Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Μακεδονία και Ελλάδα: Συγκρούσεις στην Αθήνα για την αλλαγή ονόματος του γείτονα

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην ελληνική πρωτεύουσα της Αθήνας σε ένα μεγάλο ράλι για να αντιταχθούν στη συμφωνία της κυβέρνησης με την πΓΔΜ για την αλλαγή του ονόματός της.
Η αστυνομία πυροδότησε δακρυγόνα σε μερικούς από αυτούς που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία που προσέλκυσε δεκάδες χιλιάδες στην πόλη.

Κυρίες και Κύριοι του Διαλόγου ΔΕΠ -ΑΠΘ,Για όσους θεωρούν, ότι η χρήση δακρυγόνων και χημικών εναντίον Ελληνίδων,
Ελλήνων, γερόντων και μικρών παιδιών που κρατούσαν Ελληνικές σημαίες,
χωρίς κουκούλες και με καθαρό πρόσωπο, χθές στην Πλατεία Συντάγματος,
ήταν καθ' οιονδήποτε τρόπο δικαιολογημένη ή ότι με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε
να διαλυθεί το συλλαλητήριο απλών συμπατριωτών μας, που πήγαν στην Αθήνα
απολύτως ειρηνικά για το προσύμφωνο των Πρεσπών, οφείλω με πλήρη γνώση
να σας ενημερώσω:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 21 - 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6.00 π.μ. από το Πεδίον του Άρεως, την επομένη ημέρα  του κεντρικού συλλαλητηρίου της 20ης Ιανουαρίου 2019 στην πλατεία Συντάγματος, ξεκινά η Μεγάλη Μηχανοκίνητη Πορεία Διαμαρτυρίας, που διοργανώνει η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών - Ελλάδος,  με προορισμό την λίμνη των Πρεσπών,  για την υπογραφή από πολίτες και φορείς, πρακτικού μη αναγνώρισης της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Ιστορία της Αρχαίας Μακεδονίας μέσα από την έρευνα των Γιουγκοσλάβων ιστορικών


Γράφει ο Ιωάννης Κ. Ξυδόπουλος


Το κείμενο αυτό αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια περιγραφής των σχέσεων μεταξύ της εθνικής ταυτότητας ή, καλύτερα, του εθνικού φαντασιακού και της χρήσης (και χρησιμοποίησης) της ιστορίας της αρχαίας Μακεδονίας, όπως αυτές προκύπτουν από τη στάση που κράτησαν απέναντι στο ζήτημα οι ερευνητές (ιστορικοί και αρχαιολόγοι) της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Αυτονόητο είναι πως τα όσα μπορούμε να μάθουμε γύρω από την έννοια του έθνους και τις διεργασίες κατασκευής και συγκρότησής του μέσα από τα γραπτά των εν λόγω ερευνητών εμπίπτουν περισσότερο σε ένα ανθρωπολογικό πλαίσιο παρά σε μία ιστορική πραγματεία. Ωστόσο, ευελπιστώ ότι ίσως αποτελέσει το εφαλτήριο για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος της «αντικειμενικοποίησης του εθνικού φαντασιακού».[1]

Υπάρχει συμφέρουσα Εθνικά λύση στην Συμφωνία των Πρεσπών;
Άρθρο γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη*


Τις επόμενες ημέρες έρχεται στη βουλή, πρώτα στην Επιτροπή και μετά στην Ολομέλεια, η Συμφωνία των Πρεσπών (στο εξής ΣτΠ) προς κύρωση.


Η ΣτΠ, κατά την γνώμη πολλών, δεν έχει ευνοϊκή προοπτική και εξέλιξη για τα Εθνικά συμφέροντα, δεν οδηγεί πουθενά και μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στο μέλλον.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣΙωάννη Μ. Ασλανίδη Αντγου ε.α. Επίτιμου Δκτη της Σ.Σ.Ε.

