Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Επικίνδυνες καταστάσεις: Οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα να τοποθετήσουν «ελεγκτές-τοποτηρητές» στις ελληνικές ειδικές δυνάμεις!

Την τοποθέτηση Στρατιωτικών Συνδέσμων (Military Liaison Officers), πρακτικά «κομισάριων-τοποτηρητών», στις κρίσιμες μονάδες ειδικών επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και συνακόλουθα τον έμμεσο έλεγχο των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων τους και την δυνατότητα να γνωρίζουν άμεσα ακόμα και τυχόν έκτακτη ανάπτυξή τους, ζήτησαν οι ΗΠΑ επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση, προϊδεάζοντας για το τι μέλλει γενέσθαι στα ελληνοτουρκικά και όχι μόνο.

Το ντοκουμέντο του Ομήρου για τους 29 ισχυρούς του αρχαίου ελληνικού κόσμου


Ο “νηών κατάλογος” (ο κατάλογος των πλοίων) είναι από τα πιο πολυσυζητημένα εδάφια της Ιλιάδας. Είναι κατά τον Όμηρο ο κατάλογος των πλοίων και των στρατευμάτων ανά ελληνική πόλη, που παίρνουν μέρος στον τρωικό πόλεμο (γύρω στο 1250 π.Χ.), με ιδιαίτερη αναφορά στα ονόματα των αρχηγών των στρατευμάτων ανά πόλη.

Η ψυχρή αλήθεια: Γιατί ο Σόρος καίγεται ΤΟΣΟ πολύ για τη ‘Μακεδονία’;Ένα εξαιρετικά επίκαιρο ρεπορτάζ του έγκριτου αμερικανικού περιοδικού New Yorker, απ’ το 1995

Αποσπάσματα απ’ το The World According to George Soros, της Connie Bruck, 23 Ιανουαρίου, 1995. / Απόδοση: Μικροπράγματα LIFO


*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όπου το New Yorker ανέφερε το γειτονικό κράτος ως Μακεδονία, για λόγους σαφήνειας και για αποφυγή σύγχυσης το αναφέρουμε ως πΓΔΜ.  Επίσης, καθώς σήμερα υπάρχουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας για το ρόλο του Σόρος, παρουσιάζουμε μια πηγή κι ένα ρεπορτάζ που μόνο «ψεκασμένα» δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Αντιθέτως, πρόκειται για μια ψυχρή και ψύχραιμη αποτύπωση μιας βραβευμένης ρεπόρτερ για το πώς ο Σόρος άρχισε να νοιάζεται για την πΓΔΜ στις αρχές της δεκαετίας του ’90:

Amazing Places on Our Planet in 4K Ultra HD ...


«Πρωθυπουργικοί Διάλογοι»: Ένα ποίημα αφιερωμένο στην συνάντηση Α. Τσίπρα - Α. Μέρκελ - «Μέρκελ να ο λαός σου»


Ένα ποίημα που αφιερώνουν στον πρώην σύντροφό τους, τον Αλέξη Τσίπρα, οι άλλοτε συνοδοιπόροι του της Λαϊκής Ενότητας, κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, διακωμωδώντας την επίσκεψη  της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. 

Το ποίημα με τα εμπνευσμένα τετράστιχα αποδίδουν έναν φανταστικό διάλογο ανάμεσα στους παλιούς εχθρούς, που έγιναν πλέον καλοί συνεργάτες.