Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Βανδαλισμός του παγκόσμιου πολιτισμού η «Συμφωνία των Πρεσπών» – Γιατί οι επιπτώσεις είναι εγκληματικές


https://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2019/03/Tsipras-Zaef-prespes-gefyra-1024x737.jpg
Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός, Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής

Η χωρίς προηγούμενο στη διεθνή διπλωματία ανομία-«Συμφωνία των Πρεσπών» αποτελεί και βανδαλισμό του παγκόσμιου πολιτισμού, αφού επιχειρείται να πληγεί αντιεπιστημονικά στο διεθνές συλλογικό ασυνείδητο το οποίο λειτουργεί μονοσημάντως και με συλλογικές προκρούστειες εντυπώσεις, ένα τεράστιο κεφάλαιό του: η παράδοση του Έλληνος Μεγάλου Αλεξάνδρου του Μακεδόνα και ο αντίστοιχος αρχαίος Μακεδονικός πολιτισμός, έστω και εάν «συμβατικά» υποτίθεται ότι προστατεύεται.

Ερντογάν: Η Ιστανμπούλ δεν θα γίνει ποτέ Κωνσταντινούπολη


Συνέχεια στις προκλητικές τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών δίνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με νέες του δηλώσεις, αυτή τη φορά προειδοποιώντας ότι η «Ιστανμπούλ» δεν θα γίνει ποτέ «Κωνσταντινούπολη».
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Τσανάκαλε  ο κ. Ερντογάν ανέφερε:  «Την Ίστανμπούλ δεν θα μπoρέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1000 χρόνια. Όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ, θα φύγει με το φέρετρο του όπως το κάναμε στο παρελθόν».

Προς την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη, κύριο κύριο Βαρθολομαίο


    Νίνα Γκατζούλη
  Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
       Email: ninagatz@comcast.net
Τηλ: 603-742-0466

Μαρτίου 16, 2019
Παναγιότατε, Πάτερ και Δέσποτα,
Για μια ακόμη φορά εμείς οι Μακεδόνες προσφεύγουμε σε Εσάς και επικαλούμαστε την βοήθειά Σας σχετικά με το μέγιστο ζήτημα που παρουσιάστηκε μετά το πρόβλημα της κλοπής της ιστορίας, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της μοναδικής μακεδονικής ταυτότητάς μας από τους βόρειους γείτονές μας. 

Ανατριχιαστικές παραδοχές Χαρίλαου Φλωράκη (Γ.Γ του ΚΚΕ) για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΕΜΦΥΛΙΟ


Η Παγκόσμια επανάσταση της επιστήμης πληροφοριών και επικοινωνιών, και ο ρόλος τους στη μετάβαση προς το αντιπροσωπευτικό δημοκρατικό πολιτικό σύστημαΝικόλαος Λ. Μωραΐτης. Ph.D.

Πολλοί άνθρωποι σταμάτησαν να ατενίζουν πλέον την υπόσχεση και τον κίνδυνο του μέλλοντος. Φαίνεται θολό εάν μια νέα μέρα, στο ημερολόγιο θα σηματοδοτούσε, πραγματικά, μια νέα εποχή στην παγκόσμια ιστορία.
Η εποχή μας ακόμη δεν έχει όνομα. Η αλήθεια είναι ότι φεύγουμε από αυτήν την εποχή που βρισκόμαστε σήμερα, και η ανθρωπότητα οδεύει προς ένα νέο σύστημα που θα αλλάξει το ανθρώπινο γίγνεσθαι, τους πολιτισμούς, τις κοινωνίες, τις οικονομίες, τις αξίες, τον τρόπο ζωής, θα τερματίσει τις αποστάσεις και θα μεταβάλλει τις αποφάσεις των ανθρώπων για το που θα εργαστούν και που θα ζήσουν.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα                                    
Ελευθερία είναι να λες στους ανθρώπους, αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν
                                                                                                                                       Τζωρτζ Όργουελ
Εισαγωγή
Πολύ πιθανόν αυτά που θα παραθέσω κατωτέρω να μην γίνουν αποδεκτά εν μέρει ή εν όλω, αλλά διατηρώ για τον εαυτό μου την ελευθερία να τα εκφράσω μετά θάρρους και παρρησίας, σύμφωνα με την παρακαταθήκη του Περικλή στον επιτάφιο, που έγραψε: «…το εύδαιμον, το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον…». Κατόπιν τούτου ο καθένας θα κρίνει κατά πόσο και σε ποιο βαθμό ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι.