            Στις 13 Ιανουαρίου 2019, ο Υπουργός ΕΘ. ΑΜΥΝΑΣ υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, διότι διαφωνεί με την παραχώρηση της Μακεδονικής γλώσσας, της Μακεδονικής εθνότητας και την παραδοχή της Χώρας των Σκοπίων ως Μακεδονία, στο συνοθύλευμα λαών των Σκοπίων (Αλβανοί, Σλάβοι, κ.λπ.) που δεν έχουν καμία σχέση με την Μακεδονία. Η ελληνικότης της Μακεδονίας, έχει αναφερθεί με χιλιάδες άρθρα Ιστορικών Ελλήνων και ξένων και εκτιμώ δεν χρειάζεται εδώ πλέον ν’ αναφερθούν.

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (21/1/2019)    ΓΙΑΤΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ;;;;; Όλα βάσει σχεδίου! ΣΥΡΙΖΑίϊκου σχεδίου! Με ένα και μοναδικό σκοπό, να διαλυθεί το συλλαλητήριο! Και επισημαίνω το όλο σχέδιο, καθώς και την εφαρμογή του.
    Α. Αντισυγκέντρωση οι αναρχικοί στα Προπύλαια. Τους σταματούν πρίν ξεκινήσουν, χωρίς πολύ κόπο, αφού και οι ίδιοι δεν ήθελαν να πάνε πουθενά. ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ!
    Β. Επίθεση κουκουλοφόρων ( 20 τον αριθμό… τόσο μεγάλο πλήθος! ) με καδρόνια και τα ρέστα, εναντίων των ΜΑΤ στα σκαλάκια της Βουλής! Πώς έφτασαν μέχρι εκεί, ανάμεσα στο πλήθος, και μάλιστα με τα καδρόνια στα χέρια; Έπεσαν με αλεξίπτωτο; Ή ήταν η ΚΥΡΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ώστε να λειτουργήσει ως άλλοθι;

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ι Ε Σ


ΠΡΟΣ:   κ. Γεώργιο Αυτιά.

Αρ. Πρωτ: 08 Θεσσαλονίκη 20 / 01 /2019
           Αγαπητέ κ. Αυτιά, παρακολουθήσαμε την πρωινή εκπομπή σας της 20.01.2019 και με ιδιαίτερη ικανοποίηση, διαπιστώσαμε για πολλοστή φορά την συνεπή και ακλόνητη στάση σας στην υπεράσπιση της Μακεδονίας και της Πατρίδος μας γενικότερα.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ


ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΟΥΝ
Η τελευταία ομιλία που διακόπηκε από τα δακρυγόνα είναι η ακόλουθη:
Αδέρφια Ελληνίδες και Έλληνες,
Εμείς, ο ελληνικός λαός, ο κυρίαρχος και το αφεντικό της χώρας, θα αφήσουμε ή θα εμποδίσουμε την ολοκλήρωση της εθνοκτόνου Συμφωνίας των Πρεσπών;
Η “Ελληνική” “Βουλή των προθύμων” έχει ήδη αποφασίσει, έχει μαγειρέψει και ετοιμάζεται με μία πράξη της, την κύρωση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”,
να διαπράξει δύο μεγάλα εγκλήματα:• 1ον: Ετοιμάζεται να παραχαράξει και να προδώσει τη βούληση του ελληνικού λαού, πλαστογραφώντας την. Ετοιμάζεται, να ακυρώσει de facto τη Δημοκρατία, με ό, τι αυτό σημαίνει για όλα τα θέματα που τυραννούν τον ελληνικό λαό. Από την Οικονομία, ως την Εθνική Άμυνα του.• 2ον: Ετοιμάζεται να παραδώσει σε αλλόφυλους, τα απαράδοτα. Αυτά που δεν παραδίδονται ούτε και μετά από πολεμική ήττα: Την ελληνικότητά της Μακεδονίας, μαζί με την ένδοξη ιστορία της και τη μελλοντική αμφισβήτηση τήςεδαφικής της κυριαρχίας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ


 
Επισυνάπτεται σύνδεσμος και φωτογραφία εκ του πρωτοτύπου, 
ώστε να επιβεβαιωθεί και να διακινηθεί στα πολιτικά κόμματα, στον τύπο και ει δυνατόν στη συγκέντρωση των Αθηνών..

