Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ !!!
Η επετηρίδα είναι αυτό που βγάζουμε στα μαλλιά μας άμα δεν λουζόμαστε
συχνά. (Γυμνάσιο Πάτρας)

·         Ο μισογύνης είναι τέρας μυθολογικό, μισός γυναίκα και μισός άλλο
πράμα, απερίγραπτης ασχήμιας και τελείως εξαγριωμένος με την κατάστασή
του. (Γυμνάσιο Θεσπρωτίας)

·         Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήτανε Έλληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιβύη
της Αλεξάνδρειας. (Γυμνάσιο Αθήνας)

153 Εφιάλτες, χωρίς εισαγωγικά

Γράφει ο Γεώργιος Αγαπίου

Άβουλοι και μοιραίοι μπροστά στην παραχάραξη Ιστορίας και Πολιτισμού.

Τι κι αν σε όλες τις δημοσκοπήσεις (μα σε όλες!) η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών; Τι κι αν η συμφωνία δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά, παραχαράσσοντας την Ιστορία, δημιουργεί νέες γκρίζες ζώνες αλυτρωτισμού; Τι κι αν έγκριτοι αναλυτές προειδοποιούσαν, μέχρι την υστάτη, για τους κινδύνους που θα προκύψουν μετά την επικύρωσή της; Τι κι αν χρειάστηκε να εξαγοραστούν συνειδήσεις και να γίνουν αποστασίες για να σχηματιστεί μια συγκυριακή, μη-αντιπροσωπευτική, μειοψηφία «προθύμων»;
Οι «153», που με την ψήφο τους αναγνώρισαν «μακεδονικό» έθνος δίπλα από την Μακεδονία, πρόδωσαν την Δημοκρατία, πρόδωσαν τον Μακεδονικό Αγώνα, πρόδωσαν την Ιστορία και χάρισαν με το έτσι-θέλω χιλιάδες χρόνια ιστορίας, γλώσσας και ταυτότητας σε ένα μωσαϊκό Σλάβων-Αλβανών-Τούρκων και τσιγγάνων.

Ο Άγιος Παίσιος είχε πει ότι τα Σκόπια θα διαλυθούν.


Tου Ησαΐα Κωνσταντινίδη,
   διδάκτορα φιλοσοφίας
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ξέσπασε στην πολύπαθη περιοχή μας το νεώτερο “μακεδονικό” ζήτημα, αυτή τη φορά με την εμπλοκή των Σκοπίων. Τι ακριβώς συνέβη; Μια άλλοτε σερβική επικράτεια (η νότια Σερβία, όπως κάποτε την αποκαλούσαν) με βουλγαρόφωνο πληθυσμό – που μιλούσε, δηλαδή, μια βουλγαρική διάλεκτο – ανακήρυξε την ανεξαρτησία της στις 8 Σεπτεμβρίου του 1991 και απαίτησε να αναγνωριστεί διεθνώς ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Εκδηλώθηκε έτσι ο περίφημος “μακεδονισμός”, που ελλόχευε ήδη από τη δεκαετία του 1940, όταν ο Γιουγκοσλάβος κομμουνιστής ηγέτης Γιόζιπ Μπροζ-Τίτο αποφάσισε να δημιουργήσει μια καινούργια, εντελώς τεχνητή εθνότητα στην “καρδιά” των Βαλκανίων, με πολύ άδηλους σκοπούς για το μέλλον.

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ

           
                                            

             27 Ιανουαρίου, 2019

 Αγαπητοί φίλοι γειά σας,
     Σας γράφω αυτήν την ενημέρωση με βαρειά Καρδιά....μόλις σήμερα το πρωί έμαθα οτι η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε απο την Βουλή με 153 ψήφους! Ειλικρινά είναι ένα πικρό  χάπι που δύσκολα μπορώ να καταπιώ. Προσωπικά αγωνίζομαι για την Μακεδονία μας εδώ και 38 χρόνια και δεν μου είναι εύκολο να το δεχθώ....είμαι τόσο θυμωμένος που εχω χάσει τον προσανατολισμό μου...Θα τον ξαναβρώ σύντομα όμως!!Αξίζει να πούμε οτι η κ. Μέρκελ πρίν 3 εβδομάδες έτρεξε να πιέσει τον Μιτσοτάκη να συμφωνήσει στο ξεπούλημα της Μακεδονίας αλλοιώς το σπαθί της Νovartis θα πέσει στο κεφάλι του...

