Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Ο Μέγας Αλέξανδρος στην έρημο του Ιορδάνη - Ο τεραστίων διαστάσεων ανδριάντας του ήρωα στήθηκε από Έλληνα μοναχό.Αποστολή έρημος Ιορδάνη Μαρία Γιαχνάκη
Φωτογραφικό υλικό Μαρία Γιαχνάκη
    Στα βάθη της ερήμου του Ιορδάνη μερικά χιλιόμετρα μάλιστα από τον Ιορδάνη ποταμό, στέκεται αγέρωχο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
    Ο ανδριάντας αυτός φτιάχτηκε από Έλληνα μοναχό τον Γέροντα Χρυσόστομο, ηγούμενο της Μονής Αγίου Γερασίμου, ο οποίος είχε την ιδέα και την ευθύνη του έργου.
    “
Η βάση χτίστηκε από χέρια αράβων εργατών υπό την καθοδήγηση του ίδιου του ηγούμενου για να στηθεί πάνω σε αυτή το άγαλμα που κατασκεύασε ο γλύπτης Μπαρδής Ιωάννης και θα τοποθετηθεί στην τελική του μορφή μπροστά από το εξίσου μεγάλο έργο του χάρτη της Μαδιβα που έχει ήδη κατασκευαστεί και τοποθετηθεί στο μοναστήρι” όπως λέει στο iellada.gr, ο Γέροντας Χρυσόστομος.

Θρασύτατη πρόκληση από την Άγκυρα: Οι SAS-SAT «άπλωσαν» τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας!

Σε μια προπαγανδιστική κίνηση εξόχως προκλητική προχώρησαν οι τουρκικές SAS που συμμετέχουν στην Άσκηση ARIADNE-19, που φιλοξενείται από την Ελλάδα καθώς στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες που απεικονίζουν την τουρκική μονάδα να σηκώνει την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας!

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κατρούγκαλου-Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα ζητάει τα πάντα σε Αιγαίο-Κύπρο

Kαθώς το Κυπριακό, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης Γ.Κατρούγκαλου και Μ.Τσαβούσογλου με έμφαση στα ΜΟΕ τα οποία θα είναι «ραμένα και κομμένα» στα συμφέροντα της Άγκυρας.
Πέραν των ΜΟΕ όμως η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει να ξανανοίξει και πάλι το Κυπριακό χωρίς να υπάρχει η βάση της κατάργησης των εγγυήσεων και της αποχώρησης του κατοχικού στρατού πριν να υπάρξει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.

Οι Τούρκοι κτυπούν την Ελλάδα μέσω ΝΑΤΟ: Πριν την τουρκική σημαία στην Σούδα άλλαξαν το όνομα της Κύπρου!

Η Άγκυρα έχει χρησιμοποιήσει κι άλλη φορά το ΝΑΤΟ για να προκαλέσει την Ελλάδα κατά τη διάρκεια άσκησης της Συμμαχίας, χρησιμοποιώντας τις συμμαχικές δομές για να περάσει την προπαγάνδα της και για να φαίνεται πως «νομιμοποιούνται» οι επιδιώξεις της.

Η πολιορκία και η παράδοση των Καλαβρύτων:
Η πρώτη πράξη της Ελληνικής Επαναστάσεως 21-3-1821 Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 - 07:28 Η πρώτη τουφεκιά της Ελληνικής Επανάστασης έπεσε στις 21 Μαρτίου 1821 στα Καλάβρυτα. 600 ένοπλοι αγωνιστές, με επικεφαλής τους Σωτήρη Χαραλάμπη, Ασημάκη Φωτήλα, Σωτήρη Θεοχαρόπουλο, Ιωάννη Παπαδόπουλο, Νικόλαο Σολιώτη, Βασίλειο και Νικόλαο Πετμεζά εισήλθαν στα Καλάβρυτα και πολιόρκησαν τους Τούρκους, που είχαν καταφύγει σε τρεις οχυρούς πύργους. Σας παραθέτουμε το χρονικό της πρώτης πράξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως μέσα από το βιβλίο του Σπυρίδωνος Τρικούπη, "Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως": "Όταν ύλη εύφλεκτος συσσωρευθή, σπινθήρ αρκεί να πέση και την  ανάπτει.

ΤΟ «ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
Νίκος Ι. Καραβέλος Δικηγόρος-Συγγραφέας 

nkaravelos@gmail.com Επ’ εσχάτων, παρατηρείται το φαινόμενο, με άκρως «επιστημονικό τρόπο», η Επιστήμη της Ιστορίας να μετατρέπεται σε «ιστορική εκδοχή». Πανεπιστήμια, Σχολές, Ινστιτούτα και λοιπά ανωφελή ιδρύματα προωθούν και χρηματοδοτούν τη συγκεκριμένη μεταμφίεση. Η Ιστορία όμως θα παραμείνει Επιστήμη είτε το θέλουν είτε όχι τα Ιδρύματα Λάτση, Νιάρχου ή Μποδοσάκη, είτε το θέλει είτε όχι ένας κουτοπόνηρος της (αντι)παιδείας υπουργός!. Η Ιστορία θα παραμείνει Επιστήμη, με τα λάθη, τις ανεπάρκειες, τους ταξικούς διαφορισμούς των ιστορικών που τη συγγράφουν.

Εάν η γέννηση και ύπαρξή μας είναι .....ιστορικό γεγονός, τα "άλλα"" γεγονότα ΔΕΝ υπήρξαν?? Είμαστε… ελεύθεροι να συμφωνούμε με εντολές και υποδείξεις Καταρρέει με το πέρασμα του χρόνου και υπό το βάρος της πραγματικότητας η κυρίαρχη (νέο) φιλελεύθερη σοφιστεία περί της ύπαρξης ενός παγκοσμιοποιημένου πεδίου όπου τα δρώντα υποκείμενα ξεδιπλώνουν τις αρετές τους διεκδικώντας ελευθέρα και με ίσους όρους τα μερίδια που τους αναλογούν σε όλα (οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό) τα επίπεδα. 

Παρά το νεοφιλελεύθερο λούστρο ο κόσμος παραμένει όπως ακριβώς ήταν χιλιετίες τώρα: αρένα συγκρούσεων. Η πραγματικότητα άλλωστε είναι προφανής και αμείλικτη: η υδρόγειος αποτελεί όντως ένα ενιαίο πεδίο δράσης με κανόνες που έχουν ορίσει οι ισχυροί με τέτοιον τρόπο που να εξυπηρετούνται και να διαιωνίζονται τα συμφέροντά τους. 

“Αλληλεγγύη στο ΝΑΤΟ είναι το άρθρο 5 κι όχι το …F-35”! Η Γαλλίδα ΥΠΑΜ τα ΄πε έξω από τα δόντια στις ΗΠΑ


“Το άρθρο αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ είναι το άρθρο 5 κι όχι το F-35”! Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Florence Parly, δεν “μάσησε τα λόγια” της κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στις ΗΠΑ πριν μερικές ημέρες.
Αναφερόμενη στις ακραίες αντιδράσεις του προέδρου Τραμπ όταν τέθηκε θέμα μερικής έστω αυτονόμησης της ευρωπαϊκής άμυνας, η Γαλλίδα ΥΠΑΜ επεσήμανε ότι οι Ευρωπαίοι εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στις ΗΠΑ για τη παροχή ασφάλειας , αλλά δεν μπορούν να είναι πλέον βέβαιοι ότι αυτή θα συνεχιστεί για πάντα.