Για όσους πιστεύουν ότι ο ..... Μητσοτάκης είναι πατριώτης!!! 

Απλά, είναι Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ!!! Θα συνεχίσει ... "ως αρχικό σχέδιο"!!! Του χρόνου τέτοια μέρα θα έχουμε πολλούς ... κοψοχέρηδες! Θεωρητικά πάντα, διότι στην πραγματικότητα ουδείς το κάνει!!!
 
Το της Πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοίς άρχουσιν!
Οι μη οργιζόμενοι, εφ' οις δει, ηλίθιοι δοκούντες είναι!
Χαίροισθε, Υγιαίνοιτε, Έρρωσθε

Δημοσθένης ο Μακεδών 


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

AΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ , ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

«Δεν ντρόπιασα κανέναν και ουδείς απειλήθηκε» δηλώνει ο αλεξιπτωτιστής του «Μακεδονία ξακουστή»


Ο νεαρός Κρητικός στην ανάρτησή του επισήμανε ότι έχει ήδη λάβει το πτυχίο του αλεξιπτωτιστή, όπως και την «πουλάδα» αναγνωριστικό της εκπαίδευσής του - Ένορκη διοικητική εξέταση έχει διατάξει το ΓΕΣ

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο καταδρομέας Εμμανουήλ Μπούχλης, σχολιάζει τον θόρυβο που προκλήθηκε από το βίντεο που ο ίδιος ανήρτησε στα κοιωνικά δίκτυα και τον εμφανίζει να τραγουδάει το «Μακεδονία Ξακουστή», την ίδια στιγμή που πραγματοποιεί άλμα με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο.

“Ιπτάμενο φρούριο” B-52 των ΗΠΑ πέταξε με ελληνικά F-16 από Αιγαίο μέχρι Κύπρο!


Αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52 πέταξε στο Αιγαίο και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, φθάνοντας μέχρι Κύπρο και σε πολλές φάσεις της πτήσης του, είχε συνεργασία με ελληνικά F-16. Το αμερικανικό “ιπτάμενο φρούριο”, εκτέλεσε αρκετά σενάρια με τα ελληνικά μαχητικά και η πτήση του από το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο είναι μια ακόμη επιβεβαίωση των καλών σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας σε στρατιωτικό επίπεδο. Πρωτίστως βεβαίως η παρουσία του B-52 ήταν μια επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ στην περιοχή.

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κων.Ζιαζιάς γράφει περί Εμβατηρίων και “απαγορεύσεων”

Γράφει ο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ
Επίτιμος Α/ΓΕΣ
Στρατηγός ε.α
Τα εμβατήρια είναι δημιουργήματα του έθνους-κράτους, αν και η μουσική χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν για στρατιωτικούς λόγους και σημερα χρησιμοποιούνται από όλους τους στρατούς του κόσμου . Τα στρατιωτικά εμβατήρια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο καθόσον ως επι το πλείστον χρησιμοποιούνται στις παρελάσεις, εκδηλώσεις με συμμετοχή στρατευμάτων, εορτασμούς Εθνικών εορτών και Επετείων ενώ στα πλαίσια των Μονάδων κατά βάση, για την επίτευξη συγχρονισμού και ορθού βηματισμού του στρατιωτικού προσωπικού. Τα στρατιωτικά εμβατήρια και άσματα εξυψώνουν το φρόνημα και την ηθικοπλαστική καλλιέργεια του στρατεύματος, αλλά και γενικότερα δύνανται να ανυψώσουν το ηθικό των Ελλήνων κατά τη διάρκεια κρίσεων-επιχειρήσεων.