Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Το έξυπνο "καμπανάκι" Αποστολάκη για την Τουρκική προκλητικότητα


Καμπανάκι στην Ευρωπαϊκή Ένωση έκρουσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης για την τουρκική προκλητικότητα στην άτυπη σύνοδο ΥΠΑΜ της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι.

Να λάβει σοβαρά υπόψιν της τις "ιδιαίτερες συνθήκες ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι χώρες μέλη της, για τον προσδιορισμό μιας συνεκτικής στρατηγικής αντιμετώπισης τους και προστασίας των πολιτών και των εδαφών τους", ζήτησε ο ΥΕΘΑ, αφήνοντας έτσι αιχμές για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καλώντας έτσι την ΕΕ να λάβει δράσεις για την αντιμετώπιση της.

Το χρονικό ενός ανέντιμου, ταπεινωτικού και εγκληματικού συμβιβασμού. Οι λόγοι που ήταν μία παταγωδώς αποτυχημένη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια.


Αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης
Επί 27 χρόνια συζητούσαμε
1. Ένα σύνθετο όνομα αντί για δύο (Σλαβομακεδονία, Νεο-Μακεδονία, Ανω-μακεδονία). Το χάσαμε. Είναι Βόρεια Μακεδονία. Δύο λέξεις, εκ των οποίων το πρόθεμα μπορεί να γίνει ένα γράμμα και να ξεχαστεί.
2. Αμετάφραστο (πχ Nova-Makedonija). Το χάσαμε. Θα μεταφραστεί σε κάθε γλώσσα κανονικά.
3. Το όνομα του κράτους θα συμβαδίζει με την ιθαγένεια. Το χάσαμε. Σκέτη «μακεδονική»

Η αλήθεια που ΔΕΝ ειπώθηκε για το Μακεδονικό…


Γράφει ο Θανάσης Κ.
Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη Βουλή για τη Συνθήκη των Πρεσπών να είπε πολλές – και τολμηρές – αλήθειες, που δεν είχαν ακουστεί ξανά στο χώρο αυτό, αλλά δεν τα είπε όλα!
Όμως, υπήρξε και κάτι – ουσιώδες – που το «παρέλειψε»! Κι όπως θα δούμε, καλά έκανε και το παρέλειψε. Αλλά θα πρέπει να ακουστεί, κάποια στιγμή, κι αυτό…

Λύσεις για το ξεπούλημα της Μακεδονίας


Η δική μου άποψη, όσον αφορά το ξεπούλημα της Μακεδονίας κυριολεκτικά έναντι τριάντα αργυρίων, είναι πως πρέπει να επιδιώξουμε με κάθε τρόπο την ακύρωση της αντισυνταγματικής, παράνομης, εξευτελιστικής, κοινοβουλευτικά πραξικοπηματικής και απαράδεκτης συμφωνίας των Σκοπίων – από την οποία δεν κερδίσαμε απολύτως τίποτα, χάσαμε τα πάντα, ενώ οι ωφελημένοι είναι τα Σκόπια, κυρίως η Γερμανία που ισχυροποίησε την οικονομική μας κατοχή φτάνοντας πιο κοντά στην εκπλήρωση των στόχων της και οι Η.Π.Α. που διεύρυναν τη στρατιωτική μας κυριαρχία.

Γ. Ψαριανός: «Η εκχώρηση της Μακεδονίας έγινε μετά από μυστήριες συναντήσεις, μαύρες σακούλες και ανάμειξη πρεσβειών»!

«Βόμβες» μεγατόνων έριξε σήμερα ο Γ.Ψαριανός αφού είπε πως για να πραγματοποιηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών «προηγήθηκαν δεκάδες μυστήριες συναντήσεις πολλών ανθρώπων», υπήρξαν «μαύρες σακούλες», εμπλοκή πρεσβειών και «μαύρες σακούλες (εννοεί μεταφορά χρημάτων;) και ότι ο Σ.Θεοδωράκης τα γνώριζε όλα αυτά!

Θράσος Ζ.Ζάεφ: «Θα λεγόμαστε "Μακεδονία" και "Μακεδόνες" και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για αυτό»

Δεν σταματάει να αναφέρεται σε «Μακεδονία», «Μακεδόνες» και τη «μακεδονική» γλώσσα ο Ζόραν Ζάεφ αυτή τη φορά σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Η1 των Σκοπίων το βράδυ της Τετάρτης δείχνοντας πως δεν πρόκειται οι Σκοπιανοί επί της ουσίας να σεβαστούν έστω και την Συμφωνία των Πρεσπών.
Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το ζήτημα της εθνότητας η Ελλάδα ποτέ δεν το διαπραγματεύθηκε!

ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣΓράφει ο:
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης  Αντγος ε.α. Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.
  

