Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Η πραγματικά εθνική θέση για την Μακεδονία


Του Σάββα Καλεντερίδη

Η πραγματικά εθνική θέση για το θέμα της Μακεδονίας, εκφράστηκε πρώτα στην Έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ο.Κ., τις 16 Δεκεμβρίου του 1991, οπότε λαμβάνεται απόφαση να αναγνωρισθεί το δικαίωμα ανεξαρτητοποίησης των επι μέρους ομόσπονδων Δημοκρατιών της Γιουγκοσλαβίας, μεταξύ των οποίων και η μέχρι τότε «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας», υπό τους εξής όρους:

«Το ναυάγιο του εθνικού συμφέροντος»


Γράφει ο Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου *

Κάποιοι συνετοί αναλυτές τονίζαμε τα τελευταία χρόνια ότι στην περίοδο της χρεωκοπίας και της οικονομικής κρίσης και εξάρτησης, έπρεπε να «παγώσουμε» τα μεγάλα εθνικά μας θέματα.
Να ακολουθήσουμε μια πολιτική συντήρησης και συνεπώς να μην επιχειρήσουμε ή να μη συναινέσουμε σε πρωτοβουλίες επίλυσής τους, γιατί θα ήταν βέβαιο ότι, λόγω της πολλαπλής εξασθένισής μας και ενίσχυσης των ξένων επιρροών επί της χώρας μας, οι λύσεις που θα προέκυπταν δεν θα είχαν θετικό πρόσημο για την πατρίδα μας ούτε θα εξυπηρετούσαν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η ντροπή που έπρεπε να ξεπλύνει: Ο μοναδικός επιζών από τους 300 του Λεωνίδα (Pics)


Φαντάσου να είσαι ο μοναδικός επιζών μιας από της μεγαλύτερες μάχες στην ιστορία. Ενός γεγονότος που διαμόρφωσε όσο ελάχιστα άλλα τη μοίρα του αρχαίου κόσμου.
Κι αντί να σε αντιμετωπίσουν με δέος και σεβασμό, να σε θεωρούν ό,τι πιο δειλό περπάτησε σ’ αυτή τη γη. Στη γη που υπερασπίστηκε ο Λεωνίδας με τους 300 του, σ’ εκείνη τη μεγαλειώδη έκφραση θυσίας και αφοσίωσης, από την οποία έλειψε (στην τελευταία στάση της) ο Αριστόδημος ο Λακεδαιμόνιος. Με αποτέλεσμα να γνωρίσει τη χλεύη των σύγχρονών του, οι οποίοι τον έκριναν στη βάση των ηθικών «πρέπει» της εποχής του.

Ο αλυτρωτισμός του Ονόματος


Πολύκαρπος Αδαμίδης
Δεν είναι κοινότυπο να επισημάνουμε ότι όλα ξεκινούν από το όνομα. Είναι το μέσο που ο Τίτο επέλεξε για να αποσπάσει τη Μακεδονία, τη Βόρεια Ελλάδα, από τον εθνικό μας κορμό και να αποκτήσει πρόσβαση στο Αιγαίο. Η πρακτική δεν είναι καινούργια.
Ακόμα και στη δράση των υπηρεσιών πληροφοριών, δεν είναι λίγες οι φορές, κατά τα αναγνώσματα, που οι υπηρεσίες ασφαλείας δημιουργούν ρέπλικες τρομοκρατικών οργανώσεων, για να μπερδέψουν, να διεισδύσουν και να αδρανοποιήσουν.

