Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Διεθνολόγοι στο Sputnik: Τα αίτια πίσω από την επιτάχυνση των εξελίξεων με πΓΔΜ και ΝΑΤΟ


Διεθνολόγοι αναλύουν τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που διαφαίνονται από την επιτάχυνση εισόδου της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και αποκαλύπτουν τι προμηνύεται για τα Βαλκάνια.
Καθώς η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, διεθνολόγοι μιλούν στο Sputnik και επιχειρούν να ερμηνεύσουν τα αίτια πίσω από την επιτάχυνση των εξελίξεων και τι προμηνύεται για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.
«Το θέμα είναι ο έλεγχος της βαλκανικής χερσονήσου από την πλευρά των δυτικών δυνάμεων, δηλαδή των ΗΠΑ και της Ευρώπης», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Κοψαχείλης, διεθνολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων.

Γερμανικές αποζημιώσεις: Αποκάλυψη καθηγητή για τα χρήματα που χρωστά το Βερολίνο


Τα χρήματα που έχουν πληρωθεί από πλευράς Γερμανίας στην Ελλάδα μέχρι σήμερα είναι 700 εκατομμύρια ευρώ κι αυτά δεν είναι ούτε το 0,1% από εκείνα που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα». Αυτό δήλωσε ο ο Γερμανός ιστορικός Καρλ Χάιντς Ροθ (Κarl Heinz Roth) ένας εκ των δύο συγγραφέων του βιβλίου: «Η οφειλή των Επανορθώσεων: υποθήκες της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» το οποίο παρουσιάστηκε χθες στην αίθουσα «Μ.Αναγνωστάκης» του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Ο καθηγητής θέλοντας να υπολογίσει τις γερμανικές αποζημιώσεις τόνισε ότι έχουν γίνει συγκρίσεις μεταξύ των διαφορών της ελληνικής και της γερμανικής πλευράς.

Εθνομηδενισμός.


Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Κώστα Σημίτη, συγκροτήθηκε μία σχολή σκέψης με σκοπό να αλώσει τα πνευματικά θεμέλια του ελληνισμού: την Ιστορία, την Παιδεία, την ταυτότητα, τις παραδόσεις, την θρησκεία του. Ο όρος «εκσυγχρονισμός» δεν ήταν ένα ρηχό ρητορικό επικοινωνιακό τέχνασμα.  Εξέφραζε την αποδόμηση της εθνικής μας ταυτότητας.
Δημιουργήθηκε ο «Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας» (ΟΠΕΚ) με επικεφαλής τον Αντώνη Λιάκο, ο οποίος έγραφε δημοσίως ότι η εθνική μας ταυτότητα χρειάζεται επειγόντως «ανακαίνιση». Ο χαρακτηρισμός που δόθηκε στην τάση αυτή ήταν «ιστορικός αναθεωρητισμός».

Ανοιχτή επιστολή προς Σκοπιανούς