Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Απάντηση στο άρθρο του Νίκου Μέρτζου περί Συμφωνίας των Πρεσπών.


Δημοσίευσε εχθές η Καθημερινή ένα άρθρο του γνωστού Νίκου Μέρτζου, ο οποίος ακόμη μία φορά υπερασπίζεται την Συμφωνία, τον συμβιβασμό, την παραχώρηση του όρου Μακεδονία σε Σλάβους. Απαντώ στο άρθρο του με έξι συγκεκριμένες απορίες στο κείμενό του.

Αξιότιμε κύριε Μέρτζο,
Έχετε τον σεβασμό μου. Το πρώτο βιβλίο που διάβασα μετά το σχολείο ήταν το βιβλίο σας «Εμείς οι Μακεδόνες». Δεν μπορώ να πιστέψω στα μάτια μου διαβάζοντας τα άρθρα σας από τον Ιανουάριο του 2018 και μετά.

Βόρεια Μακεδονία είναι το Κιλκίς.


Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.

Βόρεια Μακεδονία είναι το Κιλκίς.
 
Στο Κιλκίς έγινε η φονικότερη μάχη του ελληνικού στρατού τον 20ο αιώνα.
 
Η Μάχη του Κιλκίς – Λαχανά στις 19- 21 Ιουνίου 1913.
 
Περίπου 9000 Έλληνες στρατιώτες νεκροί.
 
Περίπου 7000 Βούλγαροι στρατιώτες νεκροί.
 
Περίπου 6000 Βούλγαροι στρατιώτες αιχμάλωτοι.
 
Υπολογίστε πόσοι σκοτώθηκαν. 16.000 νεκροί συνολικά, δια 3 ημέρες δια 12 ώρες πόλεμου την ημέρα = 450 νεκροί την ώρα!
 
Συγγνώμη, γείτονες της χώρας βορείως της Βόρειας Μακεδονίας. Εσείς τότε δεν υπήρχατε – ή μάλλον υπήρχατε, αλλά οι παππούδες σας πολεμούσαν στο πλευρό των Βουλγάρων.

Ν. Μέρτζος: από τον Παπαδόπουλο στον ΜητσοτάκηΝικόλαος Μέρτζος: η βράβευσή του από τον κ. Παυλόπουλο προκαλεί αντιδράσεις | EUROKINISSI


Υπάρχει ακόμα χρόνος να αφουγκραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις διαμαρτυρίες των αγωνιστών της αντιδικτατορικής αντίστασης και να ανακαλέσει την απόφασή του να βραβεύσει με το παράσημο Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος τον 81χρονο Νικόλαο Μέρτζο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΡΙΤΗ, 29/01/19

Τα Σκόπια και το μύθευμα περί των «Σλάβων του 6ου και 7ου αιώνα»


Του Νεκτάριου Δαπέργολα 
Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας 


Πάμπολλες φορές σε όλη αυτή την πολυετή ιστορία με τα Σκόπια (της οποίας τη δραματική κορύφωση ζούμε σήμερα με την προδοτική αθλιότητα των Πρεσπών να φτάνει πλέον στο - φερόμενο ως - ελληνικό κοινοβούλιο) ένα βασικό επιχείρημα που επιστράτευσε η δική μας πλευρά ήταν η ιστορική αλήθεια. Μια ιστορική αλήθεια για το πόσο ξεκάθαρα Έλληνες ήταν οι αρχαίοι Μακεδόνες, πόσους αιώνες αργότερα ήρθαν οι Σλάβοι στην περιοχή των Σκοπίων, πόσα αδιάσειστα τεκμήρια υπάρχουν περί της τεχνητής εθνογένεσης των Ψευτομακεδόνων που δεν είναι παλαιότερη του δεύτερου τέταρτου του 20ού αιώνα στη σύγχρονη εκδοχή της ή του ύστερου 19ου στην πρώιμη βουλγαρική (γιατί από τους Βουλγάρους βεβαίως ξεκίνησε, πριν τη μεταλλάξει προς ίδιον όφελος ο Τίτο).

