Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

ΠΡΟΣ ΤΟ BBC: «ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΕΛΛΗΝΑΣ»!
Γράφει ο Παύλος Χ. Αλτίνης – Δικηγόρος
Διάβασα στο αγγλικό BBC ένα άρθρο περί ύπαρξης στην Ελλάδα «μη-Ελληνικής Μακεδονικής μειονότητας». Το άρθρο αυτό στηρίζεται σε συνέντευξη που έχει δώσει ο κ. Φωκάς Σπόνδης. Ο σύνδεσμος του άρθρου είναι εδώ.
Το BBC κάποτε εθεωρείτο απολύτως έγκυρο και τα δημοσιεύματά του ήταν απολύτως ισορροπημένα, παρουσιάζοντας όλες τις αντίθετες μεταξύ τους απόψεις. Εδώ και μερικά χρόνια και το BBC έχει ξεπέσει στο επίπεδο ενός μηχανισμού προπαγάνδας και έχει καταστεί απολύτως αναξιόπιστο.

O I Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο ΥΑγαπητοί μου φίλοι σας χαιρετώ,

         Το 2011, μια αγαπητή φίλη που γνωρίζει την τρέλλα μου, μου έκανε δώρο το βιβλίο  το Δόγμα του Σόκ, γραμμένο απο την Ναόμι Κλάιν, που μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση και φυσικά πολλά απο αυτά που αναφέρει μέσα, τα έζησα πρώτο χέρι..... Πιστεύω οτι ειναι ένα απο τα καλύτερα οικονομικά βιβλία του 21ου αιώνα. Η πολύ αξιόλογη Ναόμι Κλάινπεριγράφει λεπτομερώς τις πολιτικές μηχανοραφίες και τον ανθρώπινο φόρο αίματος που απαιτείται για να επιβληθούν ανήθικες σκληρές οικονομικές πολιτικές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, σε χώρες που αντιστέκονται.

Η χώρα που έχει στάση μετρό «Ελλάδα», πλατεία «Αθήνα» και 600 δρόμους με ελληνικά ονόματα


Η ομορφιά της Ελλάδας δεν γνωρίζει σύνορα. Μια φράση που από πολλούς θα θεωρηθεί τόσο κλισέ, αλλά ενέχει μέσα της τόση αλήθεια. Ο ελληνικός πολιτισμός ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου και επιβεβαιώνει την οικουμενικότητά του.
Η ακτινοβολία της Ελλάδας φαίνεται ότι μάγεψε και τη Χιλή με την «καρδιά» της χώρας μας να χτυπάει στο Σαντιάγο και συγκεκριμένα στο σταθμό του μετρό που έχει πάρει το όνομα «Grecia».

Φάντασμα ή «μειονότητα»


---------του Νικολάου L Μέρτζου *----------

TO BBC άνακάλυψε «μακεδονική μειονότητα» στην Ελληνική Μακεδονία καί, φυσικά, εξόρ­ γισε τό Πανελλήνιο. Ωστόσο, συλλαμβάνεται άδιάβαστο έδώ, διότι παραπέμπει στήν Συμφω­ νία των Πρεσπών. Με τήν Συμφωνία όμως, τό γειτονικό μας Κράτος άνέλαβε τήν ύποχρέωση νά καταργήσει τό προηγούμενο άρθρο 49 τοϋ Συντάγματος του καί, πράγματι, τό κατήργησε κατά τήν πρόσφατη άναθεώρησή του. 

Βρε άει στο διάολο…


Γράφει ο Θανάσης Κ.
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει σήμερα μεγάλο κίνδυνο από το ανερχόμενο ρεύμα του «ευρωσκεπτικισμού» – ή μάλλον της «ευρω-άρνησης». Που κερδίζει έδαφος και στα αριστερά και στα δεξιά του πολιτικού φάσματος των ευρωπαϊκών κοινωνιών.
Πολλοί το επισημαίνουν αυτό – κι έχουν δίκιο, αναμφίβολα. Μόνο που το πρόβλημα δεν λύνεται «ξορκίζοντας» τους κακούς «ευρωσκεπτικιστές».
Διότι κάποιες φορές ο πραγματικός εχθρός δεν βρίσκεται εκεί, βρίσκεται «εντός των τειχών»: στην πλευρά εκείνων που – υποτίθεται – θέλουν την Ενωμένη Ευρώπη! Αλλά κάνουν τα πάντα για να τη διαλύσουν.