Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Γερμανός Καραβαγγέλης    Ο Επίσκοπος Γερμανός Καραβαγγέλης ήταν Μητροπολίτης Καστοριάς και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, καθώς και του Ποντιακού Ελληνισμού, αργότερα, οργανώνοντας αντιανταρτικά σώματα με ντόπιους οπλαρχηγούς με συνέπεια να αναδειχθεί μία από τις σημαντικότερες μορφές των Αγώνων εκείνων. Οι υπηρεσίες του τόσο προς το Έθνος όσο και προς την Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία υπήρξαν ανεκτίμητες.
    Ο Καραβαγγέλης γεννήθηκε στη Στύψη της Λέσβου στις 16 Ιουνίου του 1866, από Ψαριανό πατέρα . Οι γονείς του Χρυσόστομος και Μαρία, απέκτησαν, εκτός από τον πρωτότοκο Στυλιανό, τον μετέπειτα Γερμανό, και άλλα επτά παιδιά, έξι κορίτσια και ένα αγόρι, απ΄ τα οποία, το αγόρι και ένα κορίτσι πέθαναν νωρίς.

Η ελληνική λέξη που δεν μπορεί να μεταφραστεί σε καμία άλλη γλώσσα στον κόσμο    Είναι μια λέξη που διαχρονικά θα λέγαμε ότι χαρακτηρίζει την Ελλάδα. Και είναι μια λέξη που χρησιμοποιούμε συχνά. Ωστόσο, εάν προσπαθήσουμε να την μεταφράσουμε σε άλλη γλώσσα, είναι αλήθεια ότι θα δυσκολευτούμε.
    Η λέξη που αναφερόμαστε είναι το «φιλότιμο» και το BBC, στο αφιέρωμά του με τίτλο «The Greek word that cant 't be translated», μας μιλά για την αρετή που κρύβει εννοιολογικά η λέξη αυτή.
    Στην προσπάθειά του να την εξηγήσει στο βρετανικό αναγνωστικό κοινό, ο αρθρογράφος την περιγράφει ως την «αγάπη για την τιμή».

Απάντηση μαθητή στις «απειλές», επειδή συμμετείχε σε κατάληψη για την Μακεδονία.


Είμαι μαθητής του 2ου Γυμνασίου Βούλας Αττικής. Την Τρίτη 29-01-2019 ξεκινήσαμε κατάληψη στο σχολείο μας για συμπαράσταση των υπόλοιπων σχολείων και ως διαμαρτυρία για την Μακεδονία. Η διάρκεια της κατάληψης αυτής ήταν μία ώρα και κάτι.
Σε εκείνο το διάστημα οι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, όπως και ένας ΚΥΡΙΟΣ  που εκπροσωπούσε το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, προσπαθούσαν να μας μεταπείσουν να ανοίξουμε τις πόρτες του σχολείου. Με αυτή την επιστολή θέλω να απαντήσω σε όλα τα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ τους ένα προς ένα:

Ένα κείμενο-προειδοποίηση του 2009 για το Σκοπιανό


 
  Γράφει ο  Βενιαμίν Καρακωστάνογλου
Το 2009 δημοσίευσα το παρακάτω κείμενο ως εκτίμησή μου για το πλαίσιο και τους όρους μίας ασφαλούς και συμφέρουσας για την Ελλάδα συμφωνίας για το Σκοπιανό, υπό το φως της σημαντικής επιτυχίας της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου, τον Απρίλιο του 2008:
«Η επιτυχία που σημείωσε η ελληνική εξωτερική πολιτική στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008, με ομόφωνη απόφαση των 26 κρατών-μελών για υιοθέτηση των ελληνικών θέσεων στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων, αποτελεί ένα πολύτιμο εφαλτήριο εφόσον αξιοποιηθεί καταλλήλως.

"Μικρασιατική καταστροφή και η Γερμανική ανάμιξη - Όλη η αλήθεια"

Δείτε το βίντεο 5λεπτά!!!
"Μικρασιατική καταστροφή και η Γερμανική ανάμιξη - Όλη η αλήθεια"
Συγχωρούμε τους άσπονδους εχθρούς μας μέχρι σήμερα Γερμανούς... αλλά δεν λησμονούμε!!!


Περί Θεού, Επιστήμης και Πίστεως ...!!!


Ένας άθεος καθηγητής της φιλοσοφίας συζητά με έναν φοιτητή του, για την σχέση μεταξύ επιστήμης και πίστης στον Θεό.

Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό; 
Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε.

Καθ.: Είναι καλός ο Θεός;

Φοιτ.: Φυσικά. 

Καθ.: Είναι ο Θεός παντοδύναμος; Φοιτ.: Ναι