Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΠΕΝΘΙΜΑ ΘΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ;


ΝΕΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ – ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΝΑΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ
Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, ημέρα έναρξης της συζήτησης της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν δύο πρόσωπα που συμμετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Κυριακής (Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Καραμπελιάς) και αυτοί που όχι μόνο συμμετείχαν αλλά συνέβαλαν αποφασιστικά στην οργάνωση όλων των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία (Μιχάλης Πατσίκας, Όθωνας Ιακωβίδης), προανήγγειλαν τα επόμενα βήματα του Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και για την μη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Νίκος Νικολοπουλος «Η ιστορία ενός Έθνους δεν γράφεται ακολουθώντας πάντα τις επιθυμίες των ισχυρών της Γης, ενίοτε γράφεται κόντρα σε αυτές τις επιθυμίες»


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση πράττει ένα διπλό και ολέθριο λάθος.
Πρώτον, είναι έτοιμη να ψηφίσει, στηριζόμενη σε μία θολή ετερόκλητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία,
μία συμφωνία που όχι μόνο βρίσκει αντίθετη την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων,
αλλά και ανοίγει τους ασκούς του φιλοσκοπιανού αλυτρωτισμού.
Και δεύτερον, προπαγανδίζει ένα μύθευμα
που προσβάλλει εκατομμύρια Έλληνες,
γεγονός που αναμφίβολα θα βρει μπροστά της.
Και ο μύθος αυτός είναι
πως όσοι στηρίζουν τη Συμφωνία είναι προοδευτικοί, μετριοπαθείς και εξωστρεφείς,
ενώ όσοι αντιτίθενται, είναι φανατικοί συντηρητικοί, οπισθοδρομικοί, εθνικιστές και ακροδεξιοί.

Κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και το πάθημα που δεν έγινε μάθημα με την Αλβανία. Προκόπη πες αλεύρι!


Το πρώτο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα έγινε στα Σκόπια – την Συμφωνία δεν την υπέγραψε ΠΟΤΕ ο Πρόεδρος Ιβάνωφ. Έτσι, παραμένει νομικά μετέωρη.
Θυμίζω ότι ακριβώς, μα ακριβώς το ίδιο έγινε με την Αλβανία. Υπογράψαμε σύμφωνο αναγνώρισης ΑΟΖ με την Αλβανία, το οποίο δεν το υπέγραψε ο τότε Πρόεδρος Μπερίσα. Η Ελλάδα ήρε τις επιφυλάξεις της και η Αλβανία πήρε πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ, όπου και εισήλθε κανονικά. Λίγο μετά, ο Έντι Ράμα ο οποίος τότε ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης (σήμερα είναι πρωθυπουργός) προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας. Αυτό ακύρωσε την Συμφωνία με την Ελλάδα με αιτιολογικό ότι δεν υπεγράφη από τον Πρόεδρο.

The Doha Sharq Crossing, (THESSALONIKI PROJECT.................)


Η Ελλάς υποχωρούσα


Μια επίκριση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών και τις εξελίξεις από τους καθηγητές της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Γκλαβίνη και Ιωάννη Στεφανίδη
Τα γεγονότα ανατρέχουν πίσω στο 2007. Ο Nικολά Σαρκοζύ έχει μόλις εκλεγεί στη Γαλλία και, από 1ης Ιουλίου, η χώρα του ετοιμαζόταν να ασκήσει την προεδρία της ΕΕ. Ο φιλόδοξος νέος Πρόεδρος ήθελε ν’ αρχίσει τη θητεία του με ένα επίσης φιλόδοξο σχέδιο, που μάλιστα συνιστούσε και προεκλογική του δέσμευση: την Ένωση της Μεσογείου. Η Άνγκελα Μέρκελ, αρχικά, ήταν αρνητική στο σχέδιο του νέου γάλλου προέδρου, ο οποίος συμπεριφερόταν στα ευρωπαϊκά πράγματα ως ταύρος εν υαλοπωλείω. Εν τέλει, όμως, όπως πάντοτε, ο γαλλογερμανικός άξονας τα βρήκε, ο Σαρκοζύ κάπου υποχώρησε και η Mέρκελ τού επέτρεψε να οργανώσει μια συνδιάσκεψη grandioseστο Παρίσι την παραμονή της επετείου της κατάληψης της Βαστίλλης το 2008, απ’ όπου δεν έλειψε κανείς. Η «Ένωση για τη Μεσόγειο» ήταν γεγονός, σύμφωνα με την επιθυμία της Γαλλίας. Τα ακριβή ανταλλάγματα που προσέφερε αυτή στη Γερμανία φάνηκαν πολύ αργότερα και επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ


ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών που αριθμεί σήμερα χίλια και πλέον μέλη, από την ίδρυσή της το 1939 προασπίζεται και διακηρύσσει την ελληνικότητα της Μακεδονίας και τα συμφέροντα του Μακεδονικού Ελληνισμού, με βάση τις επιστήμες, τα γράμματα και τις Τέχνες.
Δηλώσαμε με κατηγορηματικό και σαφή τρόπο την αντίθεσή μας στα συμφωνηθέντα των Πρεσπών, με Ψηφίσματα, με αποτιμήσεις της Συμφωνίας και συναφή κείμενα γραμμένα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, τα οποία αποστείλαμε στην ημεδαπή και τον Ελληνισμό της διασποράς. Τη σχετική έκδοση αποστείλαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε όλους εσάς, σε όλον τον πολιτικό κόσμο, στην Εκκλησία, στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις προξενικές αρχές, στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, σε επιστημονικούς και πολιτισμικούς φορείς και οργανώσεις και, βεβαίως, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών δηλώνει προς εσάς την απαίτηση των μελών της να εναντιωθείτε με την ψήφο σας στην Συμφωνία.
Την ώρα αυτή τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα προς εσάς, τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που πρόκειται να λάβετε την κρίσιμη ιστορική απόφαση.
Επιβάλλεται να μην επικυρώσετε την Συμφωνία των Πρεσπών, η σημασία της οποίας καθιστά αναγκαία την αναβολή της, προκειμένου να τεθεί αυτή υπό την κρίση του Ελληνικού Λαού σε δημοψήφισμα.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
σε λίγες ώρες θα λάβετε καθοριστικές αποφάσεις για τη Μακεδονία μας. Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού αντιτίθεται στην Συμφωνία των Πρεσπών διότι δεν εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα και τα εθνικά μας δίκαια.
Οι στιγμές είναι κρισιμότατες και η ευθύνη της ψήφου Σας βαρύτατη! Μη διαψεύσετε τις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού και τις θυσίες και τους Αγώνες των προγόνων μας!

Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος: Βασίλειος Ν. Πάππας
Ο Γεν. Γραμματεύς: Κωνσταντίνος Π. Χρήστου

Από την Κρήτη—Κατεπείγον, Υπόψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου!!!


Εξοχότατε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, αγαπητέ κύριε Προκόπιε Παυλόπουλε,

Μιλώντας προ ολίγου με το γραφείο σας, αποστέλλω το παρόν μήνυμα για να σας προωθηθεί αμέσως, από το αρμόδιο προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Λόγω του ότι σχεδόν η απόλυτη πλειοψηφία πάντων των Ελλήνων αλλά και Ελληνορθόδοξων, εντός και εκτός της πατρίδας μας, είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ και ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ
με τις μεθοδεύσεις που γίνονται έντονα τα τελευταία 25 έτη, στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον χώρο των κεντρικών Βαλκανίων (Σκόπια), σας

Το συλλαλητήριο και η σταλινική συνταγή-μπούμεραγκ


Γράφει ο Σταύρος Λυγερός

Τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά μπορεί να είναι κανόνας για τις κυβερνήσεις, αλλά υπάρχει και ένα όριο. Η κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνο δεν διαφέρει από τις προηγούμενες, αλλά αποδεικνύεται αντάξια της άθλιας αυτής πολιτικής παράδοσης. Αυτό δεν αφορά μόνο τον θεσμό του δημοψηφίσματος, τον οποίο προωθεί και συνταγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε καν συζήτησε να θέσει προς έγκριση σε δημοψήφισμα την εθνικά κρίσιμη Συμφωνία των Πρεσπών. Αφορά και το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν.
Ρητορικά, βεβαίως, οι εκάστοτε κυβερνώντες δεν το αμφισβητούν, αλλά στην πράξη, όπως φάνηκε και στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το τορπιλίσουν.
Στο επιχειρησιακό επίπεδο η συνταγή που εφαρμόσθηκε είναι γνωστή και δοκιμασμένη.

Γιατί είναι αβάσιμα τα 5 επιχειρήματα του Μαξίμου για τις «Πρέσπες»


Μπορεί η προπαγάνδα του Μαξίμου να έχει πατήσει γκάζι εν όψει της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών και υπό τη βαριά σκιά της λαϊκής αντίδρασης, αλλά η πραγματικότητα είναι πεισματάρα για να υποκύψει σε σποτάκια, σε μισές αλήθειες και σε παραποιήσεις γεγονότων. Προφανώς, το Κοινοβούλιο θα κυρώσει τη Συμφωνία, αλλά το μόνο που θα αποδείξει αυτό είναι η διευρυνόμενη διάσταση μεταξύ της πολιτικής εξουσίας και του λαϊκού σώματος, η βούληση του οποίου αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και εκφράστηκε στο γιγαντιαίο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου.

Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κατά των εθνικών μας συμφερόντων

.

Τι αναφέρει για γλώσσα, υπηκοότητα, «μακεδονικό λαό» και «μακεδονικό έθνος» - Γιατί εγείρεται ζήτημα νομιμότητας της Συνταγματικής Αναθεώρησης των Σκοπίων και γιατί το άρθρο 36 παραβιάζει την Συμφωνία των Πρεσπών - Πέντε χρόνια θα χρειαστούν για την αλλαγή ονομασίας σε «Βόρεια Μακεδονία» - Παραμένει το ζήτημα μακεδονικών μειονοτήτων

Μια εξαιρετικά ετερόκλητη συμμαχία βουλευτών από πέντε διαφορετικά κόμματα ετοιμάζεται να ψηφίσει το βράδυ της Πέμπτης την Συμφωνία των Πρεσπών, αφού αυτή εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.