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ


Η φωτογραφία-ντοκουμέντο αποτυπώνει τη στάση των Σκοπιανών απέναντι στους Ναζί όταν αυτοί αιματοκύλησαν τον κόσμο, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου.
Ο φωτογράφος της εποχής απαθανατίζει τους κομμουνιστές Σκοπιανούς να υποδέχονται θερμά τους κατακτητές και να βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες κρατώντας το πορτρέτο του Χίτλερ που δεσπόζει στο πλάνο.

Πάιατ : Παρέμβαση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών σε ενεργειακό συνέδριο
Για άλλη μία φορά αναφέρθηκε στη μεγάλη συνεισφορά της Συμφωνία των Πρεσπών ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.
Mιλώντας στο "Athens Energy Forum 2019" υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας στη συμφωνία, τονίζοντας πως «πρόκειται για ένα σημείο καμπής και όλοι μιλούν πια για την Ελλάδα πως μπορεί να δίνει λύσεις».

Το τελευταίο λάθος του Ερντογάν θα είναι και μοιραίο;

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, λειτουργώντας πολλάκις με το μυαλό του επιχειρηματία, που απλά εμπιστευόταν τις ικανότητές του στις διαπραγματεύσεις ή ακόμη το ένστικτό του για να πάρει κάποιες αποφάσεις, φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τη διεθνή πολιτική κατάσταση. Aγνοεί τις πάγιες γεωστρατηγικές επιδιώξεις της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και τα αμερικανικά πάγια συμφέροντα.

Ζητεῖται παπα-Σταῦρος Παπαγαθαγγέλου


Γράφει Φώτης Μιχαήλ, ατρός

Σρος, στά χρόνια τς πανάστασης το ’21, δέν ταν νησί σάν καί τά λλα νησιά το Αγαίου. Στήν Σαμοθράκη, στήν δρα καί στά Ψαρρά ο λληνες καμναν τόν σταυρό τους μέ τά τρία δάχτυλα νωμένα καί τό βλέμμα τς καρδις τους ταν στραμμένο πρός τήν Πόλη τν νείρων τους. ν στήν Σρο, Πίστη τν Πατέρων εχε προδοθε καί πολλοί Συριανοί πό τά χρόνια τς νετοκρατίας εχαν προσκυνήσει τόν πάπα.   καρδιά τους ταν δοσμένη στό Βατικανό.


Σάν φάνηκαν λοιπόν πό μακριά τά καράβια το  μπραήμ, ο Φραγκοσυριανοί ταν καλά δασκαλεμένοι γιά τό τί θά πρεπε νά κάνουν. Φραγκόψυχοι τώρα, μέ τί καρδιά καί μέ τί πνοή νά πολεμήσουν γιά τήν λευθερία τς λλάδος ναντίον το μπραήμ; Μέχρι νά πες κύμινο τά μπαλκόνια τους γέμισαν πό σημαες γαλλικές! Νά τίς δε πό πόσταση μπραήμ καί νά τούς φήσει συχους. Δικοί του σαν!

Το μήνυμα της Οδύσσειας του Ομήρου που δεν μας δίδαξαν στα σχολεία

Άραγε μας τα δίδαξαν στο σχολείο;;; Μάλλον όχι. Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στη... Βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα…
ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορά, στους σύγχρονους «μνηστήρες».