Οι τραγικές συνέπειες για την Ελλάδα από την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Η Ελληνική Βουλή  αναμένεται αυτή την εβδομάδα να εγκρίνει και εν συνεχεία η κυβέρνηση να αποδεχθεί την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, σε επίπεδο Κορυφής North Atlantic Council ( NAC), ύστερα από την πιεστική και βεβιασμένη απόφαση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Οι «Πρέσπες» ανοίγουν και παλι το Μακεδονικό


Πολλά γράφονται και δηλώνονται όσον αφορά το λεγόμενο Μακεδονικό και το τι σημαίνει η εκατέρωθεν επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αντίθετα με τους συνήθεις διθυραμβικούς ισχυρισμούς, το Μακεδονικό βασικά τώρα ανοίγει. Αντί μιας ορθολογιστικής διαχείρισης ενός ιστορικά ευαίσθητου ζητήματος με τις ηγεμονικές δυνάμεις και τα ενδιαφερόμενα γειτονικά κράτη, εμείς οι ίδιοι ανοίξαμε τον «ασκό των βαλκανικών ανέμων». Ιδεολογήματα και διεθνιστικές φαντασιοπληξίες δεν επέτρεψαν σωστή θέαση του γεγονότος πως το Μακεδονικό ήταν και θα συνεχίσει να είναι ένα επίπλαστο ζήτημα πάνω στη σκακιέρα των στρατηγικών παιγνίων.

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφει ο
Λεωνίδας Κουμάκης


 Πρόσκληση.jpg

Το είδαμε και αυτό: Εκδήλωση με τίτλο «Μακεδονία μια και Ελληνική» απαγορεύτηκε αιφνιδιαστικά με ένα άκομψο τρόπο που θυμίζει άλλες, πολύ θλιβερές για την δημοκρατία, εποχές. Το ιστορικό:
Το International Hellenic Association, ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός, μη κυβερνητικός οργανισμός με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών και μέλη 4.000 περίπου Έλληνες ακαδημαϊκούς, καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων και διανοούμενους από ολόκληρο τον κόσμο (μεταξύ των οποίων και η ταπεινότητα μου), σε συνεργασία με τρείς Ενώσεις Απόστρατων Αξιωματικών (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας) αποφάσισαν, στις αρχές Ιανουαρίου 2019, να συν-διοργανώσουν μια εκδήλωση με θέμα «Μακεδονία μια και ελληνική».

Το DNA δείχνει γραμμική συνέχεια αρχαίων και σύγχρονων Ελλήνων


Η ανάλυση αρχαίου DNA, που απομονώθηκε από σκελετούς στην Κρήτη, αποκάλυψε ότι Μυκηναίοι, Μινωϊτες, και σύγχρονοι Έλληνες είναι ίδιοι τουλάχιστον κατά 75% και με μια γραμμική συνέχεια για 5.000 χρόνια αποδεικνύοντας εσφαλμένες τις απόψεις αρχαιολόγων και ιστορικών περί καταγωγής των Νεοελλήνων. Τα αποτελέσματα είναι αδιάσειστα και τελεσίδικα δεδομένου ότι αναλύθηκαν 1,2 εκατομμύρια γενετικοί δείκτες για την αποκρυπτογράφηση του γονιδιώματος Μυκηναίων και Μινωϊτών, και είναι αποτέλεσμα της συνεργατικής έρευνας 35 κορυφαίων ακαδημαϊκών και ερευνητικών κέντρων, παγκοσμίως. 

Συνθήκη των Πρεσπών, Τι κάνουμε τώρα Γεώργιος Ρωμανός


Τι κατόρθωσε ο κ Τσιπρας!!!


Αγαπητοι συνάδελφοι, ας δουμε τι κατόρθωσε ο κ Τσιπρας

1) ενας αγράμματος καταληψιας εγινε δημοκρατικά πρωθυπουργός 
2) σοσιαλιστής αλλα εκοψε το ΕΚΑΣ και κανείς δεν μιλησε
3) ψηφισε τον νομο Κατρουγκαλου που κόβει τις παλιές συντάξεις και κανεις δεν μιλησε 
4) εβαλε ολη την περιουσία του κρατους και τα αρχαια μνημεία σε ταμείο για 99 χρονια με διοίκηση εχοντας την πλειοψηφία ξενοι
5) η Αθήνα δεν καίγεται