Ο μηχανισμός της τουρκικής προπαγάνδας δούλεψε σε πολύ υψηλές στροφές κατά τη διάρκεια της άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα”. Και για το εσωτερικό της Τουρκίας, όπου ο τουρκικός στόλος σύμφωνα με όσα μετέδιδαν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, έφθασαν μέχρι…το Ιόνιο.
Σάββατο 9 Μαρτίου 2019
Μουσουλμάνοι Τσάμηδες: Θύτες ή θύματα
Του Αντ. Μπέζα (πρώην υπουργού)
Η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», που κατά τους αλβανούς εθνικιστές φτάνει μέχρι σχεδόν την Άρτα, γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη στη γειτονική χώρα. Αν οι αλυτρωτικές φωνές στην Αλβανία, ήταν προϊόντα μιας περιθωριακής ομάδας, ή υφίσταντο μόνο ως επικοινωνιακό παιχνίδι για εσωτερική αλβανική κατανάλωση, τότε τα πράγματα δεν θα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά. Δεν συμβαίνει όμως αυτό. Οι αλυτρωτικές απόψεις αποτελούν επίσημη κυβερνητική πολιτική και δεσπόζουσα ιδεολογία στους πνευματικούς θεσμούς της χώρας, στα Πανεπιστήμια, σε μεγάλο μέρος της διανόησης και στα μέσα ενημέρωσης.
Μητσοτάκης: Διαφωνούμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τη σεβαστούμε!
Ο Πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε πως «θα είμαστε πολύ αυστηροί με τον βόρειο γείτονα μας σε ό,τι αφορά την είσοδο του στην Ε.Ε».
Στη Βοστώνη βρέθηκε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης όπου μίλησε στο Fletcher School of Law and Diplomacy του TUFTS University της Βοστώνης. Συζήτησε με Έλληνες και Αμερικανούς φοιτητές αλλά και με μέλη της ελληνικής κοινότητας από τη Μασαχουσέτη.
Τόνισε την εξέχουσα θέση που έχει η Ελλάδα σε ό,τι αφορά το γεωπολιτικό κομμάτι αλλά και τη διπλωματική της ευελιξία καθώς καταφέρνει να έχει άριστες σχέσεις με πολλούς και διαφορετικούς πόλους της διεθνούς σκηνής όπως π.χ. με το Ισραήλ αλλά και με τον αραβικό κόσμο ταυτόχρονα.
Γερμανικές ασχημίες (Α΄) & (Β)
Γράφει ο Αθανάσιος Ε. Καραθανάσης
Oμότ. Καθηγητής του Α.Π.Θ.
Καθηγητής του Πανεπιστημίου
Λευκωσίας
Θεσσαλονίκη, 27 Φεβρουαρίου 2019
Αγαπητέ Ιωάννη, με αφορμή δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, που αναπαράγει την θεωρία του Fallmerayer, σου θυμίζω ορισμένα απ’ αυτήν την θεωρία και παρακαλώ για τις συμπληρώσεις και διορθώσεις σου επ’ αυτού.
Το 1830, περίοδο κατά την οποία το νεοελληνικό κράτος μόλις εξήρχετο από τις στάχτες του Αγώνα του 1821, κυκλοφορήθηκε το βιβλίο του Γερμανού ιστορικού και θεολόγου Jakob Philipp Fallmerayer Ιστορία της Χερσονήσου του Μορέως κατά τον Μεσαίωνα, (στην γερμανική), όπου υπεστήριζε ότι οι Νεοέλληνες, εμείς δηλ., είμεθα απόγονοι Σλάβων και Αλβανών και ότι ουδεμία σχέση έχουμε με τους αρχαίους Έλληνες.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)