Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

" ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Στ΄ Αλεξάνδρου τ' όνειρο!

Συμβολή (10α) στην ανατομία ενός καθεστώτος (17.3.019):


Γνωμικό: «Мне удалось найти ту форму жизни, которая очень проста и в своей простоте отточена опытом поколений русской интеллигенции. Русская интеллигенция без тюрьмы, без тюремного опыта — не вполне русская интеллигенция».

‘Κατάφερα να βρω τον απλό τρόπο ζωής ο οποίος, στην απλότητά του, τορνεύτηκε από την εμπειρία γενεών Ρώσων διανοουμένων.  Ο Ρώσος διανοούμενος χωρίς φυλάκιση, χωρίς την εμπειρία των φυλακών δεν είναι πλήρως διανοούμενος’.
(Βαρλάμ Σαλάμοφ, 1907-1982 /Варлам Шаламов/, συγγραφέας,  γνωστό έργο του οποίου είναι μεταξύ άλλων τα «Διηγήματα από την Κολυμά», 1954)
-------------
  Πριν από ένα χρόνο, ενώ δούλευα τις συμβολές, διαδοχικά έζησα σοκαριστικές εκπλήξεις. Η πιο μεγάλη έκπληξη ήταν να πληροφορηθώ πως η Σοβιετικές δυνάμεις, αφού απελευθέρωσαν από τους Γερμανούς κατακτητές το ανατολικό μισό της Ευρώπης το 1945, μέχρι το 1946 αποσύρθηκαν από παντού, με εξαίρεση την Ανατολική Γερμανία, και άφησαν ελεύθερες όλες τις χώρες που είχαν βρεθεί προηγουμένως υπό γερμανική κατοχή.

Το μεγάλο κόλπο του Κοτζιά με το Κυπριακό!


Του Αλέξανδρου Ασωνίτη*

Η στάση που κράτησε πρόπερσι ο Κοτζιάς στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στο Κράν Μοντανά, επαινέθηκε, και ορθά, από όλους μας. Μίλησε για κατοχικά στρατεύματα, ζήτησε να καταργηθούν οι εγγυήσεις, σημαντικά πράγματα δηλαδή που φανέρωσαν και το επίπεδο της ελληνικής, ελλαδικής και κυπριακής, εξωτερικής πολιτικής. Αλλά με την μετέπειτα συμπεριφορά του απέδειξε ότι έθεσε προσχηματικά τα θέματα αυτά επενδύοντας προκαταβολικώς στην βέβαιη άρνηση της Τουρκίας, και με σκοπό όχι να προασπίσει την Κύπρο, αλλά να κερδίσει εχέγγυα πατριωτισμού και να ξεπουλήσει την Μακεδονία, αρχικά, την Βόρειο ΄Ηπειρο («σε έξι μήνες θα έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα με την Αλβανία»), την ελληνική ΑΟΖ και, τελικά, την ίδια Κύπρο.

Τα εγκλήματα των πολιτικών παρθένων: Η διαφθορά θα ξαναστείλει Ελλάδα και Κύπρο στα Μνημόνια


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Θα αφιερώσω και αυτή την Κυριακή το κείμενο μου στη διαφθορά, διότι είναι η μεγαλύτερη μάστιγα για την Κύπρο και την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι έχουμε δραματικές εξελίξεις που αφορούν την κατάρρευση των σχέσεων της κατοχικής δύναμης Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα γεγονότα όπως εξελίσσονται θα επηρεάσουν την Κύπρο, την Ελλάδα και την ευρύτερη γειτονιά μας… Διότι οι Αμερικανοί δείχνουν να αντιλαμβάνονται έστω και αργά ότι η Τουρκία, και να ακυρώσει την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400, θα παραμείνει μία απρόβλεπτη και προβληματική “σύμμαχος”, η οποία πάντα θα βρίσκεται εναντίον της Αμερικής και του Ισραήλ. 

Η Παγκόσμια επανάσταση της επιστήμης πληροφοριών και επικοινωνιών, και ο ρόλος τους στη μετάβαση προς το αντιπροσωπευτικό δημοκρατικό πολιτικό σύστημα


Νικόλαος Λ. Μωραΐτης. Ph.D.


Πολλοί άνθρωποι σταμάτησαν να ατενίζουν πλέον την υπόσχεση και τον κίνδυνο του μέλλοντος. Φαίνεται θολό εάν μια νέα μέρα, στο ημερολόγιο θα σηματοδοτούσε, πραγματικά, μια νέα εποχή στην παγκόσμια ιστορία.
Η εποχή μας ακόμη δεν έχει όνομα. Η αλήθεια είναι ότι φεύγουμε από αυτήν την εποχή που βρισκόμαστε σήμερα, και η ανθρωπότητα οδεύει προς ένα νέο σύστημα που θα αλλάξει το ανθρώπινο γίγνεσθαι, τους πολιτισμούς, τις κοινωνίες, τις οικονομίες, τις αξίες, τον τρόπο ζωής, θα τερματίσει τις αποστάσεις και θα μεταβάλλει τις αποφάσεις των ανθρώπων για το που θα εργαστούν και που θα ζήσουν.

