Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Βόρεια Μακεδονία: Διαφημίζουν «μακεδονικό» κρασί 2.000 ετών με τον ήλιο της Βεργίνας


Σε παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών προβαίνουν, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, οι βόρειοι γείτονές μας, καπηλευόμενοι τα εμπορικά σήματα που αφορούν στον όρο «Μακεδονία».
Έπειτα από την πρόκληση στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο με το «Macedonia Timeless», που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας, η γειτονική χώρα ετοιμάζεται να συμμετάσχει στην έκθεση κρασιού Prowein στο Ντίσελντορφ στις 17 – 19/03/2019 υπό την αιγίδα του οργανισμού «Assocation Wines of Macedonia».

Γιά τούς ἱερεῖς καί κατηχητάς σας αὐτή τήν ἑβδομάδα


«Ἀκούσατε λόγον Κυρίου, ἄρχοντες Σοδόμων, προσέχετε νόμον Θεοῦ, λαὸς Γομόρρας.Τί μοι πλῆθος τῶν θυσιῶν ὑμῶν, λέγει Κύριος, πλήρης εἰμὶ ὁλοκαυτωμάτων κριῶν, καὶ στέαρ(λίπος) ἀρνῶν, καὶ αἷμα ταύρων, καὶ τράγων οὐ βούλομαι, ουδ' ἂν ἔρχησθε ὀφθῆναί μοι· τίς γὰρ ἐξεζήτησε ταῦτα ἐκ τῶν χειρῶν ὑμῶν, πατεῖν τὴν αὐλήν μου, οὐ προσθήσεσθε, ἐὰν φέρητέ μοι σεμίδαλιν(σιλιγδάλι), μάταιον, θυμίαμα, βδέλυγμά(σίχαμα) μοι ἐστί. Τὰς νουμηνίας(γιορτή-νέα σελήνη) ὑμῶν, καὶ τὰ σάββατα, καὶ ἡμέραν μεγάλην, οὐκ ἀνέχομαι, νηστείαν καὶ ἀργίαν, καὶ τὰς ἑορτὰς ὑμῶν μισεῖ ἡ ψυχή μου, ἐγεννήθητέ μοι εἰς πλησμονήν(σᾶς χόρτασα), οὐκέτι ἀνοίσω(ἀνεχθῶ) τὰς ἁμαρτίας ὑμῶν.

Υποχωρητικότητα και Κατευνασμός Πάνε Μαζί και Οδηγούν κατ' Ευθείαν στην... Ήττα

Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου (*)
Όταν ο κ. Κοτζιάς, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, επέμεινε στην απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων και στην άρση του καθεστώτος των εγγυήσεων για το Κυπριακό, δέχθηκε θετικά σχόλια από πολλούς Έλληνες αναλυτές. Φυσικά δεν έκανε παρά το αυτονόητο και το ελάχιστο απέναντι στην Τουρκική θρασύτητα και την πολιτική των τετελεσμένων για 44 χρόνια. Η συνέχεια όμως των πολιτικών του πρωτοβουλιών στο Μακεδονικό ήρθε, σύντομα, να ανατρέψει τις όποιες θετικές εντυπώσεις είχε αποκομίσει, με την σύναψη της επαίσχυντης και βλαπτικής Συμφωνίας της Πρέσπας.

«Εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή»!! Πού ειναι το πρόβλημά σας;»


Ο επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος «ξεσπαθώνει»

Ξεσπάθωσε ο επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, σχετικά με το ζήτημα του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή».
Σε μια «πύρινη» ανάρτηση στο facebook αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αυτοί που θέλουν να το απαγορεύσουν απλώς αγνοούν ηθελημένα ή αθέλητα την ιστορία της χώρας μας. Ίσως εκεί να οφείλεται και η υποστήριξή τους στην ενδοτική αυτή συμφωνία».

Δημοκρατία της πλάκας


Αυτό το κράτος που από την ανικανότητα και την αδιαφορία και τον φιλοτομαρισμό του έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι και 60 στη Μάνδρα, προλαβαίνει τώρα σε χρόνο ντε τε, τους επόμενους 2 μήνες, να αλλάξει δήμους, να πολιτογραφήσει χιλιάδες μετανάστες, Ρομά αδήλωτους και πρώην σοβιετικούς πολίτες (!) και να απαλλάξει από οικονομικό έλεγχο όλους τους υποψήφιους στις φετινές εκλογές! Ξεφτίλα.