Ο Χρ. Γιαλλουρίδης «ξεμπροστιάζει» τον Αλ. Τσίπρα: «Εκχώρησε γλώσσα και ιθαγένεια»

Ο Α. Τσίπρας δεν έδωσε μόνο όνομα, αλλά γλώσσα και ιθαγένεια. Αυτό σημαίνιε ότι στο μέλλον θα ανοίξει το καπάκι των διεκδικήσεων, καθώς οι Σκοπιανοί θα διεκδικήσουν τα πάντα από την χώρα μας. Αυτό σε πρώτη φάση θα γίνει με την δήθεν «Μακεδονική» μειονότητα και θα ακολουθήσουν και άλλα.
Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ
Ο κ. Γιαλλουρίδης εκτιμά ότι η Συμφωνία έχει οφέλη για τα Σκόπια, τους δυτικούς και το ΝΑΤΟ, αλλά όχι για τη χώρα μας και αμφισβητεί και την δυνητικά θετική επίδραση της στην οικονομική ανάπτυξη περιοχής.

Νέα παρέμβαση Μίκη Θεοδωράκη: Η κυβέρνηση δεν εκπροσωπεί το λαό


Ακόμα μία παρέμβαση, λίγα 24ωρα μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, κάνει ο Μίκης Θεοδωράκης. Επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ.

«Η σημερινή κυβέρνηση που μεταβλήθηκε σε τυφλό όργανο του ΝΑΤΟ δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, γι’ αυτό και δεν προχώρησε σε Δημοψήφισμα», γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης σε άρθρο του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα (28.01.2019) στην εφημερίδα Τα Νέα.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΑΛΛΑ, ΑΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ...    Έναν χρόνο τώρα μας έχουν φλομώσει κυριολεκτικά στο παραμύθι οι κυβερνώντες για να δικαιολογήσουν την ελεεινή εθνική προδοσία που πάνε να διαπράξουν εν πλήρη συνειδήσει προχωρώντας στην εκχώρηση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Επειδή όπως δείχνουν τα πράγματα σήμερα θα είναι η ημέρα της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για το σκοπιανό, και επειδή βλέπω συχνά να επαναλαμβάνονται στον διάλογο του forum τα ίδια γελοία και αβάσιμα επιχειρήματα που αναμασούν τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λες και απευθύνονται σε ηλίθιους που δεν έχουν ιστορική γνώση και κριτική σκέψη, ας τα δούμε άλλη μια φορά ένα προς ένα: Παραμύθι 1ο:

«Τετέλεσται η Μακεδονία» και με σφραγίδα Π.Παυλόπουλου: O ΠτΔ υπέγραψε το διάταγμα εκχώρησης της Βόρειας Ελλάδας    Τετέλεσται η Μακεδονία και με σφραγίδα Π.Παυλόπουλου. Χωρίς καμία καθυστέρηση υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, το διάταγμα εκχώρησης της βόρειας Ελλάδος με αποτέλεσμα να δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
    Υπενθυμίζουμε ότι υπέγραψε ο Π.Παυλόπουλος ενώ ο πρόεδρος των Σκοπίων ΔΕΝ έχει υπογράψει!

Ι Μάζης Μπορεί να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και μετά την κύρωση της


ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΞΕΛΕΞΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΛΚΙΣ


Απίστευτη πρόκληση από την υποτιθέμενη Εκκλησία των Σκοπίων.
Μητροπολίτη μέ τό τίτλο «Πολυανής» ἐξέλεξε ἡ κρατική – σχισματική ἐκκλησία τῶν Σκοπίων. Τό ὄνομα Πολυανής ἀνήκει παραδοσιακά στή Μητρόπολη Κιλκίς (Ἱερά Μητρόπολη Πολυανής καί Κιλκισίου). «Αὐτό εἶναι ἀπόδειξη τοῦ ἀλυτρωτισμοῦ τῶν Σκοπίων, ἀφοῦ ἀφορᾶ γεωγραφικά σύνορα», ἀναφέρει ὁ Ἀρχιμανδρίτης καί Καθηγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Νεκταρίου Κιλκίς, π. Ἐπιφάνιος Θεοδωρίδης.
Ἐπίσης, ὅπως ἀναφέρει, «ὑπάρχουν δύο Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες στά Σκόπια, ἡ κρατική, πού εἶναι σχισματική καί πληρώνει τό κράτος τῶν Σκοπίων τή μισθοδοσία τῶν κληρικῶν καί ἡ… κανονική, ἡ Ὀρθόδοξη, πού εἶναι σέ κοινωνία μέ ὅλες τίς Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες».