Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

«Ακρωτηριάζουν» την Ελλάδα: Οι Σκοπιανοί κατοχύρωσαν το «μακεδονικός-κή» στον ΟΗΕ – Ιδού τι απέκρυψε ο Τσίπρας    H Συμφωνία των Πρεσπών είναι επαχθέστατη, κακά τα ψέματα. Ο Τσίπρας τα έδωσε όλα στα Σκόπια, κάτι το οποίο εμμέσως παραδέχονται και από την Κυβέρνηση.
    O Eλληνισμός βράζει. Η αγανάκτηση είναι τεράστια από τον κόσμο. Οι διαπραγματεύσεις  αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι Κυβερνητικοί, έπαιξαν το παιχνίδι της Δύσης. Βιάστηκαν πάρα πολύ, χωρίς η Αθήνα να κερδίζει τίποτα απολύτως.
    Αλλά όχι μόνο δεν κερδίσαμε, αλλά δώσαμε και τα πάντα. Ο εκνευρισμός είναι διάχυτος.

Τα γενετικά στοιχεία απορρίπτουν την καταγωγή των Ελλήνων από Σλάβους.

Τα γενετικά στοιχεία απορρίπτουν τη ρατσιστική άποψη της Γερμανικής εφημερίδας  Die Welt ως προς την καταγωγή των Ελλήνων από Σλάβους. Αντίθετα, υποδεικνύουν επιμειξίες Γερμανών με Σλάβους

Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης
Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Τμήμα Βιολογίας, Α.Π.Θ. email: triant@bio.auth.gr


    Η Γερμανική εφημερίδα  Die Welt, επικαλούμενη τις ανιστόρητες θεωρίες του Jakob Philipp Fallmerayer [1, 2]  διατυπώνει την άποψη [1 και 2] ότι «Οι Έλληνες σήμερα ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι του Περικλή και του Σωκράτη, αλλά δεν είναι παρά ένα μείγμα από Τούρκους, Σλάβους και Αλβανούς». Το άρθρο αυτό αναδημοσίευσε, για ευνόητους λόγους, Αλβανικό ΜΜΕ [5]. Ο συντάκτης της εφημερίδας  θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζει ότι οι απόψεις του Fallmerayer είχαν απορριφθεί ως υποκειμενικές και από την Βαυαρική Ακαδημία Επιστημών και Κλασικών Μελετών. Αλλά ας δούμε το θέμα με τα σημερινά δεδομένα.

Για τη λεγόμενη «αναθεώρηση» του Συντάγματος


Του Φώτιου-Σπυρίδωνος Μαζαράκη

Το Σύνταγμα, νομοτεχνικά, είναι ένα συνοπτικό κείμενο Θέσεων και Αρχών. Περιέχει τους βασικούς κανόνες που ρυθμίζουν την κοινωνική συμβίωση, αλλά και τους όρους για τη διεκδίκηση και την άσκηση της δημόσιας εξουσίας. Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός πλαισίου που διαμορφώνεται από την ιστορική αντιπαλότητα

Η Συμφωνία της Πρέσπας: Πολλές οι πολιτικές και νομικές αμαρτίες


Πάμπολλα τα πολιτικά και νομικά ατοπήματα στα οποία υπέπεσε η διαπραγμάτευση, το περιεχόμενο, η κύρωση και η μέχρι τώρα εφαρμογή της Συμφωνίας της (Μεγάλης) Πρέσπας, και όχι των Πρεσπών. Και αυτό γιατί οι Ψαράδες, δηλαδή το χωριό όπου υπεγράφη, βρίσκονται στην όχθη της μίας, της Μεγάλης Πρέσπας, και όχι και των δύο λιμνών. Το «Πρεσπών» που προβάλλει η σημερινή κυβέρνηση, μάλλον θέλει να δημιουργήσει συνειρμούς με την ευρύτερη περιοχή όπου συναντώνται τα σύνορα τριών βαλκανικών χωρών (Ελλάδος, Σκοπίων και Αλβανίας), ώστε να υπάρξει η ψευδαίσθηση ότι μεταβαίνουμε σε μία νέα εποχή συνεργασίας, καλής γειτονίας και «υπέρβασης» των συνόρων, της οποίας θεμέλιο βέβαια θα είναι «η Συμφωνία των Πρεσπών».

