Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Η μεγαλειώδης μεταφορά της σορού του Μεγάλου Αλέξανδρου

.

Αυτήν τη χρονιά (322 π. Χ.) ο Αρριδαίος που είχε ορισθεί υπεύθυνος για την μεταφορά της σορού του Αλεξάνδρου, ετοιμαζόταν για το ταξίδι, αφού είχε τελειώσει την κατασκευή και διακόσμηση της αρμάμαξας που επρόκειτο να μεταφέρει το σώμα του βασιλιά.
Κι επειδή το έργο αυτό, αντάξιο της δόξας του Αλέξανδρου, υπερέβη όλα τα άλλα όχι μόνο στη δαπάνη, γιατί η κατασκευή του χρειάσθηκε πολλά τάλαντα, αλλά υπήρξε περιβόητο και για την κομψότητα της τέχνης, νομίζομεν ότι είναι καλό να το περιγράψωμε.

Χάλκη αντί μουφτήδων και «Τούρκοι ομογενείς» σε Θράκη, Ρόδο και Κω - Ο Ρ.Τ.Ερντογάν «έστησε» μια αριστοτεχνική παγίδαΓράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος


Όταν ο Ρ.Τ.Ερντογάν κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα αναφέρθηκε σε «Τούρκους ομογενείς» που ζουν στην Ελλάδα, όλοι θεώρησαν ότι εννοούσε την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη.
Εν μέρει ήταν σωστό, αλλά δεν αναφέρονταν μόνο σε αυτήν αλλά και στους Έλληνες μουσουλμάνους οι οποίοι διαβιούν σε Ρόδο και Κω.

Αμερικανικό μήνυμα στήριξης για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης


Το μήνυμα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να στηρίζουν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης έστειλε ο αρμόδιος για τις θρησκευτικές ελευθερίες πρεσβευτής των ΗΠΑ, Σαμ Μπράουνμπακ, μόλις μια μέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ιστορική σχολή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μπράουνμπακ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν διαχρονικά την επαναλειτουργία της Σχολής. «Το έχουμε κάνει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Δεν μπορώ να σας αναφέρω ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, όσον αφορά την επίτευξη αυτού του στόχου. Αλλά, υποστηρίζουμε ότι το σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό και θα συνεχίζουμε να το υποστηρίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.