Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Πρέσπες: Η πορεία μιας θνησιγενούς (α)Συμφωνίας της Απάτης


Το θλιβερό πανηγύρι της έπαρσης των «συμμαχικών» σημαιών του ΝΑΤΟ και των Σκοπίων πλάι στα κυβερνητικά κτίρια της πΓΔΜ, όλη αυτή η γεμάτη κατεψυγμένα χαμόγελα τελετή, σύντομα θ’ αποδειχτεί ότι δεν είναι τίποτε άλλο από την καταδικασμένη σε ναυάγιο πορεία μιας θνησιγενούς απατηλής «συμφωνίας».
Μιας (α)Συμφωνίας, που συνομολογήθηκε, από την επίσης θλιβερή μειοδοτική ελληνο-σκοπιανή τετράδα Τσίπρα-Ζάεφ, Κοτζιά-Ντιμιτρόφ, πίσω από τις πλάτες των λαών των δύο όμορων χωρών, αλλά και με έκδηλη περιφρόνηση προς τις εθνικές αντιπροσωπείες Ελλάδας-Σκοπίων.

Ζήτημα Δημοκρατίας


Μακεδονία: Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Αριστερά…


Γράφει ο Θανάσης Κ.
Η ΣΥΡΙΖΑϊκη «Εφημερίδα των Συντακτών», κοπίασε πολύ για να ετοιμάσει μιαν «απάντηση» στην ομιλία Σαμαρά, στη Βουλή για το Μακεδονικό.
Και τη δημοσίευσε, με δέκα μέρες καθυστέρηση, υπό τον τίτλο: «Τα δέκα ψέματα του κ. Σαμαρά»
Πρόκειται για τυπικό κείμενο «αριστερής κριτικής»: απροκάλυπτης εμπάθειας, ιδεολογικών εμμονών, διανοητικής τύφλωσης, μεγάλων «αποσιωπήσεων» και μόλις συγκεκαλυμμένου… κ@λοπαιδισμού.

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗΑντγος ε. α. Ιωάννης Μ. Ασλανίδης  Επίτιμος Διοικητής της Σ. Σ. Ε.
   
 Λένε οι Ειδικοί:“Εξωτερική πολιτική, χωρίς ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, είναι σαν να έχετε μία ορχήστρα χωρίς μουσικά όργανα”   
     
            Πρέπει να γνωρίζουμε ότι, βασικό στοιχείο εκτελέσεως της Αποστολής στις Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελεί η διατήρηση του ηθικού του Στρατεύματος. Δυστυχώς, η κομματική επέμβαση για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους δεν άφησε, ούτε αυτό τον χώρο χωρίς να επέμβει, προσβάλλοντας καίρια το ηθικό του Στρατεύματος. Είναι γνωστή και είναι γνωστά τ’ αποτελέσματα της μέχρι σήμερα αθλίας κομματικής επέμβασης, να μην μείνει τίποτε όρθιο, τα Στελέχη όμως με υπέρμετρες προσπάθειες, προσπάθησαν να κρατήσουν και παρά το γενικό κλίμα, τις Ένοπλες Δυνάμεις όρθιες και άξιες της εμπιστοσύνης του Ελληνικού Λαού.

ΕΣΥ ΠΑΠΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ;Η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα τιμάται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά την 13η Οκτωβρίου (ημερομηνία θανάτου του Παύλου Μελά το 1904)


Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ, ιατρός
– Αυτήν την Κυριακή, καλό μου εγγονάκι, τιμούμε την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα. Στις εκκλησιές μας θα γίνουν μνημόσυνα για τους Μακεδονομάχους και θα ψαλούν δοξολογίες. Τα σπίτια και τα δημόσια κτίρια θα σημαιοστολιστούν. Οι δάσκαλοι, στα σχολεία, θα μιλήσουν στα παιδιά για τις θυσίες και τα μαρτύρια των αγωνιστών και οι προτομές των μακεδονομάχων θα στολιστούν με δάφνινα στεφάνια.
– Και γιατί όλα αυτά, παππού; Τόσο σημαντική είναι αυτή η επέτειος;

Οι Πρέσπες, η κρίση του εθνομηδενισμού και η υπέρβαση της μεταπολίτευσηςH μεταπολιτευτική περίοδος οδηγήθηκε στο τέλος της με την εποχή των Μνημονίων και την άνοδο της εθνομηδενιστικής Αριστεράς στην εξουσία. Η βεβαιωμένη αποσύνθεση του μεταπολιτευτικού συστήματος καταδεικνύεται χωρίς καμία αμφιβολία από την αποκαλυψιακή κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ μετά το 2010 –της πολιτικής δύναμης που έδωσε τον τόνο και τη μορφή της μεταπολίτευσης– την εμφάνιση πολλών νέων κομμάτων, κυρίως δε, μέσα από την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής ως κομβικών μορφωμάτων αυτής της εποχής του τέλους.
Ο κλασικός μεταπολιτευτικός διπολισμός, έλαβε τέλος, παράλληλα, και ως συνέπεια της κατάρρευσης του παρασιτικού καταναλωτικού μοντέλου. Και όμως ο επιθανάτιος ρόγχος και η παρακμή του παλαιού πολιτικού συστήματος δεν σηματοδοτούσε παρά το αργόσυρτο τέλος της μεταπολιτευτικής περιόδου, το οποίο επί δέκα χρόνια δεν μπόρεσε να παραγάγει μια θετική πρόταση με πλειοψηφικά χαρακτηριστικά.

Επικίνδυνες οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της επιστροφής Σλάβων αυτονομιστών στη Μακεδονία

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION*
Claymont, Delaware 19703
U.S.A

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου, 2019
Επικίνδυνες οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της επιστροφής Σλάβων αυτονομιστών στη Μακεδονία

Με επίσημες δηλώσεις του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας έθεσε το ζήτημα του «επαναπατρισμού» των Σλάβων αυτονομιστών που εξορίστηκαν από τη Μακεδονία την περίοδο 1941-1949 (1). Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά σε πιο επιθετικούς τόνους, κινήθηκε το ανώτατο στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του Σύριζα και προνομιακός συνομιλητής του Πρωθυπουργού, κ. Γιώργος Χονδρός (2).

Σταματήστε τους «Γενίτσαρους»!


Γράφει ο Θανάσης Κ.
Μην ακούτε τις ανοησίες που λέγονται δεξιά-αριστερά. Μπορείτε να αποκαλείτε τα Σκόπια όπως θέλετε: Σκόπια, FYROM, πΓΔΜ.
Κανείς δεν μπορεί να σας επιβάλει να αποκαλείτε τη χώρα αυτή «Βόρεια Μακεδονία». Κι όποιος σας λέει κάτι άλλο, παραβιάζει κι αυτήν ακόμα τη Συμφωνία των Πρεσπών!