματικές ιδεοληπτικές παρωπίδες, να αντιλαμβάνεται τον άμεσο κίνδυνο πληθυσμιακής αλλοίωσης της Ελλάδας.

Κρήτη: Βούτηξαν να πιάσουν τον Σταυρό κρατώντας την ελληνική σημαία και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο (φωτο)

Το κρύο ήταν τσουχτερό, αλλά δεν πτόησε πολλούς κατοίκους από το Ηράκλειο της Κρήτης να βουτήξουν στα παγωμένα νερά του λιμανιού του Ηρακλείου, για να πιάσουν τον Σταυρό, όπως επιτάσσει το έθιμο για την ημέρα των Θεοφανείων.

Ένα αληθινό περιστατικό, κάποια Χριστούγεννα


''Πήγε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στα γραφεία της εφημερίδας
«Ἀκρόπολις» για να παραδώσει ένα χριστουγεννιάτικο διήγημα. Ο Σταμάτης
Σταματίου (Στὰμ Στὰμ) δεν τον αναγνώρισε και μάλιστα σχημάτισε την
εντύπωση ότι ήταν κάποιος άπορος που πήγε να πάρει τις δέκα δραχμές
για τα Χριστούγεννα, όπως όλοι οι φτωχοί της εποχής.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙτου Δημήτρη Βαλασίδη (*).

    Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκηςδηλώνει σχεδόν καθημερινά, ότι δεν θα ψηφίσει το κόμμα του την συμφωνία των Πρεσπών. Ως εδώ καλά. Όμως δεν μας λέει αν θα την ακυρώσει, όταν έρθει στην εξουσία. Αντίθετα επιμένει, ότι δεν θα μπορέσει να την καταργήσει, γιατί θα αποτελεί διεθνή συνθήκη. Μια ακόμη εξαπάτηση του Ελληνικού λαού μέσα στις τόσες άλλες.
    Η ιστορία τον διαψεύδει με πανηγυρικό τρόπο. Είναι δυνατό να ακυρώνονται συμφωνίες έστω κι αν με τόση επισημότητα υπογράφονται; Από τις σελίδες της αντλούμε πολλά στοιχεία ενθαρρυντικά και διαφωτιστικά για την περίπτωσή μας. Θα αναφέρουμε μόνο μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Γράμμα τής Χριστίνας Καραμπάτσου προς την Ελληνική Νεολαία


 

Αγαπητή Κυρία Μισίου,

Σας παρακαλώ πολύ, ει δυνατόν, να ξανασκεφθείτε και να αποκρυσταλλώσετε
μια εύστοχη άποψη για το θέμα των Σκοπίων. Αναμένω από μια ειδικευμένη
στην Ιστορία συνάδελφο να έχει μια ξεκάθαρη άποψη περί των συνιστωσών
της εθνικής ταυτότητας (όμαιμον, ομόγλωσσον, ομότροπον, ομόθρησκον), και
ποιές από αυτές είναι οι πλέον καθοριστικές.

ΕΝΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ:


ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΑΦΥΠΝΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Νικόλαος Λ. Μωραίτης. Ph.D.
Μέλος του ΙΗΑ
ΠΔιανύουμε μια νέα περίοδο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Έχουμε μπει ήδη σε έναν πολύ διαφορετικό πλανητικό και περιφερειακό εμπειρικό κόσμο. Αυτή η νέα περίοδος είναι μια διαλεκτική σύγκρουση αναδιανεμητικών συμφερόντων και ισχύος στο παγκόσμιο σύστημα. Οι νέες καταστάσεις θα απειλήσουν τις ασφάλειες και τις ανεξαρτησίες κρατών, με κύριο συντελεστή τις νέες ισορροπίες ισχύος. Αυτό που ίσχυε, που ισχύει σήμερα, και πάντα θα ισχύει, είναι ότι η ισορροπία ισχύος του κάθε κράτους είναι ο κύριος συντελεστής στις διεθνείς σχέσεις.

Β’ ΠΠ – 1942: Το χριστουγεννιάτικο “δώρο” των Τούρκων στους Έλληνες εν μέσω Ναζιστικής Κατοχής


Χριστούγεννα 1942. Η Ελλάδα γονατισμένη κάτω από την ναζιστική κατοχή βιώνει τον χειρότερο λιμό από την εποχή της αρχαιότητας, με χιλιάδες νεκρούς από πείνα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η Τουρκία από τον Ιούνιο του 1941 είχε υπογράψει «σύμφωνο φιλίας» με την ναζιστική Γερμανία και ένα χρόνο αργότερα (Ιούνιος 1942) εμπορική συμφωνία για την τροφοδοσία των ναζιστικών δυνάμεων με τα απαραίτητα για την κατασκευή όπλων μέταλλα – ιδίως χρώμιο.

ΕΥΧΕΣ ΘΕΡΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΑΝ ΤΟ ΧΙΟΝΙ"ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΙ ΟΙ ΦΩΤΙΣΜΟΙ»

Ἡ σχέση φωτός καί σκότους εἶναι συνάρτηση τῆς ἀνθρώπινης ζωῆς θεμελιώδης. Τό σκότος εἶναι ἀφανισμός(κυριολεκτικά), το φῶς ζωή, σωτηρία,/ το σκοτος εἶναι ἄγνοια, το φῶς εἶναι γνώση/ τό σκότος εἶναι τό ψέμα, τό φῶς ἡ ἀλήθεια. Δεῖ δη φωτισμοῦ! Ὁ φωτισμός γίνεται ξαφνικά μόλις σ’ ἐπισκεφθεῖ ὁ Θεός.

ΠΟΜΑΚΟΙ: Μοιάζουν για Τούρκοι;
Αγαπητοί συμπατριώτες.
Είναι γεγονός, από την φύση του, ότι, τα πολιτικά τρέχοντα γεγονότα ακολουθούνται και από αντίστοιχα κοινωνικά.
Έτσι, αν τα πολιτικά γεγονότα βρίσκονται σε τάξη, δηλαδή, αν το Κράτος λειτουργεί σωστά τότε και η κοινωνία που το αποτελεί λειτουργεί επίσης καλά.  Αν όμως, το κράτος δεν λειτουργεί σωστά τότε και η κοινωνία υποφέρει.

Πόση πραγματικότητα μπορούν να αντέξουν οι Έλληνες, Οράτιε;


«Το ανθρώπινο είδος δεν μπορεί ν’ αντέξει πάρα πολλή πραγματικότητα», έγραφε ο Τ. Σ. Έλιοτ στα Τέσσερα Κουαρτέτα. Αφήνοντας το ανθρώπινο είδος ασχολίαστο προς το παρόν, βέβαιο φαίνεται ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν μπορούν να αντέξουν «πάρα πολλή πραγματικότητα». Ίσως, οι αλλεπάλληλες απογοητεύσεις από πολιτικούς απατεώνες κάθε είδους συνέβαλαν καταλυτικά σε αυτό. Όμως, όποιοι κι αν είναι οι λόγοι, το περιβάλλον σχετικής απάθειας, μέσα στο οποίο η κυβέρνηση «έλυσε» το Σκοπιανό αποκαλύπτει μια εθνική και πολιτική κοινότητα κουρασμένη, αμήχανη και, πιθανότατα, παραιτημένη.