Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Αγωγές για την Συμφωνία των Πρεσπών.


/
    Με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ (ΠΟΠΣΜ), 
μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή, θα ασκηθούν ομαδικές αγωγές σε βάρος Κυβερνητικών παραγόντων (Υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών ).
    Η αγωγή των Μακεδόνων (κατοίκων της Μακεδονίας ή καταγομένων) αφορά στην αποκατάσταση της ηθικής βλάβης, την οποίαν υπέστησαν από την σύναψη εκ μέρους της Ελλάδος της από 17-6-2018 συμφωνίας με την "ΠΓΔΜ" και ειδικότερα με την :

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑΑντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος ΠΝ
   
 Για πρώτη φορά προ των Ευρωεκλογών του Μαϊου υπάρχει τόσο έκδηλη η ανησυχία για το αποτέλεσμα. Οι προσπάθειες των Βρυξελλών αλλά και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων εστιάζονται στην αποτροπή της πιθανότητος σημαντικής ανόδου ευρωσκεπτικιστικών, εθνικιστικών και λαϊκιστικών κομμάτων, όπως αποκαλούνται, γεγονός το οποίο στην καλύτερη περίπτωση θα αναστείλει το όραμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος - Youth Symphony Orchestra of Greece


ΤουρισμόςΤουριστική καμπάνια-πρόκληση στο Λονδίνο για την κατεχόμενη Κύπρο


Tο Λονδίνο έχει γεμίσει με αφίσες που διαφημίζουν τουριστικά πακέτα για την κατεχόμενη Κύπρο, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από τους Κύπριους που ζουν στη βρετανική πρωτεύουσα.
Όπως γράφει το Militaire.gr , “από τις 28 Ιανουαρίου και για ένα μήνα αφίσες που διαφημίζουν το παράνομο ψευδοκράτος στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου εκτίθενται σε δεκάδες κόκκινα λεωφορεία του Λονδίνου, σε 22 υπόγειους σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε 25 επιλεγμένες θέσεις γύρω από την πόλη.

Η ελληνική ΑΟΖ σε χάρτη της ΕΕ όπως ακριβώς την θέλουμε!


Η ΑΟΖ όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο κι όπως η Ελλάδα επιθυμεί, σε χάρτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ή επιτέλους κι ένας χάρτης για τον οποίο δεν έχουμε κανένα “λάθος” εναντίον της Ελλάδας. Ένας χάρτης που στέλνει στην Τουρκία το μήνυμα ότι τα όσα προβλέπει η νομιμότητα δεν μπορούν να αγνοηθούν.
Ο χάρτης έχει να κάνει με τη διακυβέρνηση του θαλάσσιου χώρου και η ΕΕ όρισε την δική μας ΑΟΖ έτσι όπως ακριβώς τη ζητάμε, με βάση τη σύμβαση του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας.