Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Η υπερχειλίζουσα υποκρισία της Κομισιόν για την ΕλλάδαΗ τελευταία έκθεση της Κομισιόν αναγνωρίζει, με συγκατάβαση είναι αλήθεια, κάποια λίγα θετικά βήματα, που πραγματοποίησε η ελληνική οικονομία. Παραδόξως, όμως, η έκθεση αναφέρεται, και σε επίτευγμα της ελληνικής οικονομίας, που όμως δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά: δηλαδή, στη δήθεν βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της. Ακριβώς, επειδή η Ελλάδα δεν έπραξε αρκετά, κατά την Κομισιόν, πρέπει ενδεχομένως να τιμωρηθεί, για αυτήν την ανικανότητά της. Οι εταίροι μας, λοιπόν, θα «σκεφθούν αν θα μας δώσουν το 1 δισ.ευρώ, που από καιρό μας οφείλουν ή αν θα το καθυστερήσουν ακόμη επ’ αόριστον».

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ


Κωνσταντίνου Χολέβα – Πολιτικού Επιστήμονα
Μία κακή συμφωνία κυρώθηκε από τη Βουλή. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αντίθετη. Ο λαός μας δεν ρωτήθηκε, ενώ ο λαός των Σκοπίων προσήλθε σε δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταλάβει το λάθος της. Αντιθέτως ετοιμάζει νέες «Πρέσπες» για τα ανοιχτά θέματα που έχουμε με την Τουρκία και την Αλβανία.
Και τώρα τί κάνουμε για το όνομα, την ταυτότητα και την Ιστορία της Μακεδονίας; Καταθέτω ορισμένες σκέψεις, διότι φοβούμαι τα δύο άκρα. Αφ’ ενός την απελπισία και την ηττοπάθεια και αφ’ ετέρου τους αστήρικτους ενθουσιασμούς που δίνουν την εντύπωση ότι η Συμφωνία μπορεί να ακυρωθεί με κραυγές.