Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ι. Μάζης: Ο Τουρκικός Μαξιμαλισμός και η Ανατολική Μεσόγειος


Η απόφαση ελήφθη για Ελλάδα-Κύπρο: Μία μεγάλη στρατηγική συμμαχία γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ  


Χωρίς αμφιβολία τα νέα από το Ισραήλ είναι εξαιρετικά. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα και η Κύπρος κάνουν τα πρώτα βήματα, ως να είναι «νήπια», σε μία στρατηγική συμμαχία της οποίας ηγείται η Αμερική και απουσιάζει η Τουρκία. Όμως, απαιτείται σοβαρότητα. Οι πανηγυρισμοί ας μείνουν για το τέλος, όταν «τρέξει» το πρώτο φυσικό αέριο, από το Ισραήλ -μέσω Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας- στην Ευρώπη. Ας κτυπήσουμε τις καμπάνες για το γεγονός, όχι για τα σχέδια! Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, δεν μπορούν να παρερμηνευθούν.

«Κλείδωσε» λύση «a la Σκόπια» για το Αιγαίο με την Άγκυρα ο Α.Τσίπρας - Μ.Τσαβούσογλου: «Στις 12 Απριλίου υπογράφουμε»

Η κυβέρνηση «κλείδωσε» λύση τύπου Σκοπίων για τα ελληνοτουρκικά και βιάζεται να την εφαρμόσει και έτσι στις 12 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας σε επίπεδο γενικών γραμματέων, κατά την οποία θα συζητηθούν και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο που πρακτικά θα γίνει εις βάρος της ελληνικής πλευράς αφού την ένταση την προκαλεί η Αγκυρα.

Ποιο μακεδονικό κρασί ρε;

Γιώργος Μιχαηλίδης

Ξαφνικά από το πουθενά ξεφύτρωσε ένας μακεδονικός οίνος ο οποίος δεν είναι από την Μακεδονία μας αλλά από τα Σκόπια. Η Συμφωνία των Πρεσπών ξύπνησε στους γείτονες ορέξεις που τους είχαν κοπεί ήδη από το 2013.
Τα πρόσφατα περιστατικά σε εκθέσεις με «μακεδονικά κρασιά 2.000 ετών» και «κρασιά της Μακεδονίας» που δήθεν παράγουν οι Σκοπιανοί έσκασαν σαν κεραυνός, αφού προέκυψε ένα ζήτημα το οποίο υποτίθεται είχε λυθεί!

Οι Τούρκοι θεωρούν σχεδόν όλη την Κρήτη δική τους με νέο προκλητικότατο χάρτη - ΦΩΤΟ


Σε νέα έκρηξη προκλητικότητας προχώρησαν τα τουρκικά ΜΜΕ καθώς, στην τουκρική εφημερίδα Σοζού, δημοσιεύτηκε χάρτης, ο οποίος απεικονίζει την Κρήτη, η οποία είναι "τουρκική" εκτός των Χανίων.

Ο πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα Σοζού με έναν χάρτη που δείχνει την Κρήτη και λέει ότι «Τα 3/4 της Κρήτης μας ανήκουν». 

EastMed: Προκλήσεις και προοπτικές ενός γιγαντιαίου έργου


Ο EastMed, ο υποθαλάσσιος αγωγός φυσικού αερίου που θα συνδέει τα μεγάλα κοιτάσματα του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Κύπρου με την Ευρώπη, παρακάμπτει την Τουρκία, παρά α) τις τουρκικές αντιδράσεις, β) την προσπάθεια του Ερντογάν να ρίξει παρασκηνιακά τους τόνους και να έρθει σε μια κάποια συμφωνία με τους Ισραηλινούς αλλά και γ) το μεγαλύτερο κόστος που έχει η κατασκευή του αγωγού προς την Ελλάδα, αντί προς την Τουρκία, μέσα από μεγάλα θαλάσσια βάθη στα ανατολικά της Κρήτης.

για πρώτη φορά η Κίνα εμπόδισε την εισαγωγή ελληνικών κρασιών με ονομασία προέλευσης «Μακεδονικό κρασί»
 από το facebook : Ανδρέα Σταλίδη 19 Μαρτίου στις 11:08 μ.μ. 


· Ένα από τα κύρια χαζοεπιχειρήματα υπέρ της επαίσχυντης Συμφωνίας της λίμνης ήταν ότι όλοι τους είχαν ήδη αναγνωρίσει ως σκέτο Μακεδονία, οπότε είναι πρόοδος να βάλουμε το «βόρεια» μπροστά. 
Παύει το μονοπώλιο! 
 Μάλιστα. Μία χώρα, μία μεγάλη χώρα, μία χώρα που είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Κίνα, η οποία ήταν ανάμεσα σε όσες τους είχαν αναγνωρίσει ως σκέτο Μακεδονία εδώ και πολλά χρόνια, πρώτη φορά στα χρονικά τώρα, Μάρτιο του 2019, μετά την ελληνική υπογραφή εμπόδισε την εισαγωγή ελληνικών κρασιών με ονομασία προέλευσης «Μακεδονικό κρασί», επειδή λέει πρέπει να ερωτηθεί η γείτονα χώρα αφού φέρει το όνομα Μακεδονία στο όνομά της.