Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Βρετανικές Βάσεις: Τι σημαίνει για την Κύπρο το "χαστούκι" της Χάγης στο Λονδίνο


Νομικό κείμενο τεράστιας σημασίας χαρακτήρισε ο γενικός εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, τη χθεσινή γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την υπόθεση Μαυρικίου αναφορικά με τις βρετανικές βάσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Κληρίδη με την γνωμοδότηση το καθεστώς των βάσεων «δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως ένα κατάλοιπο αποικιοκρατίας και μια κατάσταση παράνομη που δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Η γνωμοδότηση, ανέφερε, μπορεί να αξιοποιηθεί σε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις, ώστε να επιτευχθεί σταδιακά ακόμη και η πλήρης αποχώρηση των βρετανικών βάσεων.

BBC: Η Ελλάδα από κατήγορος κατηγορουμένη (μέρος δεύτερο)


Του Δημήτρη Καιρίδη


Το ρεπορτάζ με τίτλο «Οι Σλάβοι Μακεδόνες: Η αόρατη μειονότητα της Ελλάδας», το οποίο εμφανίστηκε προχθές στην πρώτη σελίδα του ιστοτόπου του BBC στο διαδίκτυο, δημοσιεύτηκε στη χειρότερη δυνατή στιγμή για τους Έλληνες υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών και για την ελληνική κυβέρνηση. Την ώρα που τα πνεύματα, ιδίως στην ελληνική Μακεδονία, παραμένουν οξυμένα, το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους των σοβαρών και μετριοπαθών επικριτών της Συμφωνίας, που, σε αντίθεση με τους υποστηρικτές της, έκαναν τον κόπο να τη διαβάσουν και να αντιληφθούν τα σοβαρά προβλήματά της. 

Η ελληνική αεροπορία θα αναλάβει την επιτήρηση του εναέριου χώρου στη Βόρεια Μακεδονία


Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναδιοργάνωση της άμυνας της γείτονος επιθυμεί η Αθήνα, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, αλλά και την ομόλογό του στα Σκόπια.
Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα αναλάβει την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας”. Η πρόταση ανήκει στον ΥΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη και την αποκάλυψε η υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας Ράντμιλα Σεκερίνσκα, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ 3 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Γεωργιάδη και Αλέξανδρο Μάρκου.

“Ανάσταση” των ελληνικών Apache στο Ισραήλ που ενδιαφέρθηκε και για τον εκσυγχρονισμό των F-16


Ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ στον αμυντικό τομέα είναι εδώ και χρόνια ισχυρός. Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα κέρδη δεν είναι ισομερή για τις δύο πλευρές. Οι ισραηλινοί έχουν πάρει αυτά που θέλουν λένε. Εμείς τι έχουμε πάρει; Σύμφωνα με τη πληροφόρηση που έχει το Militaire.gr τα κέρδη μας μπορεί να ΄ναι σημαντικά ,αρκεί να τα διεκδικήσουμε και να τα διαπραγματευτούμε. Το κάνουμε;

Ένας δικηγόρος, ένας πολιτικός κι ένας διεθνολόγος για ρεπορτάζ BBC: Εμείς προειδοποιήσαμε


Τώρα αρχίζουν και φαίνονται οι συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέρουν οι ειδικοί στο Sputnik, με αφορμή δημοσίευμα του BBC για την αυτοαποκαλούμενη «μακεδονική μειονότητα εντός της Ελλάδος».
Αναταραχή στον πολιτικό κόσμο προκάλεσε το δημοσίευμα του BBC για ύπαρξη «αόρατης μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αντάλλαξαν πυρά, με αφορμή το θέμα αυτό, ενώ την ίδια στιγμή οι ειδικοί υπογραμμίζουν στο Sputnik ότι οι συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών ξεκινούν ήδη να γίνονται εμφανείς.

Ο θρασύτατος Τσίπρας!!!

ΤΟ ΚΚΕ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΟ ΠΕΡΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ


Ο διασυρμός και η υποβάθμιση της Ελλάδος συνεχίζεται…
Λίπος υπάρχει ακόμη στην Ελληνική κοινωνία και όσο θα υπάρχει λίπος οι Νεοέλληνες θα βγάζουν τα μάτια τους την ώρα της κάλπης και θα στέλνουν κόμματα στη Βουλή που δεν θα ανταποκρίνονται στο συμφέρον της χώρας αλλά εις βάρος της χώρας.
Πριν από λίγες ημέρες το ΚΚΕ με έγγραφό του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ενημερώνει τα παρακάτω…

Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ.....


Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Χθες όλη νύχτα χιόνιζε. Και σήμερα εγώ...

8:00 Έφτιαξα χιονάνθρωπο.

8:10 Ήρθε η γειτόνισσα φεμινίστρια και με ρώτησε γιατί δεν έφτιαξα και μια χιονογυναίκα.

8:15 Έφτιαξα και γυναίκα από χιόνι.

8:17 Ο άλλος γείτονας παραπονέθηκε πως η χιονογυναίκα έχει πολυ μεγάλα στήθη και προβάλει λάθος πρότυπο.

Νόβα Μακεντόνια : «Μακεδόνας» ο Μέγας Αλέξανδρος – Μέχρι τη Λάρισα… η Ελλάδα


Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν «Μακεδόνας» και όχι Ελληνας, και στην «Παλιά Ελλάδα» που εκτεινόταν μέχρι τη Λάρισα, οι «μεγάλες δυνάμεις» έδωσαν τη μια από τις τρεις «Μακεδονίες», τη «Μακεδονία του Αιγαίου», γράφει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Βόρειας Μακεδονίας, η Νόβα Μακεντόνια.

ο Σαββατοκύριακο 16-17 Φεβρουαρίου, δημοσιεύθηκε το κείμενο «Για τον Μέγα Αλέξανδρο και για τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» από τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Γκολγκέιτ της Νέας Υόρκης Ρόμπερτ Γκάρλαντ.