  -Αναφέρομαι στα λεχθέντα στην Βουλή, από τον αξιότιμο και κατά τα άλλα συμπαθή κ. Φίλη, διατελέσαντα και Υπουργός Παιδείας.
    -Παρακολούθησα την Ομιλία του στην Βουλή σχετικά με το Σκοπιανό, όπου μεταξύ άλλων μας αναφέρει, ότι:
      .Οι κάτοικοι της Μακεδονίας δεν ήσαν μόνο Έλληνες.
      . Η γλώσσα των Μακεδόνων δεν ήταν Ελληνική και
      . Η Μακεδονία γεωγραφικά δεν είναι μόνο Ελληνική.
    Μάλιστα σ’ ό,τι αφορά τους κατοίκους της Μακεδονίας, έφερε ως παράδειγμα τους πρόσφυγες εκ Μ. Ασίας που εγκαταστάθηκαν σ’ αυτήν.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΠΑΝ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ


Οι κάρτες του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, κ. Άνθιμου, για δωρεάν καφέ μετά το πέρας της σημερινής πρωινής Θείας Λειτουργίας, έγιναν «ανάρπαστες». Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος με βίντεο που ανήρτησε στο youtube κάλεσε τους μαθητές να παραστούν το πρωί στη θεία λειτουργία για να τιμήσουν την ημέρα των Τριών Ιεραρχών και τους υποσχέθηκε ότι μετά το πέρας της λειτουργίας θα τους κερνούσε τον καφέ:

Η πρόβλεψη από το ίδρυμα Σόρος για τις εκλογές μετά την Συμφωνία των Πρεσπών


Τις εκτιμήσεις του για τις πολιτικές εξελίξεις και τις φετινές εκλογές στην Ελλάδα παρουσιάζει σε εκτενή ανάλυσή του το ίδρυμα Open Society του Τζορτζ Σόρος.
Η έκθεση, με τίτλο «Βόρεια Μακεδονία: Τι ακολουθεί;», είναι γραμμένη πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο, και μάλιστα έδινε πιθανότητες 40% να εγκριθεί η συμφωνία από 153 ή περισσότερους βουλευτές (όπως και έγινε), 30% να εγκριθεί από 151 ή 152 βουλευτές, και 30% να εγκριθεί από λιγότερους από 151 βουλευτές.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ

Η παραπάνω φωτογραφία – χάρτης κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου.
Μάλιστα αρκετοί σχολιαστές κάνουν λόγο ότι πρέπει να απελευθερωθεί όλη η περιοχή από τους κατακτητές μιας και τα εδάφη που κατέχουν οι Σλάβοι ήταν Ελληνικά.
https://www.votegreece.gr

Κατάπτυστο άρθρο της FAZ: Οι Γερμανοί ξαναγράφουν την Ιστορία με «διώξεις "Μακεδόνων" από την Ελλάδα»

Κατάπτυστο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας FAZ δημοσιεύεται σήμερα για τη συμφωνία των Πρεσπών. Στο άρθρο αυτό που εξυμνεί τον Αλέξη Τσίπρα και το Νίκο Κοτζιά για την επίλυση της διαμάχης με τους Σκοπιανούς, γίνεται αναφορά στην εκδίωξη των “Μακεδόνων” της Βορείου Ελλάδας για πολιτικούς λόγους.
Οι Γερμανοί υιοθετούν την γραμμή του σκοπιανού "Ουράνιου Τόξου" και προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία. Η γερμανική εφημερίδα δεν κάνει καμία κριτική την στον ρόλο των σλαβόφωνων κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής, στη Βουλγαρική κατοχή επί της (πραγματικής) Μακεδονίας και την ταύτισή των “αποκαλούμενων Μακεδόνων” με τους ΝΑΖΙ.

Εγκεφαλικά σήματα σκέψης μετατράπηκαν σε ομιλία


Το πρώτο σύστημα που μπορεί να μεταφράσει τα εγκεφαλικά σήματα της σκέψης απευθείας σε καθαρή και κατανοητή συνθετική ομιλία από υπολογιστή, δημιούργησαν ερευνητές στις ΗΠΑ


ο πρώτο σύστημα που μπορεί να μεταφράσει τα εγκεφαλικά σήματα της σκέψης απευθείας σε καθαρή και κατανοητή συνθετική ομιλία από υπολογιστή, δημιούργησαν ερευνητές στις ΗΠΑ.
Το επίτευγμα αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για τη δημιουργία τεχνολογίας που θα διαβάζει το μυαλό των ανθρώπων και ειδικότερα για την ανάπτυξη νευροπροσθετικών συσκευών διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή, που θα επιτρέψουν σε ανθρώπους με περιορισμένη ή χωρίς καθόλου ικανότητα ομιλίας, να επικοινωνήσουν με άλλους μέσω τεχνητής φωνής.

Ίδρυμα Σόρος: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας θα μπορούσε να πάρει δημοσιονομικά ανταλλάγματα

Παραδέχονται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αντίθετη στον συμβιβασμό - Ο αρχικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ θα δεχόταν «κάθε διευθέτηση», λένε οι συνεργάτες του Σόρος - Έκθεση του ιδρύματος Open Society του αμφιλεγόμενου Τζορτζ Σόρος για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το «χάσμα» ανάμεσα στον τρόπο που βλέπει ο ελληνικός λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ τους συμβιβασμούς που έκανε η Ελλάδα με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναδεικνύει έκθεση που δημοσίευσε αυτόν τον μήνα το ίδρυμα Open Society του Τζορτζ Σόρος. 

Στην έκθεση με τίτλο «Βόρεια Μακεδονία: Τι έρχεται μετά;» ο διεθνής οργανισμός που χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμυριούχο αμφιλεγόμενο επενδυτή αναλύει το παρασκήνιο της Συμφωνίας, τα οφέλη που παρουσιάζει αυτή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα σενάρια για την «επόμενη ημέρα».