Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ


Αναλαμβάνει δράση η Ρωσία…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
Μετά την κατάρρευση του Ανατολικού Συνασπισμού και τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, ουσιαστικά η αποστολή του ΝΑΤΟ έληξε, ολοκληρώθηκε, αφού διαλύθηκε ο πραγματικός εχθρός για τον οποίο συστάθηκε!
Έτσι τίθεται το εύλογο ερώτημα! Από το 1991 μέχρι σήμερα ποια η χρησιμότητα υπάρξεως του ΝΑΤΟ; Πού ωφελεί την ανθρωπότητα; Από τη στιγμή που η ύπαρξή του βασιζόταν στην συλλογική άμυνα των μελών – κρατών του, σύμφωνα με το άρθρο 5 του καταστατικού του!

Η «Συμφωνία των Πρεσπών» ακυρώνεται, λύνεταιΓιώργος Ρωμανός
Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής
Μέλος του ΙΗΑ 
Ας το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: η διεθνής νομολογία προβλέπει, ότι: «κατεξοχήν οι διμερείς συμφωνίες ακυρώνονται.» Τελεία και παύλα. 
Βάσει συγκεκριμένων άρθρων (και) της Σύμβασης της Βιέννης, η ακύρωση είναι σαφέστατα δυνατή, ειδικά σε συμφωνίες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο ή έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με το εθνικό. Έτσι η «Συμφωνία των Πρεσπών» ακυρώνεται, λύνεται. 

Παρακμή - Οι βουλευτές της...Γκαζόζας!


Βουλευτές που εγκαταλείπουν την αίθουσα εξαιτίας μιας γκαζόζας, άλλοι - της αντιπολίτευσης - που πληκτρολογούν "κατά λάθος" το Ναι για να μην απορριφθεί νομοσχέδιο (ως δια μαγείας ο αριθμός τους συμπληρώνει οριακά την πολυπόθητη πλειοψηφία), ψήφος - σήμερα - που επίσης ως δια μαγείας ανακαλύπτεται σε νέα καταμέτρηση κι έτσι περνά οριακά η αναθεώρηση περί "ουδετερόθρησκου" κράτους, για να μην αναφερθεί κανείς στην έγκριση της διαβόητης Συμφωνίας των Πρεσπών με νόθευση της λαικής εντολής βάσει των εκλογικών συσχετισμών του 2015. Όλα αυτά και πάμπολλα άλλα, αγαπητοί συνάδελφοι, αποτελούν εκφάνσεις άκρως επικίνδυνης και καταδικαστέας πολιτικής παρακμής.