Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Είμαστε τόσο ανάξιοι και θα αφήσουμε να δημοπρατηθεί ο Όρκος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη;


Παναγιώτη Μπαλακτάρη

Το ημερολόγιο έδειχνε Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013. Ήταν απογευματινές ώρες εργαζόμουν. Είχα την τύχη να είμαι συνεργάτης μεγάλου δικηγορικού γραφείου. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε ένα δημοσίευμα που μου προκάλεσε έκπληξη και οργή. Ο τίτλος ανέφερε: «Στο σφυρί η επιστολή του Κολοκοτρώνη με τη φράση «φωτιά και τσεκούρι».Στο άρθρο αναφερόταν ότι την επομένη έβγαινε σε δημοπρασία η ιστορική επιστολή* του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με την φράση «φωτιά και τσεκούρι».

Η παρακαταθήκη Χριστόδουλου για τη Μακεδονία


Γράφει ο Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος

Η Μακεδονία για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο αποτελούσε πάντα ζήτημα ιδιαίτερης μέριμνας. Κατ’ επανάληψη είχε επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και πάντα μιλούσε και για την ελληνικότητα της περιοχής. Απόδειξη ήταν πως η τελευταία του ποιμαντική επίσκεψη, πριν να εισαχθεί στο Αρεταίειο νοσοκομείο και έκτοτε να μην ανανήψει, ήταν στην Έδεσσα. Βρέθηκε εκεί την 1η Ιουνίου 2007 – στις 9 εισήχθη στο Αρεταίειο – για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την εκτέλεση των Μακεδονομάχων Τέλλου Άγρα και Αντώνη Μίγγα.

Καθηγητής Μπίντας: «Τεράστια ανακάλυψη παγκοσμίως η αποκρυπτογράφηση του Δίσκου της Φαιστού από τον Αστέριο Τσίντσιφο»


Μια σημαντική συνέντευξη στην  κάμερα του OTAVOICE και στον Βασίλη Περδικίδη έδωσαν ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Νίς κ. Αθανάσιος Μπίντας και ο γνωστός νομισματολόγος ερευνητής και συγγραφέας Αστέριος Τσίντσιφος.
Όπως είχε σε αποκλειστικότητα παρουσιάσει το OTAVOICE ο Αστέριος Τσίντσιφος είναι έτοιμος να δημοσιοποιήσει στην παγκόσμια κοινότητα την εργασία του με την οποία έσπασε το μυστικό που κρύβει ο Δίσκος της Φαιστού. Πρόκειται όπως λέει και στην κάμερα του Βασίλη Περδικίδη, ο ομότιμος καθηγητής Αθανάσιος Μπίντας για μια κορυφαία ανακάλυψη που θα ταράξει τα νερά της επιστημονικής κοινότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βανδαλισμός του παγκόσμιου πολιτισμού η «Συμφωνία των Πρεσπών». Οι εγκληματικές επιπτώσειςΓιώργος Ρωμανός
Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής
Η χωρίς προηγούμενο στη διεθνή διπλωματία ανομία-«Συμφωνία των Πρεσπών»αποτελεί και βανδαλισμό του παγκόσμιου πολιτισμού, αφού επιχειρείται να εξαλειφθεί με πλαστογραφία ένα τεράστιο κεφάλαιό του: ο Μέγας Αλέξανδρος και η Μακεδονία. Ακόμη και τα ασύλληπτα πολιτιστικά εγκλήματα με τις ανατινάξεις αγαλμάτων του Βούδα στο Αφγανιστάν και αρχαίων ναών σε Ιράκ και Συρία δενμπορούν να συγκριθούν με τις καταστροφές που επιφέρει αυτή η «Συμφωνία». Και τούτο γιατί αγάλματα και μνημεία ξαναγίνονται εκ μίμησης.

Η ΠΟΠΣΜ ξεσκέπασε την κυβέρνηση στο Ευρωκοινοβούλιο!        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
        
         Δημάρχου Στάμκου 1,  Γιαννιτσά 58100,
Κιν. 6983498377  - popsm2014@gmail.com   -   www.popsm.gr       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΟΠΣΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ.Γεώργιος Τάτσιος ήταν κεντρικός ομιλητής στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ανεξάρτητοι ευρωβουλευτές κα Θεοχάρους (από την Κύπρο) και ο κ.Συναδινός, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση και την άριστη φιλοξενία. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος Λοιπής Ελλάδος κ.Γεώργιος Τσαμπούρης.

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ!

Του Χρήστου Χωμενίδη
Κουβέντιαζα προχθές με έναν πανεπιστημιακό. Όχι από εκείνους οι οποίοι έχουν χρόνια -δεκαετίες ενίοτε- να πατήσουν σε αμφιθέατρο κι απλώς μοστράρουν κάτω απ' το όνομά τους την πάλαι ποτέ επαγγελματική τους ιδιότητα οσάκις υπογράφουν ψηφίσματα ή κατέρχονται στις εκλογές. Μα από τους άλλους, τους μάχιμους, που η διδασκαλία αποτελεί την καθημερινότητά τους. Η σχολή το δεύτερό τους σπίτι. 

