Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Όσοι ζωντανοί – Όλοι στο συλλαλητήριο των Αθηνών για την Μακεδονία


Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*


Σε τρεις ημέρες, στις 20 Ιανουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, την οποία η κυβέρνηση προετοιμάζει να φέρει στη βουλή. Στις 20 Ιανουαρίου θα αναμετρηθούμε όλοι με την ιστορία, θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Θα δούμε αν είμαστε οι Έλληνες που γνώρισε η ιστορία ή αν αποτελούμε την ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.
Ο Παύλος Μελάς είχε πει ότι “Η Μακεδονία είναι οι πνεύμονες όλης της Ελλάδος και άνευ αυτών η λοιπή Ελλάς δεν δύναται να ζήση”. Παραδίδοντας το όνομα της Μακεδονίας τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η Μακεδονία και κατ’ επέκτασιν η Ελλάς.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ


Δείτε την τοιχογραφία που φιλοτεχνήθηκε στην οδό που φέρει το όνομά του.
Μετά τη Σάμο, ο ιερομόναχος «σταρ» της ορθοδοξίας ζωντάνεψε σε μια τοιχογραφία στην κεντρική πλατεία στα Μετέωρα Πολίχνης, στη Θεσσαλονίκη. Στην οδό Παϊσίου Ιερομόναχου. Γιατί σε αυτή την πόλη μπορεί να συμβούν τα πάντα, εκεί που δεν το περιμένεις.
Άγνωστο πόσες ώρες χρειάστηκαν για να σχεδιαστεί το ρεαλιστικό γκράφιτι που απεικονίζει τον Άγιο Παΐσιο, αλλά γρήγορα το έργο που ενώνει την τεχνική της αγιογραφίας διαδίδεται στο διαδίκτυο.

ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΟΥΠΑ : Η αναφορά που ενεχείρισα σήμερα στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.


ΠΡΟΣ
ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΚΑΙ ΠΡΟΣ 
ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΑΝΑΦΟΡΑ
Ειρήνης Μαρούπα 
---------------
Αξιότιμοι Κύριοι Εισαγγελείς και Δικαστές,

Είμαι ενεργή δικηγόρος στον δικηγορικό σύλλογο Πειραιά, με ΑΜ 2513, νομοταγής πολίτης, και αρκετά γνωστή λόγω της ενίοτε παρουσίας μου σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Δεν έχω διαπράξει ποτέ αδίκημα ούτε και υπάρχει περίπτωση να διαπράξω. Μάλιστα πολλάκις στηλιτεύω δημόσια τα κακώς κείμενα της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, ώστε να γνωρίζω ότι συγκεντρώνω τα αρνητικά συναισθήματα όσων πλήττω, γεγονός που με έχει καταστήσει ακόμα περισσότερο προσεκτική στο απολύτως σύννομο της συμπεριφοράς μου.

Eπιστολή της Ομάδας 21 - παρατηρήσεις


Θέλουμε να εκφράσουμε νηφάλια το ερώτημα, με ποιον τρόπο η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να αποτελέσει εγγύηση της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο γειτόνων και όλων των Βαλκανίων, όταν ήδη δεν τηρείται, δίνουμε το ίδιο όνομα - ταυτότητα σε δύο διαφορετικούς λαούς, όταν ήδη υπάρχουν αντιφατικές δηλώσεις και αντεγκλήσεις μεταξύ αυτών που την υπέγραψαν και όταν είναι ενάντια στην ιστορία, στην λογική, στην βούληση και των δύο λαών, αλλά και της Βουλγαρίας, που αντιδρά έντονα στο θέμα της ανύπαρκτης Μακεδονικής γλώσσας;Όσοι υπερασπίζονται την συμφωνία, παρακαλούμε να απαντήσουν, απλά και καθαρά, για ποιον λόγο δεν είναι κάκιστη, πραξικοπηματική, και προδοτική στο σύνολό της, σαν περιεχόμενο και διαδικασία, τι απαντάνε στις παρακάτω ενδεικτικές δηλώσεις:

