Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΣΗΚΩΣΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ‘’ΔΙΠΛΩΜΑΤΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΕΣΒΕΩΝ’’

ΑΘΗΝΑ                                                                                                                                                            7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019                              ΑΝΟΙΚΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ‘’ΔΙΠΛΩΜΑΤΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΕΣΒΕΩΝ’’                                                         
                                            ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ    
                    Αξιότιμοι   Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,


       Οι κάτωθι υπογράφοντες Πρέσβεις ε.τ.  εκφράζουμε την ανησυχία μας και τον έντονο  προβληματισμό μας για την υπογραφείσα στις Πρέσπες την 17ηΙουνίου 2018 συμφωνία μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδος και της Π.Γ.Δ.Μ. παρουσία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών,
     Η συμφωνία αυτή, όπως πιστεύουμε, αποτελεί  πλήρη  αποδοχή- και κατά συνέπεια δική μας υποχώρηση-   των απαιτήσεων της σκοπιανής πλευράς , η οποία  ήδη από της σύστασης  του  ομόσπονδου κρατιδίου των Σκοπίων μέσα στα πλαίσια της άλλοτε Γιουγκοσλαβίας ,αλλά  και σήμερα  το προκύψαν  μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας νέο κρατικό μόρφωμα της Π.Γ.Δ.Μ εξακολουθεί να εκδηλώνει  ‘’ αλυτρωτικές’’ τάσεις κατά της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα δεν φαίνεται να έχει εγκαταλείψει  την επεκτατική πολιτική του Τίτο  περί  ‘’Ενοποιήσεως όλου του μακεδονικού χώρου  συμπεριλαμβανομένης και της  ελληνικής ιστορικής Μακεδονίας’’.  Φοβούμεθα ότι ούτε η νέα  ονομασία που συμφωνήθηκε  στις Πρέσπες,  ούτε οι τροποποιήσεις των σχετικών με τον ‘’ αλυτρωτισμό ‘’διατάξεων του σκοπιανού συντάγματος  θα  μπορέσουν να ανακόψουν τις επεκτατικές βλέψεις των ‘’πολιτών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας’’  και ιδιαίτερα της  νέας γενιάς , η οποία   γαλουχήθηκε  με το όνειρο επέκτασης της χώρας τους στην κατ’ αυτούς  ΄΄ Μακεδονία του Αιγαίου’’. Οι πολίτες της χώρας αυτής αρνούνται να δεχθούν την ιστορική αλήθεια, ότι η περιοχή των Σκοπίων  ήταν τμήμα της Αρχαίας Δαρδανίας, ως τούτο επιβεβαιώνεται από    αδιάσειστα  αρχαιολογικά, εθνολογικά, γλωσσικά  και άλλα στοιχεία. Ενδεικτικά παραθέτουμε  περικοπή από το έργο  (Περιηγηματικόν  Πικτάκιον  εκδοθέν στο Αμστερνταμ το 1706 ) του νεοέλληνα διανοητή   που διακρίθηκε στον Ευρωπαϊκό χώρο  Αναστασίου Μιχαήλ,  όπου υπογραμμίζει ότι ‘’με τη Μοισία (σημερινή Σερβία)  προσομορούσιν  ( συνορεύουν ) οι Δαρδανικοί Σκούποι ( δηλ. τα σημερινά Σκόπια).

Ο Άγιος Νεκτάριος και ο Παύλος Μελάς
Συνηθίζω, όταν αναζητώ βιογραφικά στοιχεία και πληροφορίες για κάποιον επιφανή του Γένους μας, να προσφεύγω στο παλιό και λαμπρό εγκυκλοπαιδικό λεξικό του «ΗΛΙΟΥ». (Του “ηλίου” και όχι Ηλιού, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις).

Τώρα με τα κινητά διαδίκτυα, μοναδική σχεδόν πηγή πληροφοριών είναι ο ιστότοπος με το περίεργο όνομα «ΒΙΚΙΠΑΊΔΕΙΑ» ο οποίος συνοδεύεται με αρκετά νεοταξικά καρυκεύματα.

Παρένθεση. Το διαδίκτυο με την τεράστια αποθήκευση πληροφοριών δημιουργεί στο χρήστη του, ιδίως στις νεότερες ηλικίες την ολέθρια ψευδαίσθηση ότι ο ίδιος κατέχει και έχει κατακτήσει αυτές τις γνώσεις. Το θεωρεί, τρόπον τινά, ως προέκταση, εξάρτημα της μνήμης του.

Συμφωνία των Πρεσπών: 43 δήμοι της Μακεδονίας λένε «ΟΧΙ»Ψηφίσματα Δημοτικών Συμβουλίων κατά της   «Συμφωνίας των Πρεσπών»
    Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις. Συνολικά 43 δήμοι της Μακεδονίας -έως σήμεραεξέφρασαν με ψηφίσματα των Δ.Σ. την αντίθεσή τους στη«Συμφωνία των Πρεσπών» για το ονοματολογικό των Σκοπίων. Πρόκειται για ποσοστό που αγγίζει το 80% των δήμων στις τρεις περιφέρειες που αποτελούν το γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας και το οποίο αποδεικνύει τη διάσταση που υπάρχει ανάμεσα στη λαϊκή βούληση και τις επιθυμίες της κυβέρνησης.

.....Γιατί κύριε Πρωθυπουργέ;ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑΚΟΥ

    Τις τελευταίες ημέρες με έκπληξη και λύπη, παρακολουθήσαμε τον πολιτικό ηγέτη της χώρας, σε αντιδιαστολή με τον ΥΕΘΑ, να δίνει απέναντι στους αλαλαγμούς, τις κλαγγές και τα υψωμένα λάβαρα του πολέμου, αυτού του πολυεθνοτικού μορφώματος που ονομάζεται Οθωμανία –σημερινή Τουρκία, εκλεπτυσμένες απαντήσεις ανθρωποκεντρικού τύπου, μέσω στιχουργημάτων ευαίσθητων φιλειρηνιστών, ανθρώπων της διανόησης και της ποίησης, παραβλέποντας το σπουδαιότερο!

The World 150 Year Ago Through The Camera Lens


Watching old movies is like time-travel: it lets you observe the people and the cities from another time, another epoch. This series of videos will let you see how people looked like and how they spent their lives over a century ago. We compiled a collection of several major cities and countries, one that you will surely enjoy. 

Η NASA ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΦΩΣ;


Την ερμηνεία τους την έδωσε ο Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ ο Αριζονίτης.
Όλοι στην ΝΑΣΑ ομιλούν για αυτό το ανεξήγητο ΦΩΣ πάνω από την Ελλάδα.
Ευχαριστούμε την Ελένη που μας προώθησε αυτή την πληροφορία.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Στην ΝΑΣΑ είναι προβληματισμένοι εδώ και πολλά χρόνια από τα Θεοσημεία πάνω από την πατρίδα μας. Αυτός ήταν και ένας ουσιαστικός λόγος που ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ δεχόταν
επισκέψεις στην Παναγιούδα στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ από κορυφαίους επιστήμονες αυτής της υπηρεσίας διαστημικής.
Όμως τα θεοσημεία παραμένουν και είναι ορατά μέχρι και σήμερα.