Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Η προφητεία του Αισχύλου για τους Έλληνες

«Εκεί τους περιμένουν τα πιο μεγάλα κακά να πάθουν, πληρωμή για την αυθάδεια και τις σκέψεις που Θεόν δεν λογαριάζουν· γιατί στην χώρα την Ελληνική σαν ήρθαν, των θεών τ’ αγάλματα να ξεγυμνώσουν δεν ντρέπονταν και τους ναούς να κάψουν.

Δειλοί παραχαράκτες




Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης



    Ο πάτος του εξευτελισμού της πατριωτικής συνείδησης και η τρομοκράτησή της από την εξουσία πήρε σάρκα και οστά στην Καλαμάτα το Σάββατο το μεσημέρι. Και εκφράστηκε από τον δήμαρχο της πόλης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Όταν ο δήμαρχος πήρε την άδεια του προέδρου για να παίξει η φιλαρμονική το Μακεδονία Ξακουστή παρελαύνοντας μπροστά του! Επανάσταση γιορτάζαμε ή ραγιαδισμό;

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ


Αν τους ενδιέφερε η αλήθεια, η βιβλιοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών βρίθει από μελέτες, και από βαλκανικές πηγές που ιστορούν τα γεγονότα.

Η απέλπιδα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ξεχαστεί όσο το δυνατόν συντομότερα, ή τουλάχιστον να μετριαστεί η αγανάκτηση των Ελλήνων πατριωτών από την ακαταλόγιστη συμφωνία των Πρεσπών, σκοντάφτει εκτός των άλλων και στις αποκαλύψεις που καθημερινώς προβαίνει η σλαβική πλευρά.

ΠΡΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ


                                     Του Ευάγγελου Γριβάκου, Αντιστρατήγου ε.α-Νομικού
https://maximostrivolis.files.wordpress.com/2015/08/panagia.jpg
Η υπέροχη Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, ψαλλόμενη τμηματικά το εσπέρας της Παρασκευής των πρώτων τεσσάρων εβδομάδων της Μεγάλης Σαρακοστής και ολόκληρη την Παρασκευή της πέμπτης εβδομάδος των νηστειών, αποτελείται από δύο λειτουργικά συνεχόμενα μέρη: Τον «Κανόνα» και τον «Ακάθιστο Ύμνο» γνωστό και ως  «Χαιρετισμοί της Παναγίας».
Ο «Κανόνας» συντίθεται από οκτώ ωδές που εξυμνούν την Παναγία ως «Χριστού βίβλον ἔμψυχον», «παλάτιον του μόνου Βασιλέως»,  «θρόνον πύρινον του  Παντοκράτορος», «αγνείας θησαύρισμα» κτλ. Οι ειρμοί λήφθηκαν από τον Κανόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και πιθανός  ποιητής τους θεωρείται ο επιφανής «Μαΐστωρ Μουσικής» και ερμηνευτής της Ορθόδοξης πατερικής Θεολογίας Άγιος Ιωάννης ο  Δαμασκηνός (676-749),  των δε τροπαρίων ο Ιωσήφ ο Υμνογράφος από την Σικελία, που ήκμασε κατά τον θ΄αιώνα.