Επισημάνσεις για την εκποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς & την «προστασία» της με τα «ΦΕΚ Τσακαλώτου»


Επισημάνσεις του Τομέα Παιδείας & Πολιτισμού
για την εκχώρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς

Οι δωσίλογες μνημονιακές κυβερνήσεις της κατεχόμενης Ελλάδας, αρχής γενομένης με τη ΝΔ και εν συνεχεία με τους Σύριζα-ΑΝΕΛ, εκχώρησαν χιλιάδες μνημεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς στους δανειστές. Μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία παγκόσμιας εμβέλειας, που ορισμένα  προστατεύονται ακόμα και από την Unesco! Τώρα, εκ των υστέρων, η κυβέρνηση Σύριζα προσπαθεί να εξαπατήσει για άλλη μια φορά το λαό ότι δήθεν τα προστατεύει με νέες υπουργικές αποφάσεις.

Ανίκανοι και αποτυχημένοι όσοι μας κυβερνούν τα χρόνια των ΜνημονίωνΤο άρθρο αυτό γραμμένο το 2017 παραμένει σε ισχύ καισήμερα και ποιος ξέρει μέχρι πότε, αν και πολλά στοιχεία συνενόησης και ενότητας πολιτικών δυνάμεων και προσωπικοτήτων, δείχνουν ότι οδηγούμαστε στην αρχή του τέλους  του δράματος που βιώνει η χώρα και οι πολίτες της. Συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα και Ελπίζουμε!!

Του Δημήτρη Κυπριώτη, στρατηγού ε.α.

Ποιος κανονικός  άνθρωπος και όχι άνθρωπος της κομματοκρατίας, δεν έχει ζήσει και δεν έχει αισθανθεί στο είναι του,  την καταστροφή που έχει υποστεί η χώρα; Όλοι έχουν κάτι να πουν για όλους όσους μέχρι σήμερα,  έχουν διαχειριστεί την κυβερνητική εξουσία. Για όλους ανεξαίρετα αφού φάνηκαν ανάξιοι της εμπιστοσύνης που τους δόθηκε από το τμήμα του ελληνικού λαού που τους εμπιστεύτηκε.

Το ισοζύγιο


Του Αντώνη Παπαντωνίου

Κάποιες στιγμές έρχονται στο μυαλό μου σκέψεις  που ανατρέχουν στην Ιστορική  μας διαδρομή από τότε που κάποιοι «αγράμματοι» και «κατσαπλιάδες  πήραν τα λιανοντούφεκα και ξεχύθηκαν στον Μωριά κυματίζοντας τη Σημαία που έγραφε 
                                              ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ!

Καπεταναίοι λοιπόν, αυτοί οι «αγράμματοι» και «απολίτιστοι» ξεσήκωσαν  όλους τους  «αγράμματους» και με το  Καργιοφίλι στο χέρι  διεκδίκησαν την  Απαλλαγή από την μεγάλη Οθωμανική Αυτοκρατορία και σταδιακά ξεκίνησε η Απελευθέρωση  μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς. 
Από την πρώτη στιγμή της μεγάλης  Εθνεγερσίας των «αγράμματων» όλες οι  Μεγάλες  και  Πολιτισμένες για την εποχή  Δυνάμεις, αρχικά ξαφνιάστηκαν και αμέσως προσπάθησαν να την  θανατώσουν. 

Εικονική Δημοκρατία


Του Αντώνη Παπαντωνίου

Μια λέξη, πολλοί-πολλοί οι προσδιορισμοί:  ΚοινοβουλευτικηΣοσιαλιστικη-Άμεση-Βασιλευομένη,
είναι οι πιο γνωστές σε όλους μας από τότε που οι πρόγονοί μας την ανακάλυψαν και την καθιέρωσαν. 

Οι σύγχρονοι Έλληνες  και μάλιστα οι πιο πρόσφατοι, δηλαδή εμείς οι τωρινοί,  ανακαλύψαμε και  διαδίδουμε και μια άλλη  εκδοχή της.

Την  Εικονική Δημοκρατία! 
Γιατί πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις  ένα Πολίτευμα  που βιώνουμε από το 2010 και που ενώ τίποτα απολύτως δεν  εξελίσσεται σύμφωνα με τις  στοιχειώδεις  αρχές της Δημοκρατίας  αποκαλείται  Δημοκρατία;; 

Βανδαλισμός του παγκόσμιου πολιτισμού η «Συμφωνία των Πρεσπών». Οι εγκληματικές επιπτώσεις


Γιώργος Ρωμανός , Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής
Η χωρίς προηγούμενο στη διεθνή διπλωματία ανομία-«Συμφωνία των Πρεσπών»αποτελεί και βανδαλισμό του παγκόσμιου πολιτισμού, αφού επιχειρείται να εξαλειφθεί με πλαστογραφία ένα τεράστιο κεφάλαιό του: ο Μέγας Αλέξανδρος και η Μακεδονία.