Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΗ Ελλάδα, αφού άγγιξε το όριο της οικονομικής καταστροφής, αφού υπέστη έναν ανηλεή διεθνή διασυρμό εξαιτίας των εσφαλμένων πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης που απεμπόλησαν κάθε ευκαιρία εξέλιξης και προόδου, σήμερα αδυνατεί να διενεργήσει και εθνική εξωτερική πολιτική.

Η διαπραγματευτική ικανότητα της Ελλάδας έχει υποβαθμισθεί ενώ η παρουσία της στο διεθνές περιβάλλον έχει ανεπανόρθωτα τραυματιστεί. Αυτή η πολιτική κατάσταση έχει υποβαθμίσει την Ελλάδα σε ουραγό στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χώρο, παρόλο που είναι προικισμένη με ισχυρά γεωστρατηγικά και ενεργειακά όπλα.  
Τα τελευταία χρόνια η κρατική μηχανή έχει αναπαράγει κυρίως φαυλοκρατία και διαφθορά. Έτσι η Αθήνα αδυνατεί να βρει λύση για την Κύπρο, το Αιγαίο, την Βόρειο Ήπειρο, και το Σκοπιανό ζήτημα.

Τα γαϊδούρια και το…άγαλμα της εξουσίας

 


Θα το λέμε στα εγγόνια μας -αν ο Θεός το επιτρέψει- και δεν θα μας πιστεύουν. Υπήρχε κάποτε ένα κόμμα με τίτλο «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Συγκυβερνούσε με το άλλο απίθανο φανέρωμα της ιστορίας, ονόματι «ΣΥΡΙΖΑ». Προσπαθούμε με λογικούς όρους να ερμηνεύσουμε το φαινόμενο και στεκόμαστε ενεοί και αποσβολωμένοι. Πώς γίνεται αυτό; Οι υποτίθεται υπερασπιστές της ανεξάρτητης Ελλάδας κρατούν στην εξουσία τους προδότες της πατρίδας. Θα περίμενε κανείς την αποφράδα ημέρα που λέρωναν με την υπογραφή τους, στις Πρέσπες, την ιστορία της Μακεδονίας, οι Ανεξάρτητοι να παραιτηθούν και να γκρεμίσουν το όνειδος.

Ανοιχτή επιστολή του Ν. Παπαποστόλου στην Ά. Μέρκελ


Ανοιχτή επιστολή του Ν. Παπαποστόλου στην Ά. ΜέρκελΑξιότιμη κυρία Merkel,

Τον Μάιο 1992 και τον Ιανουάριο 1993, με επιστολές μου προς τους Προέδρους Κυβερνήσεων των 11 Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Jacques Delors, μεταξύ άλλων, έγραφα:

“Το θέμα που τελευταία ανέκυψε, το Ελληνικό – Ελληνικότατο όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να καταβάλλεται προσπάθεια να προσφερθεί σ’ ένα συνονθύλευμα εθνοτήτων γύρω από την πόλη των Σκοπίων στα βόρεια σύνορά μας, μας έχει κυριολεκτικά αναστατώσει……

Ιστορική καταισχύνη για όσους ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών


Όποια και αν είναι προσεχώς η τύχη που θα έχει στην ελληνική Βουλή η διαβόητη Συμφωνία των Πρεσπών, το ότι βρέθηκαν Έλληνες πολιτικοί ηγέτες να δεχτούν τη χρήση από τους Σκοπιανούς των όρων Μακεδονία, Μακεδόνες, μακεδονική, για την ιθαγένεια, την εθνότητα και τη γλώσσα (καθόλα σλαβική) των Σκοπίων, θα αποτελεί και στο μέλλον μία καταισχύνη, μία μόνιμη δουλεία, ένα βαρίδι και ένα επιχείρημα εναντίον της Ελλάδος σε κάθε μελλοντική επαναδιαπραγμάτευση του ζητήματος.

Λίγη ντροπή κύριε Πρόεδρε!


Ο ανώτατος άρχων είναι ευνουχισμένος από το Σύνταγμα και δεν μπορεί να ασκήσει πολιτική ή να παρέμβει στην κεντρική πολιτική σκηνή για να αλλάξει κάτι ή να επιβάλει την πολιτική του θέση. Μπορεί, όμως, να κάνει δύο πράγματα: Είτε να μη λέει μεγαλοστομικές αερολογίες. Είτε να παραιτηθεί αρνούμενος να γίνεται συνένοχος σε εθνικά εγκλήματα.
Ο σημερινός πρόεδρος, δυστυχώς για τη χώρα, καταναλώνει μεγάλες ποσότητες από το πρώτο και δεν έχει το ηθικό ανάστημα για το δεύτερο. Το αποτέλεσμα είναι επιζήμιο για την Ελλάδα.

“Η Τουρκία στην παγκόσμια ιστορία κοσμεί μόνο τις σελίδες βαρβαρότητας”! Η απόδειξη σε αριθμούς


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Όλοι οι λαοί αγωνίζονται για να διακριθούν στα Γράμματα, στις Τέχνες, στην Επιστήμη και στον Αθλητισμό. Οι Τούρκοι σε αντίθεση με όλους τους άλλους τρέμουν μην χάσουν την παγκόσμια πρωτιά στις δολοφονίες γυναικών, στα εργατικά ατυχήματα , την φυλάκιση δημοσιογράφων και διανοουμένων.