Lobby for Cyprus blog

.Αγαπητοί  σας στέλνω την ανακοίνωση/ιστορική έκθεση του Λόμπυ για την Κύπρο που δημοσιοποιήθηκε χθες ημέρα της  60ης επετείου  της Συμφωνίας του Λονδίνου του 1959. To Lobby for Cyprus εδρεύει στο Λονδίνο και ιδρύθηκε to  1992 μετά την εισαγωγή της βρετανο-τουρκικής ΔΔΟ με το ψήφισμα 649/90 την οποία απορρίπτει.
Φανούλα Αργυρού,
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας
Συντονίστρια Επιτροπής Κύπρου

ΟΙ Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 22 20 Φεβρουαρίου 2019

                                    
                                                                        Αγαπητοί φίλοι,

          O Τζόναθαν Κόεν, αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ είπε,..." η γενική παρουσία του ΟΗΕ στην Κύπρο, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν μέρος ενός τοπίου που στερείται δρόμου πρός μια πολιτική λύση..." !!                   ...αυτό έχει διπλή ερμηνεία....

Οι μύθοι περί “ευρύτερης γεωγραφικής Μακεδονίας” και “αναγνώρισης Μακεδονικής γλώσσας”: μετά τη Συμφωνία τα χειρότερα έπονται


INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION*
Claymont, Delaware 19703
U.S.A
www.professors-PhDs.com
IHAHellas@gmail.com
Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου, 2019
«Ενωμένοι Μακεδόνες του Καναδά». Βραδιά Γκότσε Ντέλτσεφ, 3 Φεβρουαρίου, 2019. Αίθουσα της Εκκλησίας του «Αγίου Κλίμη Αχρίδας», Τορόντο, Καναδά.
¨
Η συμφωνία των Πρεσπών επικυρώθηκε μετά από δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα, αλλά όχι στην Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση κατάλαβε πως η πλειοψηφία του λαού θα ψήφιζε «όχι», και μια μετατροπή του «όχι» σε «ναι», για δεύτερη φορά, θα είχε το ανάλογο πολιτικό κόστος.

Ο ΣΟΔΟΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΩΣ ΥΠΕΡΤΑΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


Η κοινή αμαρτία της πορνείας δεν είναι αρκετή για τους δαίμονες: ο σοδομισμός και η παιδεραστία θα δοθούν απλόχερα ως υπέρτατες εκδηλώσεις της ελευθερίας
Η κοινή αμαρτία της πορνείας δεν είναι αρκετή για τους δαίμονες: ο σοδομισμός και η παιδεραστία θα δοθούν απλόχερα ως υπέρτατες εκδηλώσεις της ελευθερίας. Η προπαγάνδα αυτών των απαίσιων αμαρτιών θα αποκτήσει απίστευτη δύναμη – ακόμα πιο ισχυρή από την ίδια τη σεξουαλική ακολασία.

HOMER'S ODYSSEY-THE OLDEST HANDBOOK OF SELF-KNOWLEDGE


Ο Ερντογάν ό,τι θυμάται χαίρεται…


Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
Δέκα μόλις μέρες μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία και την πολύωρη συζήτηση του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, άρχισαν να έρχονται στην δημοσιότητα λεπτομέρειες της μεταξύ τους συζήτησης από (ποιόν άλλο;) τον λαλίστατο αρχηγό της «Φαμίλιας Ερντογάν» – όπως ακριβώς αναμενόταν.
Ο Ρ. Τ. Ερντογάν, μιλώντας στην Αδριανούπολη απέδειξε για μια ακόμα φορά την απρόβλεπτη συμπεριφορά του, την συνήθεια του να ανακατεύεται παντού, να πετάγεται από το ένα θέμα στο άλλο με λαϊκίστικα συνθήματα που μαγεύουν τις αμόρφωτες μάζες της ανατολής και προβληματίζουν κάθε σκεπτόμενο Τούρκο, την ικανοποίηση του να αποκαλύπτει κάτι που του ήρθε στο μυαλό και τον ενθουσίασε με την «τρομερή» του σκέψη! Με δύο λόγια: Ό,τι θυμάται χαίρεται…

Ακούγονται συχνά δύο κουβέντες περί εργασίας και τεμπελιάς και περί υψηλών μισθών που «κόβουν τα πόδια των επιχειρήσεων».Η πρώτη κουβέντα, λίγο ως πολύ λέει τούτο:
«Ποια ανεργία; Οι καφετέριες είναι γεμάτες, επειδή, στους νέους ειδικά, τους αρέσει να κάθονται και όχι να δουλεύουν».