Ιερά Κοινότητα Αγίου Ορους: «Καταδικάζουμε την εκχώρηση της Μακεδονίας - Θα είμαστε στο Σύνταγμα - Ζητάμε δημοψήφισμα»

Tην καταδίκη της Συμφωνίας των Πρεσπών ανακοίνωσε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους και ζητάει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Ανακοινώνεται πως εκπρόσωποι της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους θα κατέβουν στην Αθήνα την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στον αγώνα κατά της εκχώρησης της Μακεδονίας.
Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Πηγή Χάρτη: Wikipedia


Της Λέττας Καλαμαρά

Η παράδοση της σύγχρονης Μακεδονίας, της μακεδονικής υπηκοότητας, εθνότητας και γλώσσας στη χώρα βόρεια της Μακεδονίας και της Ελλάδας μας, είναι δεδομένη για τον Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική του επιβίωση. Αυτό είναι το λάφυρο που παραδίδει στη σύγχρονη γερμανική χωρίς στρατεύματα κατοχή της Ελλάδας, με το πρόσχημα ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, για να παραμείνει αλώβητος στο πολιτικό έγκλημά του από το 2015 μέχρι και την επόμενη ημέρα των επερχομένων εθνικών εκλογών.

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι να πούνε


Θ. Μαλκίδης 

Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της <Συμφωνίας> για τη Μακεδονία επικαλούμαστε το Σύνταγμα το οποίο  γράφει  στο 'Αρθρο 28 τα εξής:   <<Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών>> 

Δηλαδή χρειάζονται 180 Βουλευτές για κύρωση  διεθνούς συμφωνίας!

ΑΝ ΔΩΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Ιδιαίτερο κάλεσμα προς τους Αθηναίους να δώσουν το παρών στο Συλλαλητήριο της Κυριακής απευθύνουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Είναι σαφές πως η μαζική συμμετοχή των κατοίκων της Αθήνας στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών μπορεί να εκτοξεύσει τον αριθμό του πλήθους που θα διαδηλώσει στην πλατεία Συντάγματος το μεσημέρι της Κυριακής.
«Την Κυριακή η καρδιά της Μακεδονίας θα χτυπά στην πλατεία Συντάγματος. Έλληνες από τη Βόρειο Ήπειρο, από όλη την ομογένεια, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη θα αφήσουν τη βόλεψή τους και θα ταξιδέψουν για την πρωτεύουσα για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Από αυτή τη μάχη δεν μπορούν να λείπουν οι πολίτες της Αττικής.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ

Δελτίο Τύπου του ΙΗΑ 
                               Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2019
              «…Γιατί οι σημερινές εξουσίες θέλουν ανδρείκελα και όχι ήρωες; 
            Μακαριστός Παύλος, Μητροπολίτης Σιατίστης
Η μάχη των μαχών πλησιάζει. Η συζήτηση στην Βουλή, για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, απέδειξε ότι ένα δυναμικό συλλαλητήριο, όπως αυτό που θα λάβει χώρα την 20 Ιανουαρίου 2019 στην Αθήνα, ημέρα Κυριακή και ώρα 14.00, θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την μη κύρωση της μειοδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών,

«Ιερή οργή» για την εκχώρηση της Μακεδονίας: «Αυθαίρετες συμφωνίες από ψευτοπλειοψηφίες προξενούν ιστορική καταστροφή»

«Συμφωνίες που επιβάλλονται αυθαίρετα, που δυστυχώς ψηφίζονται με εντελώς οριακές ψευτοπλειοψηφίες, κάτω από αφόρητες πιέσεις ξένων συμφερόντων… και επισκέψεις ύποπτων προσωπικοτήτων, αγνοώντας λαϊκές διαμαρτυρίες… προξενούν ανεπανόρθωτες ιστορικές καταστροφές».
Αυτά υπογραμμίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους αναφορικά με τη στάση των 22 Μακεδόνων Μητροπολιτών στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.

