Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Σαν «ανταρσία» παρουσιάζουν οι Τούρκοι την Εθνεγερσία του 1821 με την βοήθεια Ελλήνων «διανοούμενων»


Έλληνες ιστορικούς και διανοούμενους επικαλούνται οι Τούρκοι, όπως μια γνωστή σχετική εκπομπή σε ελληνικό κανάλι, (που ανήμερα της επετείου της επανάστασης του 21 διαφημίζει…τουρκικά σήριαλ) για να τεκμηριώσουν τις απόψεις τους για την ελληνική επανάσταση του 1821, δηλαδή την ιστορική διαστροφή μιας από τις μεγαλύτερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

Το ΝΑΤΟ έχει αναθέσει καθήκοντα στην Άγκυρα να αναχαιτίζει όλα τα ελληνικά αεροσκάφη στο Αν. Αιγαίο

Με μία πρωτοφανή, προκλητική, επιθετική, επικίνδυνη και παράνομη ενέργεια, ανήμερα της εθνικής επετείου, και με στόχο τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, η Τουρκία δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία ότι εφαρμόζει επισήμως στην πράξη το «ειδικό καθεστώς»

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ισως κάνω τζαμί την Αγία Σοφία μετά τις εκλογές    Σε ακόμα μια προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο «TGRT HABER».
    Και συγκεκριμένα τόνισε ότι ίσως μετά τις τουρκικές εκλογές η Αγιά Σοφιάανοίξει ως τζαμί και όχι ως μουσείο, δείχνοντας ξεκάθαρα για ακόμη μια φορά την προκλητική στάση του προς την Ελλάδα.
    Όπως ανακοίνωσε ο Ερντογάν «μετά τις εκλογές της Τουρκίας ίσως η είσοδος στην Αγία Σοφία γίνει δωρεάν. Μπορούμε να ανοίξουμε την Αγία Σοφία όχι ως μουσείο αλλά ως τζαμί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος και συνέχισε λέγοντας  πως «όπως στο τζαμί Σουλταναχμέτ ( Μπλε Τζαμί) έρχονται τουρίστες και δεν πληρώνουν, όπως και στο Σουλεϊμάνιε. Έτσι μπορούμε να κάνουμε και στην Αγία Σοφία.  Να βγει από το καθεστώς μουσείου» κατέληξε ο Ερντογάν.

«Μα εγώ είμαι Έλληνας!»


«Μακεδονία ξακουστή»: Οι λόγοι που το φοβούνται και απεχθάνονται οι δοσίλογοι «προοδευτικοί»Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
    Η Μακεδονία ξακουστή είναι τίτλος πατριωτικού τραγουδιού για τη Μακεδονία που ακούγεται σε εορτές και εθνικές επετείους και καθιερώθηκε ως ύμνος της Μακεδονίας.
    Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται συνήθως σε παραστάσεις ή ανεπίσημες παρουσιάσεις μακεδονικών παραδοσιακών χορών στην περιοχή της Μακεδονίας ή ευρύτερα. Ενώ τοπικές κοινωνίες της ελληνικής Μακεδονίας του αποδίδουν κεντρική θέση στο τοπικό μουσικοχορευτικό σύνολο, δεν είναι λειτουργικά δεμένο με την κοινωνική ζωή, μη χρησιμοποιούμενο σε περιστάσεις που συνδέονται με τον κύκλο της ζωής, π.χ. γάμους..

Βρετανικές Βάσεις, δικαστικές αποφάσεις και το Βρετανικό Αρχείο


Η «Σημερινή» στις 3.3.2019 πρόβαλε πρωτοσέλιδα το ειδησεογραφικό της συναδέλφου Νάταλης Μιχαηλίδου, με τις τρείς γνωματεύσεις ξένων συνταγματολόγων που είχε εξασφαλίζει ο Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος το 2007 για το καθεστώς τον βρετανικών στρατιωτικών περιοχών (βάσεων) με τίτλο « Η κληρονομιά του Τάσσου» οι οποίες  έμειναν στα συρτάρια του προεδρικού. Και όχι μόνο:
Στις 5.6.2008 ο επόμενος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας α) τσιμέντωσε την νέο-αποικιοποίηση της ΚΔ με το Μνημόνιο Μπράουν-Χριστόφια δια της επαναβεβαίωσης του στις δεσμεύσεις των Συνθηκών του 1960 και β) με την δήλωση του στο Brookings Institute στις 27.9. 2010 ότι « οι Βάσεις δεν θα ενοχληθούν και το μέλλον τους θα αφεθεί στα παιδιά και τα εγγόνια μας». Αμφότερες δίχως καμίαν λαϊκή εντολή ή ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.

Ο Μουσταφά Κεμάλ και ο Νουρετίν πασάς. Δύο από τους κορυφαίους υπεύθυνους του εγκλήματος της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


του Σάββα Καλεντερίδη

Συμπληρώνονται φέτος εκατό χρόνια από τότε που ο Μουσταφά Κεμάλ, με βίζα που πήρε για τον εαυτό του και για τους συντρόφους του αξιωματικούς από τον Άγγλο στρατιωτικό επίτροπο που ήταν εγκατεστημένος στην Κωνσταντινούπολη, απέπλευσε με πλοιάριο από την Βασιλεύουσα για να αποβιβαστεί τις 19 Μαΐου στην μαρτυρική Αμισό και να αρχίσει από κει η τελευταία και πιο άγρια φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Εγγραφή από το βιβλίο Στατιστικής του εν Σινασώ της Καππαδοκίας Χριστιανικού Πληθυσμού, έτους 1924.


 
"Σήμερον αναχωρούμεν οι τελευταίοι, οι οποίοι

απεμείναμεν εις την Σινασό, μετά την αποστολήν

όλων των άλλων με τας αποσκευάς των. 

Η τελευταία θλιβερά αύτη έξοδος από της

γενετείρας μας Σινασού,απαρτίζεται από οκτώ

(αριθ. 8) αμάξια.


Σου απευθύνω ,φιλτάτη μου Πατρίδα το ύστατο

Χαίρε. Έχε γειά για πάντα ! ! !

Εν Σινασώ τη 24 Οκτωβρίου 1924.


Ο Γραμματεύς της Επιτροπής Ανταλλαγής.

Λάζαρος Τακαδόπουλος".