Αν κάποιος αντιτείνει ότι δεν είναι έτσι, αλλά υπάρχει αφενός πρόβλημα με τις θέσεις εργασίας και αφετέρου με τις χαμηλές αποδοχές ή/και κακές συνθήκες εργασίας, έρχεται η δεύτερη «σοφή» κουβέντα:

«Μύθοι είναι αυτά! Εμείς βάζουμε αγγελία και οι νέοι δεν κάνουν καθόλου αιτήσεις. Όσο για τους μισθούς, δύσκολα θα βρεις κάποιον να ζητάει κάτω από 1000 ευρώ καθαρά. Που είναι και παράλογο για κάποιον χωρίς εμπειρία».


Είναι έτσι όμως;

Η Ελλάδα ζει ένα πραξικόπημα γελοιότηταςΤου Στάθη (Σταυρόπουλου)

Αν κανείς είναι ελάχιστα φιλοσοφημένος, είτε αριστερός είτε δεξιός, δεν θα μπορεί παρά να απορεί με την κατάσταση στην οποίαν έχει περιέλθει ο πλανήτης. Οι 26 πλουσιώτεροι άνθρωποι όπου Γης διαθέτουν περιουσία ίση με το εισόδημα 3,8 δισεκατομμυρίων φτωχών! Το εισόδημα των πλουσίων αυξήθηκε το 2018 κατά 12% ή κατά 2,5 δισ. δολάρια την ημέρα! Αντιθέτως το εισόδημα των φτωχών μειώθηκε κατά 11% ή κατά 500 εκατ. δολάρια την ημέρα.

Μεγάλο ερωτηματικό για τους πολίτες η ψήφος στις επερχόμενες εκλογές!Του Δημήτρη Κυπριώτη 

Έντονος και διλημματικός ο προβληματισμός των πολιτών για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, τουλάχιστον για τους σκεπτόμενους πολίτες. Με τι δεδομένα να πάνε να ψηφίσουν, όταν πολλές αντιφάσεις τους βασανίζουν;

Να ψηφίσουν ή όχι; Είναι το πρώτο μεγάλο δίλημμα των πολιτών, αφού τα κατεστημένα κόμματα τους έχουν απογοητεύσει και έχουν τη μεγάλη ευθύνη για το κατάντημα της χώρας, είτε κυβέρνησαν είτε βρέθηκαν εντός του κοινοβουλίου την περίοδο των μνημονιακών χρόνων.

Γνωρίζουν οι πολίτες πολύ καλά,  αν δεν πάνε στην κάλπη, ότι με αυτόν τον τρόπο στηρίζουν το σύστημα που τους θέλει να παραμένουν στη γωνία, έστω και αν οι ίδιοι μπορεί να

Στόλτενμπεργκ: Διευρύνεται το ρήγμα ανάμεσα στα μέλη του ΝΑΤΟ


«Η Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου φαίνεται πως διεύρυνε ακόμα περισσότερο το ρήγμα ανάμεσα στα μέλη της συμμαχίας» εκτιμά ο ΓΓ του ΝΑΤΟΓενς Στόλτενμπεργκ μιλώντας στη γαλλική Le Monde.
«Παρατηρούμε πράγματι τελευταία διαφορετικές οπτικές σε σημαντικά θέματα: ασφάλεια, εμπόριο, κλίμα, πυρηνικό πρόγραμμα Ιράν κτλ. Δεν είναι καινούργιο: γνωρίσαμε την κρίση του Σουέζ τη δεκαετία του 50, την αποχώρηση της Γαλλίας από το στρατιωτικό σκέλος, τον πόλεμο στο Ιράκ. Παρόλα αυτά καταφέραμε να παραμείνουμε ενωμένοι και να εγγυηθούμε την αμοιβαία μας ασφάλεια. Αναγνωρίζουμε μια μεγαλύτερη δέσμευση στο NATO από όλους. Όσο για τις ΗΠΑ έχουν στην πραγματικότητα αυξήσει την παρουσία τους στην Ευρώπη.