Ο κ. Θανάσης Καρτερός είναι διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού,
Το Σάββατο το βράδυ, λίγες ώρες πριν τη συγκέντρωση της Αθήνας για το Μακεδονικό, εξύμνησε (και εξυμνεί) δημόσια στη σελίδα του στο facebook, πρόσωπο το οποίο θεωρείται εθνική ηρωϊδα των Σκοπίων και πολέμησε ένοπλα κατά της Ελλάδας, υπέρ της σλαβομακεδονικής υπόθεσης. Ο κ. Καρτερός, στην ίδια ανάρτηση, αναφέρεται σε "δίκαιο" αγώνα των Σλαβομακεδόνων εντός του ελληνικού εδάφους, εξυμνεί το πρόσωπο ως υπόδειγμα αριστεροσύνης και αναφέρεται ξεκάθα σε σλαβομακεδονικό λαό.  

Ἀποκλείεται ἡ «Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν» νά περάσῃ ἐγκύρως ἀπό τήν Ἑλληνική Βουλή


Νικόλαος Σταυριανίδης*: Ἀποκλείεται ἡ «Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν» νά περάσῃ ἐγκύρως ἀπό τήν Ἑλληνική Βουλή

Ἀποκλείεται ἡ «Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν» νά περάσῃ ἐγκύρως ἀπό τήν Ἑλληνική Βουλή


Τά ἄρθρα 27 καί 28 τοῦ Συντάγματος, παρέχουν ἐξουσίες πού τελοῦν ὑπό τόν ἀπαράβατο ὅρο τοῦ ἄρθρου 1 παρ. 1 αύτοῦ, ὅτι ἀσκοῦνται ὑπέρ ... καί τοῦ ἔθνους.
Μέ τή συμφωνία τῶν Πρεσπῶν ἐκχωρεῖται ἐθνική κυριαρχία καί στό ὄνομα Μακεδονία, ἀλλά καί στήν πρόσβαση στό λιμάνι τῆς Θεσσαλονίκης καί στήν θάλασσα περαιτέρω, ἄρα ἔχει καί τόν χαρακτῆρα δεσμευτικοῦ προσυμφώνου, γιά ἄσκηση δικῆς μας ἐθνικῆς κυριαρχίας, ἀπό τά Σκόπια, στήν θάλασσα καί δή καί στήν ΑΟΖ μας στό Αἰγαῖο.

Θα γίνω Σκοπιανός, αν…1.  Αν μου πει ένας Σκοπιανός τι σημαίνει η λέξη… μάρμαρο.

2.  Αν μπορέσει να διαβάσει ένας Σκοπιανός απόφοιτος Δημοτικού 2-3 γράμματα ενός αρχαίου Μακεδονικού νομίσματος.

3.  Αν μπορεί ένας σύγχρονος Σκοπιανός γλύπτης να δημιουργήσει μια Κοιμωμένη, για να μην πάω παλιότερα.

4.  Αν ένας Σκοπιανός γνωρίζει τι σημαίνει ένα από τα ονόματα: Φίλιππος, Αλέξανδρος, Ολυμπιάδα, κ. ά.

5.  Αν ένας Σκοπιανός γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη... Αρχαιολογία.

ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΜΠΙΤΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ


Που να το φανταζόσουν Παύλο Μελά όταν με δάκρυα στα μάτια φίλαγες τα παιδιά σου για να φύγεις για τα ιερά χώματα της Μακεδονίας και εκεί να ξεψυχήσεις, για τη λευτεριά της, πως θα ερχόταν η μέρα που μια αδιάφορη, απαίδευτη, πλασιέ εσωρούχων, θα σήκωνε το χέρι της και με ένα προδοτικό ΝΑΙ, θα αμαύρωνε το αίμα σου που ακόμα νοτίζει τη γη του Αλεξάνδρου...
Νομίζω εάν τα ξέρες αυτά, θα καθόσουν εκεί στα παιδάκια σου δίπλα, στη βιλάρα σου στην Κηφισιά, στο πρωθυπουργικό γραφείο του πεθερού σου, στις ανέσεις σου και στην ευτυχία που σου είχε χαρίσει ο Θεός… αλλά ήσουν Έλληνας αληθινός και ΑΝΘΡΩΠΟΣ που θυσιάστηκε για το Έθνος, το Δίκαιο, την Αλήθεια!