ΕΝΟΤΗΤΑ των Δημοκρατικών και Πατριωτικών Δυνάμεων....Θα υπάρξει??

Η διέξοδος στο κακό που συμβαίνει στην Πατρίδα υπάρχει. Τη θέλουμε ναι ή όχι 


 Δημήτρης Κυπριώτης στρατηγός ε.α.


 Πολλές φορές όταν εξετάζουμε τα προβλήματα της Ελλάδας, τις περισσότερες φορές περιοριζόμαστε σε διαπιστώσεις του σήμερα και προσπαθούμε να δώσουμε απαντήσεις πάνω σε αυτές, ξεχνώντας να «ρίξουμε» έστω και μια ματιά στο παρελθόν ή πολύ περισσότερο στις γενεσιουργές αιτίες αυτών των προβλημάτων. Με την προσωπική αυτή διαπίστωση, ας ακουστούν και πραγματικότητες που δύσκολα μπορούν να χαρακτηριστούν ως μη αντικειμενικές, αφού έχουν πιστοποιηθεί ιστορικά. Έτσι λοιπόν: Με την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα το 1821, ακολούθησαν τη χώρα και τους Έλληνες γνωρίσματα, που έκτοτε ποτέ δεν μας εγκατέλειψαν.

Ελληνική ΑΟΖ (δεν έχει οριοθετηθεί......ακριβώς...) Πρόβλημα απόψεων.....


Οι απόψεις του κ. Κοτζιά για την ΑΟΖ του Καστελόριζου, εναρμονίζονται με τις απόψεις της Τουρκίας.


Της  Δρ. Κέρης Π. Μαυρομμάτη

Σ
ύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 121 ΣΔΘ 1982  και τη διεθνή νομολογία του Διεθνούς Δικαστηρίου Χάγης σε κάθε νησί, νησίδα και βραχονησίδα  της Ελλάδας  αντιστοιχούν σωρευτικά  όλες οι  θαλάσσιες ζώνες, αιγιαλίτιδα, ΑΟΖ, Υφαλοκρηπίδα, Συνορεύουσα ζώνη. 
Α
υτός  είναι ο  ισχύων κανόνας τόσο του συμβατικού όσο και του εθιμικού  διεθνούς δικαίου, που περιλαμβάνει το νομικό καθεστώς της πληρότητας των δικαιωμάτων των νησιών. 
Η Τουρκία μαζί με μερικά άλλα κράτη προσπάθησαν, κατά τη Τρίτη συνδιάσκεψη των ΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας,  να διασπάσουν αυτό το νομικό καθεστώς των νησιών αλλά απέτυχαν. 

Ο ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ 1010 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ «ΓΕΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»


Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Ομιλώντας προχθές εις την βουλή, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής του Ελληνισμού επισήμανε τις βαρύτατες ευθύνες της ψοφοδεξιάς Νέας Δημοκρατίας, για την διείσδυση του αριστερισμού στην παιδεία, θυμίζοντας την επιστολή του Κωνσταντίνου Τσάτσου προς τον Καραμανλή τον Δεκέμβριο του 1975, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικώς τα εξής: “Οι αριστεροί καθηγηταί με την μασωνική αλληλεγγύη και την μαχητικότητά τους κατορθώνουν να πληρώσουν όλες τις κενές έδρες (και είναι πολλές) με ομοϊδεάτες τους. Έτσι τώρα η Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών, άλλοτε προπύργιο των πιο αφορήτων αντιδραστικών τάσεων, με γοργό ρυθμό μετασχηματίζεται σε Σχολή όπου θα επικρατούν οι αριστερίζοντες, όπως συμβαίνει άλλωστε με την Φιλοσοφική και την Νομική Σχολή Θεσ/νίκης, που έχουν ήδη καταντήσει εξαρτήματα του Συγκροτήματος Λαμπράκη.

Δεν ....προκύψαμε 'Ελληνες τυχαίω τρόπω....βοήθησε και ο Θεός.


Διακήρυξη Ελευθερίας: 17 Μαρτίου 1821 - Η    Αυγή της Επανάστασης

Στις 17 Μαρτίου του 1821 στην Αρεόπολη σηκώνεται η Σημαία της Επαναστάσεως και ευθύς αμέσως ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και χιλιάδες Ελλήνων κινούνται προς την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, την Καλαμάτα.
Πέντε μέρες μετά καταλαμβάνουν τους γύρω λόφους. Ο Σουλεϊμάν αγάς Αρναούτογλου μόνο τότε καταλαβαίνει τι συμβαίνει και πιθανόν θυμάται την ιστορία με ένα φορτίο συνοδευόμενο από ενόπλους που είχαν αφήσει να περάσει οι αρχές πριν από μερικές μέρες. Είναι πλέον αδύνατο να διαφύγει και επιπλέον ακόμα και να μην ήταν αποκλεισμένος, καταλαβαίνει ότι η δύναμη που είχε φέρει από την Μάνη, υπό τον Μαυρομιχάλη, μάλλον δεν έχει έρθει για τον σκοπό που την κάλεσε. Αναγκάζεται να παραδοθεί αμαχητί.