Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Επιστολή της Ομάδας 21 - παρατηρήσεις

Απάντηση-Προς Κυρία Σίνη

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΡ. ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ (24-1-19) " ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "Σπάνια τόσο λίγοι έβλαψαν τόσο πολύ,  τόσους πολλούς…
Του Δρ Βενιαμίν Καρακωστάνογλου
Διεθνολόγου
Μόνιμου Λέκτορα Νομικής Σχολής ΑΠΘ
Πρ Διπλωμάτη Διεθνών Οργανισμών στα Βαλκάνια
Μέλους του ΔΣ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η «Συμφωνία των Πρεσπών», που σήμερα οδεύει προς την, απευκταία κύρωσή της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αποτελεί μία πράξη εθνικού «αυτοχειριασμού», που διαπράττει όμως η σημερινή κυβέρνηση με θύμα τον Ελληνικό Λαό, που στη συντριπτική πλειοψηφία του αρνείται να υποστεί την αυτοχειρία, αλλά δεν ερωτάται και σύρεται σ’ αυτήν από μια οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που μάλιστα δεν αντιπροσωπεύει πλέον παρά μια ισχνή μειοψηφία στον Ελληνικό Λαό!

TEΛΕΥΤΑΙΟΙ ΛΥΓΜΟΙ

To get to know Matthew Nimitz, the UNITED NATIONS ENVOY on the ‘name issue’...- “a great believer in globalism"!!!


Matthew Nimetz (left) with George Papandreou during a July 2009 meeting

[first read the BBC article below]

Nimitz: “We're NOT negotiating IDENTITY. If we were, I'd be out of here." 
(Really?) 
==============

Ο ΝΙΜΙΤΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ


Σε ανοικτή απειλή για την Ελλάδα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, προχώρησε ο Αμερικανός διπλωμάτης Μάθιου Νίμιτς. Ανέφερε πως σε περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών δεν περάσει οι συνέπειες θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες.
Το πως ορίζει τον κίνδυνο, βέβαια, είναι το κρίσιμο ερώτημα. Η Δύση πιέζει συνεχώς για τη Συμφωνία, καρά για γεωπολιτικούς λόγους επιρροής και εξοβελισμού της Ρωσίας από τα Βαλκάνια. Το τεχνητό κρατίδιο των Σκοπίων είναι ένα δημιούργημα με αυτό το σκοπό.
Η βιαστική και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών βρήκε από την αρχή στήριξη από δυτικούς ηγέτες και διπλωμάτες. Αυτό που αναφέρεται ως κίνδυνος μπορεί να κρύβει κάτι πραγματικά μεγάλο, ακόμα και συγκρούσεις στα Βαλκάνια, καθώς οι «Πρέσπες» επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό ολόκληρη την περιοχή.