Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Προβληματισμοί


Μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    
 Αισθήματα ντροπής,εθνικής ταπείνωσης και ανησυχίας για το μέλλον του Έθνους αισθάνομαι και μαζί μου το 85 τοις εκατό των Ελλήνων μετά την κύρωση της επονείδιστης συμφωνίας των Πεσπών.
     Ντροπή γιατί βρέθηκε Ελληνική Κυβέρνηση και Έλληνες βουλευταί να παραδώσουν τη Μακεδονία,να αναγνωρίσουν Μακεδονικό έθνος,μακεδονική εθνότητα και γλώσσα ,αγνοώντας την Ιστορία μας και τον Πολιτισμό μας,σε ένα κράτος,που δεν έχει καμία σχέση με τη Μακεδονία.
      Ντροπή για την παράνομη ιδιοποίηση του όρου Μακεδών από τους Σκοπιανούς που θα μας στερήσει το δικαίωμα να λεγόμαστε εμείς Μακεδόνεςκαι όχι αυτοί
      Ντροπή για την περιφρόνηση των θυσιών των προγόνων μας(Παύλου Μελά και λοιπών αγωνιστών Μακκεδονομάχων) για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Σπάνια τόσο λίγοι έβλαψαν τόσο πολύ, τόσους πολλούς…Του Δρ Βενιαμίν Καρακωστάνογλου
    Η «Συμφωνία των Πρεσπών», που σήμερα οδεύει προς την, απευκταία κύρωσή της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αποτελεί μία πράξη εθνικού «αυτοχειριασμού», που διαπράττει όμως η σημερινή κυβέρνηση με θύμα τον Ελληνικό Λαό, που στη συντριπτική πλειοψηφία του αρνείται να υποστεί την αυτοχειρία, αλλά δεν ερωτάται και σύρεται σ’ αυτήν από μια οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που μάλιστα δεν αντιπροσωπεύει πλέον παρά μια ισχνή μειοψηφία στον Ελληνικό Λαό!

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ3. ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Είναι ασύλληπτο, όσο και εθνικά εμετικό. Ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ3 παρουσιάζοντας τις αντιδράσεις στο τελωνείο των Ευζώνων από τους αγρότες του Κιλκίς αποκάλεσε την Μακεδονία, ως Νότια Μακεδονία. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Βρισκόμαστε στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Μακεδονίας».
Το πλιάτσικο ξεκίνησε…
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/jEg_exlnaTQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
www.votegreece.gr

TIME: Θρίαμβος για την ΕΕ, ανησυχητική για τη Δημοκρατία η αλλαγή του ονόματος «Μακεδονία»

Γιατί πρέπει να είναι δυσαρεστημένοι όσοι υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Γράφει ο Σταύρος Λυγερός


Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί πλέον νόμο του ελληνικού κράτους. Εάν σε λίγο κυρωθεί και το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, δρόμος διαφυγής δεν θα υφίσταται πλέον. Από τη στιγμή που η Συμφωνία ετέθη σε ισχύ καταργήθηκε η Ενδιάμεση Συμφωνία της δεκαετίας του 1990.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν η Ελλάδα καταγγείλει τις «Πρέσπες», τα Σκόπια θα έχουν δικαίωμα να αλλάξουν το Σύνταγμά τους να επαναφέρουν το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Για την ακρίβεια, να το επαναφέρουν στο εσωτερικό τους και ταυτοχρόνως να ζητήσουν και να επιτύχουν χωρίς δυσκολία να αναγνωρισθούν από όλους τους διεθνείς οργανισμούς σαν «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και όχι σαν FYROM, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. 

ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ- ΟΧΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ


Όταν ο  Ουίνστον Τσόρτσιλ βρισκόταν στριμωγμένος αφ’ ενός από την Γερμανική προέλαση στην Δουνκέρκη με άμεση απειλή να χάσει όλο το Βρετανικό  Εκστρατευτικό της Σώμα   και αφ’ ετέρου από μέρος τυ Βρετανικού κατεστημένου που ζητούσε διαπραγματεύσεις με το Χίτλερ με την μεσολάβηση του Μουσολίνι,  πήγε στα ανάκτορα να εκθέσει το δίλημμα του . Τότε ο βασιλιάς Γεώργιος ο Ε’ της Αγγλίας του λέγει πήγαινε να ρωτήσεις το λαό. Μια και δύο ο Τσόρτσιλ  που ποτέ δεν είχε ταξιδεύσει με το μετρό του Λονδίνου-καθότι λόρδος-μπήκε στο βαγόνι του μετρό και όλοι φυσικά τον γνώρισαν .

Ουράνιο Τόξο για Πρέσπες: Είμαστε μακεδονική μειονότητα στη Β. Ελλάδα;