Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Η Μακεδονία, οι Γραικύλοι και ο Εθνικισμός

Γράφει ο Ιωάννης  ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ*

Η προδοσία των Πρεσπών πλησιάζει προς την τελευταία της πράξη. Η πλειονότητα του ελληνικού λαού βρίσκεται με την πλευρά της ιστορίας, της επιστήμης, της αλήθειας. Βρίσκεται στην όχθη του ποταμού παρέα με την αξιοπρέπεια και τον πατριωτισμό. Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται όσοι έχουν πάρει απόφαση να υποστηρίξουν τα ανιστόρητα, τα αντιεπιστημονικά, τα ψέματα, αυτοί που μισούν την έννοια του “πατριωτισμού”, οι αναξιοπρεπείς, οι Γραικύλοι.

Η ΝΟΤΙΟΣΛΑΒΙΑ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΟΤΙΟΣΛΑΒΙΑ

Φίλες και φίλοι,
Χρόνια  σας Πολλά.
Κατά τo έτος που τελείωσε προσφάτως,   εκφράσθηκαν πολλές απόψεις για το εθνικό  ζήτημα που ενδιαφέρει και ανησυχεί σχεδόν  όλους εμάς τους Ελληνες, πλην…
Η  αλήθεια  για το μείζον εθνικό  μας θέμα, έχει πολλές  εκφάνσεις. Ορισμένες όψεις , εκτίθενται παρακάτω, όπως είδαν  το φώς της δημοσιότητος .
Το κρατίδιο των  Σκοπίων ή Νοτιοσλαβία  , ουδέποτε θα γίνει αποδεκτό  στην συνείδηση των Ελλήνων ως  Μακεδονία ή παράγωγό του, διότι το όνομα  αυτής, αποτελεί μέρος της εθνικής μας συνειδήσεως  τουλάχιστον από το 11οο π.χ. με την κάθοδο των Δωριέων.

Πώς έγινε «Μακεδονικό ζήτημα» στη Θεσσαλονίκη ο Μέρτζος


       Γράφει η   Χριστίνα Ταχιάου 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 

Δημοσιογράφος, διπλωμάτης, πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, άνθρωπος των αγώνων για τη Μακεδονία και να είναι υπέρμαχος της Συμφωνίας των Πρεσπών; «Από το ’92 είμαι συνεπής» λέει. Και τώρα τον εξυμνούν εκείνοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πριν δύο χρόνια τον περιέγραφαν ως χουντικό! 

«Χρειάζεται ένας ιστορικός συμβιβασμός μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας. Χωρίς μια λύση αποδεκτή και από το ένα και από το άλλο μέρος, θα υπάρχει πάντα κίνδυνος περιπέτειας στα Βαλκάνια. Θα χρειαστεί ο όρος Μακεδονία να φαίνεται, για να προσδιορίζεται το νέο κράτος».

Ιστορική καταισχύνη για όσους ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Βενιαμίν Καρακωστάνογλου

Βενιαμίν Καρακωστάνογλου

Όποια και αν είναι προσεχώς η τύχη που θα έχει στην ελληνική Βουλή η διαβόητη Συμφωνία των Πρεσπών, το ότι βρέθηκαν Έλληνες πολιτικοί ηγέτες να δεχτούν τη χρήση από τους Σκοπιανούς των όρων Μακεδονία, Μακεδόνες, μακεδονική, για την ιθαγένεια, την εθνότητα και τη γλώσσα (καθόλα σλαβική) των Σκοπίων, θα αποτελεί και στο μέλλον μία καταισχύνη, μία μόνιμη δουλεία, ένα βαρίδι και ένα επιχείρημα εναντίον της Ελλάδος σε κάθε μελλοντική επαναδιαπραγμάτευση του ζητήματος.

O/21 Μακ Θράκης


Απάντηση στο άρθρο του Ν. Μέρτζου περί της Συμφωνίας των Πρεσπών
στη στήλη ΑΠΟΨΗ της  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ 12/1/2019
Ο κήρυκας του έντιμου συμβιβασμού επανέρχεται τώρα μετά την επικύρωση της συμφωνίας από τη βουλή των Σκοπίων και ομιλεί για επώδυνο συμβιβασμό. Είναι απορίας άξιο πώς ένας άνθρωπος που ανάλωσε τη ζωή του στην υπεράσπιση της Μακεδονίας έχει τώρα στο τέλος συμβιβασθεί με την πώληση της Μακεδονίας.
  • Δεν τον πειράζει ότι η Ελλάδα παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας, τη Μακεδονική Εθνότητα και τη Μακεδονική γλώσσα στους Σλάβους και την πανσπερμία λαών των Σκοπίων.