Όλοι την Κυριακή 20/01/19 στο Σύνταγμα.


Το International Hellenic Association, στην υπηρεσία των συμφερόντων του Ελληνισμού για ολόκληρες δεκαετίες (μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός με έδρα το Delaware των Η. Πολιτειών), καλεί τα μέλη του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και κάθε Έλληνα πατριώτη, να προσέλθει μαζικά στην Πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στις 2 το μεσημέρι, για να εκφράσει την πλήρη αντίθεση του στην Συμφωνία των Πρεσπών.   

{IHA-Professors & PhDs] Παράκληση για εθελοντικό ΒLACK OUT


Αγαπητά  μέλη,


Σας υπενθυμίζουμε τις τρεις πολύ σημαντικές εκδηλώσεις-διοργανώσεις που θα λάβουν χώρα τις δύο επόμενες εβδομάδες του Ιανουαρίου για την Μακεδονία και τις οποίες οφείλουμε να υποστηρίξουμε. ΤΟ ΙΗΑ συμμετέχει ενεργά και στις τρεις.

Μαγιά, που δεν ξύνισε ποτέ


Γράφει Φώτης Μιχαήλ, ατρός

Γιά κάθε ναπομείνασα γρηγοροσα συνείδηση εναι λοφάνερο πλέον, τι ο  πόγονοι το Καρλομάγνου δέν τρέφουν καί τά καλύτερα ασθήματα γιά μς τούς λληνες. Ερωπαϊκή στορία βεβαιώνει, τι δ καί δώδεκα λόκληρους αἰῶνες ο πρόγονοι τν σημερινν μας ταίρων δέν κάνουν τίποτε λλο, πό τό νά περγάζονται σταμάτητα τόν φανισμό τς γιασμένης Ρωμηοσύνης. Μς μισον. Καί μάλιστα, γιά λόγους καθαρά πνευματικς καί κκλησιολογικς τάξεως, μς μισον θανάσιμα καί δέν τό κρύβουν.

μέτρητα εναι τά  παραδείγματα το σβεστου ατο μίσους τν Δυτικν ναντίον μας, ναντίον τς λληνικότητας καί τς ρθοδοξίας. Καί γιά το λόγου τό ληθές ς ναφέρουμε δυό-τρία πό τά πιό τελευταα καί πειστικά:

Τo βίντεο που πρέπει να δουν όλοι Έλληνες πριν τις εκλογές


Τσίπρας: Αποστασία αν ψηφίζεις διαφορετικό από αυτό που λέει το κόμμα σου


«Όλοι οι ζωντανοί να είστε εκεί» - Συγκλονιστικό κάλεσμα για το συλλαλητήριο της Κυριακής

Δημοσιεύτηκε και η επίσημη αφίσα του μεγάλου συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 20 Ιανουαρίου.
Το κάλεσμα γίνεται από την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας έχοντας την στήριξη των Ορθόδοξων Χριστιανικών Σωματείων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας.
Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20/01 στις 14:00 στην Πλατεία Συντάγματος.

Το τελευταίο άρθρο του Σαράντου Καργάκου στο pronews.gr: «Μία τραγωδία χωρίς κανένα μεγαλείο»


Πρίν τρία χρόνια, σέ μιά κλειστή συντροφιά, πού τώρα δέν ὑφίσταται πιά, ἕνας εὐγενικός φίλος μοῦ ἔλεγε τά ἑξῆς στοχαστικά: «Καλά, νά ψηφίσουν τόν ΣΥΡΙΖΑ ἄνθρωποι φτωχοί, παρασυρμένοι ἀπό τά παχειά του λόγια, τό κατανοῶ.
Νά τόν ψηφίσουν νέοι πού κατάπιαν τό δόλωμα τῶν 751 εὐρώ, ἐπίσης τό κατανοῶ, ὅπως κατανοῶ καί τήν περίπτωση τῶν εὐπίστων πού θεωροῦσαν εὔκολη δουλειά τήν κατάργηση τῶν μνημονίων καί τή διαγραφή τῶν δανείων μέ μιά μόνο μονοκονδυλιά.