Η προκλητική ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων για την εκχώρηση της Μακεδονίας από Τσίπρα - Προσβάλουν τον Ελληνισμό (upd)

Tη ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στη γείτονα κοινοποίησε η κυβέρνηση Ζάεφ στην Αθήνα στην οποία ξεδιάντροπα - και γιατί όχι αφού τους δίνει αυτό το δικαίωμα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- αναφέρει τις λέξεις "Republic of Macedonia" στο έγγραφο που απέστειλε στην ελληνική κυβέρνηση!

Ψήφισμα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για τη «Συμφωνία των Πρεσπών»    Έπειτα από πρόταση του Περιφερειάρχη Κεντρικής ΜακεδονίαςΑπόστολου Τζιτζικώστα κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ εξέδωσε κατά πλειοψηφία ψήφισμα κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών», ανάλογο του ψηφίσματος που εξέδωσε χτες το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.
    «
Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στάθηκε στο ύψος της και επιτελεί το χρέος της να κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να μην περάσει η απαράδεκτη, εθνικά επιζήμια και επικίνδυνη ‘Συμφωνία των Πρεσπών’.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

">ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
Η λίστα ανανεώνεται διαρκώς. Τελευταία ανανέωση: 16/01 (22.30)
Α
Αλμυρός: Αλμυρός-Βόλου πληρ. 6986756768 κ.Γιάννα
Αίγιο: Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση
Αίγιο: Αναχώρηση από Κανελλοπούλου (απέναντι από την εφορία) Κα Χλιάπα Πόπη 6970308995

Έλληνες, Ελληνίδες, Ελληνόπουλα, Ελληνοπούλες,

January 16, 2019 Capt. E.N.Rigos

Όλοι στον εθνικό αγώνα στις τόσο κρίσιμες στιγμές για το Έθνος μας. Απαιτείται αγώνας πανεθνικός και προς κάθε κατεύθυνση για την κατοχύρωση των εθνικών μας δικαίων και συμφερόντων.  Χρειάζεται η καθολική κινητοποίησει όλων μας εναντίον των μισθαρνών οργάνων του διεθνούς σκοταδισμού, που επιβουλεύονται την Ελληνική Μακεδονία και τον Ελληνισμό. Εναντίον όλων εκείνων των ανθελληνιστών, αφελληνιστών και μισελληνιστών απ’ όπουδήποτε και αν προέρχονται, όποιαδήποτε θέση και αν κατέχουν,

Αχνίζει ακόμη το αίμα των Μακεδονομάχων

 


Ο κοινός νους πρεσβεύει πως όταν κάποιος σε απειλεί απροκάλυπτα και ευτελώς, δεν τον επισκέπτεσαι.  Αυτό εκλαμβάνεται από το λυσσασμένο θηρίο ως πράξη δειλίας, απόπειρα κατευνασμού και όχι, όπως ειπώθηκε, «ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας».  Από πολιτισμένη συμπεριφορά οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν.  Η γλώσσα που κατανοούν είναι τα γιαταγάνια του Καραϊσκάκη ή κολοκοτρωναίικη τρέλα του Ιωάννη Βελισσαρίου και η ανδρεία του Νικολάου Πλαστήρα, του «Μαύρου Καβαλλάρη». Αν κάποιος νομίζει ότι οι Τούρκοι εκπολιτίστηκαν, ας πάει στην Κύπρο να συζητήσει με τις χαροκαμένες μάνες των Αγνοοουμένων.  Έσφαζαν στο γόνατο γυναικόπαιδα, βίαζαν γερόντισσες και τιμώνται σήμερα, όσα επιζούν, κτήνη ως ήρωες.

Συμφωνία των Πρεσπών - Η Αλήθεια | Σύνταγμα - Κυριακή 20.1.2019