Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Επιστολή προς ΕΜΣ
                                                                                          Θεσσαλονίκη.....20 -2-....2019
                                                 

Προς
τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
     
  Αξιότιμοι κύριοι,

Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού αισθάνεται ντροπή, εθνική ταπείνωση και ανησυχία για το μέλλον του Έθνους μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό κοινοβούλιο. Ακόμη αισθάνεται προσβεβλημένη γιατί:
      α. Η πλειοψηφία εξασφαλίστηκε με απαράδεκτες μεθοδεύσεις και συνταγματικές και κοινοβουλευτικές παραβιάσεις και από τις δύο πλευρές.
        β. Οι Έλληνες που αντιτίθενται στη συμφωνία χαρακτηρίστηκαν ακροδεξιοί, εθνικιστές, φασίστες και νεοναζί.

Απειλούν οι Γερμανοί: Το Βερολίνο προειδοποιεί τον Κ.Μητσοτάκη να μην ανατρέψει την συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας   

 Απειλητικό μήνυμα προς την  «μελλοντική κυβέρνηση» της Ελλάδας να μην επιχειρήσει αναμόχλευση της συμφωνίας στις Πρέσπες  απευθύνει το Βερολίνο, το οποίο φαίνεται πως ανησυχεί σφόδρα από μια μελλοντική κατάρρευσή της.
    Η προειδοποίηση-απειλή που αφορά  φυσικά τη ΝΔ και τον Κ.Μητσοτάκη ήρθε μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ, ο οποίος σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ανέφερε ότι μια ανακίνηση του θέματος θα έπληττε σοβαρά τη σχέση της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους!

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες από την κόλαση των βασανιστηρίων των Εγγλέζων στην Κύπρο


Στην τετραετία της ΕΟΚΑ, η δοκιμασία του ανθρώπου ήταν διαρκής απειλή που σφυροκοπούσε την αξία του αγωνιστή.

«Όσα αξίζουν σ’ αυτό τον κόσμο υφίστανται τη διεργασία της δοκιμασίας. Μιας αέναης δοκιμασίας, υπαγορευμένης από τη θεληση της Δημιουργίας,που βρίσκεται σε διαρκή ενέργεια για ν’ αποδεικνύει τη δύναμη των αξιών. Το χρυσάφι δοκιμάζεται στη Λυδία Λίθο. Τα διαμάντια στο αμόνι. Η εμμονή των λαών σε ανώτερες ιδέες, είναι μέτρο κρίσης της διάρκειάς τους στον ιστορικό χρόνο. Η προσήλωση του ανθρώπου σε υψηλούς σκοπούς κι η υπαρξιακή του δύναμη, δοκιμάζονται στις κακουχίες, στις αντιξοότητες, στα μαρτύρια.

ΗΠΑ: Ξεκινά έρευνα για απόπειρα πραξικοπήματος και ανατροπής του προέδρου Ν.Τραμπ με χρηματοδότηση από Τ.Σόρος!

Έρευνα για απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από το FBI και με χρηματοδότηση από τον Τ.Σορος αλλά και τους Κλίντον δεσμεύθηκε να διεξάγει ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία Λίντσεϊ Γκράχαμ.

“Ούτε ένα κουβά πετρέλαιο δεν βρήκες”! Κατηγορίες κατά Ερντογάν για τις αποτυχημένες και ακριβές εξορύξεις


Για πλήρη αποτυχία της πρώτης γεώτρησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση στη γειτονική χώρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή της Κύπρου “ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ μετέφερε το όλο ζήτημα στο προσκήνιο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, ζητώντας εξηγήσεις από την τουρκική κυβέρνηση για τις μεγάλες δαπάνες στο πεδίο των ερευνών για φυσικό αέριο εν μέσω της βαριάς οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την χώρα”.

Ιστοσελίδα της Ε.Ε εμφάνιζε Ρόδο, Λέσβο και Κύπρο στην τουρκική επικράτεια Πηγή:www.dimokratiki.gr

Σε ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης εμφανίστηκε χάρτης με την τουρκική επικράτεια στην οποία συμπεριλαμβάνονταν η Ρόδος, η Λέσβος και η Κύπρος.

Tο γεγονός έγινε αντιληπτό από Eλληνες πολίτες, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα με καταιγισμό ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Δ. ΝΑΤΣΙΟΣ & Α.Ι.ΧΑΤΖΗΤΟΛΙΟΣ Α & Β ΜΕΡΟΣ- " ΕΥ ΖΗΝ" 12-02-2019:


_____________________________________________