Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την συνδιαχείριση του Αιγαίου και των ενεργειακών πόρων της Α. Μεσογείου (upd)

Η Τουρκία από τις αρχές του 2019 έχει εκδώσει για εκτέλεση στρατιωτικών ασκήσεων στο Αιγαίο εντός του FIR Αθηνών 16 αγγελίες (ΝΟΤΑΜ) κατηγορίας «Β» (Bravo), με τις οποίες δηλώνει διεθνώς ότι οι  περιοχές των τουρκικών ασκήσεων κείνται εντός της τουρκικής επικράτειας- κυριαρχίας.

Η διείσδυση της Τουρκίας στην... Δυτική Μακεδονία μέσω Σκοπίων και ο ρόλος του ελληνικού Μοναστηρίου

Πώς μπορεί να παραλύσει η Ελλάδα; Μια μία ενέργεια προερχόμενη από το έδαφος των Σκοπίων, του στενότερου συμμάχου της Αγκυρας στα Βαλκάνια πλέον ή ακόμα και από Τουρκους καταδρομείς οι οποίοι θα εισέδυαν από το σκοπιανό έδαφος και θα οδηγούσε στην καταστροφή των μονάδων παραγωγής ενέργειας στις περιοχές Φλώρινας – Πτολεμαΐδας – Κοζάνης.

Σκοπιανό ΥΠΕΞ: «Είμαστε 'Μακεδόνες' μιλάμε 'μακεδονικά' & τρώμε 'μακεδονικές' σπεσιαλιτέ» - «Βατερλό» για την Ελλάδα


Οι Σκοπιανοί με τη ρηματική διακοίνωση που έστειλαν στον ΟΗΕ κατοχύρωσαν στα Ηνωμένα Έθνη τη χρήση του επιθετικού προσδιορισμού «Μακεδονικός» και «Μακεδονική» για τις κρατικές και ιδιωτικές οντότητες καθώς και για τα εμπορικά σήματα και τις ονομασίες των προϊόντων τους.
Αυτό είναι κάτι που θα το πληρώσει ακριβά η Ελλάδα όχι μόνο ιστορικά, αλλά και πολιτιστικά, εμπορικά και οικονομικά

Τη «σκυτάλη» από το BBC πήραν τα τουρκικά ΜΜΕ: «Η “τουρκική” μειονότητα στη Θράκη είναι όπως η “μακεδονική”»

Tη σκυτάλη από το BBC πήραν τα τουρκικά ΜΜΕ ύστερα από τα κατάπτυστο δημοσίευμα για την υποτιθέμενη «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα.
Σε δημοσίευμά του το dirilis postasi  παρομοιάζει  την ανύπαρκτη «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα που ανέφερε το BBC με τη μουσουλμανική, αποκαλώντας την βέβαια ως τουρκική, επιχειρώντας έτσι να θέσει νέο θέμα στη δυτική Θράκη αυτή τη φορά.

Ένα "φοβερό" γεωλογικό φαινόμενο: Οι μαύρες τρύπες της Γης!!!


Ουδέν κρυπτόν Υπό τον ήλιον Τον ΕλληνικόνΘα αργήσουμε να μάθουμε το πλήρες παρασκήνιο για το πώς εξασφαλίσθηκαν οι προσχώσεις φερτών … βουλευτών, ώστε να πάρει η κυβέρνηση Τσίπρα και την ψήφο εμπιστοσύνης και την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Αλλά κάποια πράγματα καθίστανται ήδη ορατά με όσα αποκαλύπτονται.Όπως για παράδειγμα ποια ήταν η βάση του «προβληματισμού» της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Έλενας Κουντουρά, που την οδήγησε στην «εθνικώς» συμφέρουσα απόφαση, να αποστατήσει από το κόμμα της και να συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ
Πρὶν λίγο κτύπησε τὸ κουδούνι στὴν ἐξώπορτα τῆς πολυκατοικίας. Πῆγα νὰ δῶ ποιὸς ἦταν κι εὐρέθην ἀντιμέτωπος μὲ μία εἰκόνα πού μου προεκάλεσε σόκ, θυμὸ καὶ θλίψη. Ἕνας κύριος ἡλικιωμένος, κτυποῦσε τὰ κουδούνια ζητῶντας νὰ τοῦ πετάξουν ἀπὸ τὸν ἐξώστη κάποια βοήθεια… Σάστισα… Πῶς ἀντιμετωπίζεις ὅμως ἕναν ἄνθρωπο ποὺ -καθὼς φαινόταν ἀπὸ τὰ χαρακτηριστικά του- μέχρι προτινός ζοῦσε ἀξιοπρεπώς; Πῶς ἀντιμετωπίζεις ἕναν ἄνθρωπο πού μέσα στόν πόνο τού καταφέρνει νά περισώσῃ ἕνα κομμάτι αὐτῆς τῆς ἀξιοπρεπείας ζητῶντας νά τοῦ πετάξουμε ἀπό τίς βεράντες μας μίαν βοήθεια, ἀντί νὰ ζητήσῃ νά τοῦ ἀνοίξουν; Ἕναν ἄνθρωπο ποὺ σκέφτεται ὅτι ἐὰν ζητοῦσε νὰ τοῦ ἀνοίξουν πιθανότατα νὰ τὸν περνοῦσαν γιὰ κλέφτη ἢ διαῤῥήκτη. Ἕναν ἄνθρωπο ποῦ νοιάζεται νὰ μὴν ἀνησυχήσῃ ἐκείνους ἀπὸ τοὺς ὁποίους ζητᾶ βοήθεια;

Άρχισαν τα όργανα – Εκτενές αφιέρωμα του BBC στην καταπιεσμένη “μακεδονική” μειονότητα της Ελλάδας


Ένα προκλητικό εκτενές ρεπορτάζ φιλοξενείται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του BBC που διαβάζεται από εκατομμύρια αγγλόφωνους ημερησίως.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτό, στην Ελλάδα κατοικεί εδώ και χρόνια μια καταπιεσμένη “μακεδονική” μειονότητα, η οποία μέχρι τη συμφωνία των Πρεσπών δεν αναγνωριζόταν, καταπιεζόταν, εξοριζόταν από το ελληνικό κράτος.

Δημοσίευμα πρόκληση- BBC: Καταπιεσμένη «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα

Έντονα ερωτηματικά προκαλεί ρεπορτάζ του BBC για την «αόρατη μειονότητα της Ελλάδας – τους Μακεδόνες Σλάβους» -σύμφωνα με τον τίτλο- μια «μειονότητα την ύπαρξη της οποίας αρνείται επί δεκαετίες», όπως υποστηρίζει.
Το βρετανικό δίκτυο μίλησε μ’ έναν 92χρονο συνταξιούχο δικηγόρο, που δίνει «μόνον το μικρό του όνομα για να προστατέψει την ταυτότητά του», όπως λέει. Ο κ. Φωκάς «μιλά άπταιστα επίσημα Ελληνικά με μια χαρακτηριστική χροιά: η μητρική του γλώσσα είναι “μακεδονική”, μια σλαβική γλώσσα που σχετίζεται με τη βουλγαρική και ομιλείται εδώ και αιώνες σ’ αυτό το τμήμα των Βαλκανίων.