Κυριακή 24 Μαρτίου 2019


Οι Αμερικανοί φέρνουν και Global Hawk στη Λάρισα!

Η Ελλάδα μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε απέραντη αμερικανική βάση, με την Ουάσινγκτον να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερες στρατιωτικές υποδομές της χώρας. Μετά από τη μεταστάθμευση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9 Reaper στη Λάρισα, οι Αμερικανοί ζητούν να φέρουν από την Ιταλία και τα “θηριώδη” σε μέγεθος και δυνατότητες μην επανδρωμένα αεροσκάφη Global Hawk! Την ίδια ώρα στην Ανδραβίδα αναμένονται τις επόμενες ημέρες έξι αεροσκάφη F-35, των Ιταλών ,τα οποία έρχονται για να πετάξουν στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ.

Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που έχει βοηθήσει 15.000 παιδιά σ΄ όλο τον κόσμο

«Η ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι μία από τις αξίες που ξεκίνησαν οι πρόγονοι μας. Τη λαμβάνω για λογαριασμό όλων όσοι με βοήθησαν να προσφέρω αυτήν την αλληλεγγύη στους πιο άπορους και στα παιδιά». Με αυτά τα λόγια ο Αυξέντιος Καλαγκός, καρδιο-αγγειοχειρουργός, τακτικός καθηγητής πανεπιστημίου στη Γενεύη και στην Κωνσταντινούπολη παρέλαβε την εβδομάδα που μας πέρασε το βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς «Αργώ» που απονέμεται σε Έλληνες που ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Όταν οι Έλληνες «δια των Δικών τους δυνάμεων» άνοιξαν το Ανατολικό Ζήτημα


Του Στέλιου Αλειφαντή
Πλησιάζοντας σε μια ακόμη επέτειο της Εθνεγερσίας του 1821 θα διαβάσουμε, ακούσουμε και δούμε έναν καταιγισμό απόψεων για το ’21, οι περισσότερες από αυτές εστιάζοντας στην σύγκρουση αντιλήψεων που διαπερνούν την σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα, παρά στα τότε ιστορικά συμβάντα για την εξαγωγή διδαγμάτων.
Κυρίαρχη ανάμεσα σ’ αυτές η άποψη ότι «μετά την αρχική επιτυχία, η Επανάσταση βρέθηκε σε αδιέξοδο” αντανακλά μια ριζωμένη πεποίθηση, παρά μια από τις πολλές ιστορικές ερμηνείες για την σημασία ιστορικών γεγονότων ή παραγόντων, στο εσωτερικό πολιτικό, στρατιωτικό και διεθνές επίπεδο. Μια άποψη που καταλήγει στο γνωστό ιδεολόγημα ότι «χωρίς την ξένη επέμβαση η ελληνική εξέγερση θα ήταν καταδικασμένη».

ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ
Ιωάννη Μ. Ασλανίδη Αντγου ε.α. Επίτιμου Δκτή της Σ.Σ.Ε.
-          
 Τον πρώτο χρόνο της Επανάστασης η «Ιερή Συμμαχία» της Ευρώπης καταδικάζει επίσημα την Ελληνική Επανάσταση, με επικεφαλή τον Αυστριακό καγκελάριο Μέτερνιχ.
-           Η αγάπη όμως των ξένων για τους επαναστατημένους Έλληνες και τον αγώνα τους δημιούργησε όπως προείπαμε τον «Φιλελληνισμό».

ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣhttp://roykoymoykoy.blogspot.gr/
Δημήτρης Κ. Μπάκας

Δημήτριος Kαραμήτσος: Ομιλία μου σε συλλαλητήριο


Η αρχική ελληνική εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια και ο κύκλος του Ελσίνκι


Ξεκινώντας θα πάμε λίγο πίσω στον χρόνο. Θα πάμε στο μακρινό πλέον 1991. Βρισκόμαστε στο τέλος του ψυχρού πολέμου και οι κομμουνιστικές χώρες των Βαλκανίων σιγά σιγά υφίστανται πολιτειακή μεταβολή μετατρεπόμενες σε Δημοκρατίες. Το ανατολικό μπλοκ βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Είναι προφανές πως βαδίζουμε σε μία σημαντική μεταβολή στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.
Σε εκείνη τη χρονική στιγμή η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη από τις εξελίξεις να προσαρμόσει την εξωτερική της πολιτική στις νέες συνθήκες. Και κυρίως να σχηματίσει μία νέα πολιτική ειδικά προς βορρά όπου προκύπτουν νέες χώρες και νέα δεδομένα εκείνη τη χρονική στιγμή.

ΜΟΡΦΟΥ: ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΦΟΒΕΡΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ! Τι λέει για τη Συμφωνία Πρεσπών - ΒΙΝΤΕΟ