Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Αδιανόητο: Ο Α.Τσίπρας μετονόμασε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε αεροδρόμιο της «Μίκρας»! (βίντεο, φωτό)

Σε μια κίνηση η οποία δείχνει πως δεν είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, ο Α.Τσίπρας μετονόμασε αυθαίρετα το αεροδρόμιο "Μακεδονία" σε αεροδρόμιο της "Μίκρας".
Η ενέργεια αυτή του Α.Τσίπρα καταδεικνύει για άλλη μια φορά πως έρχεται σε μετωπική αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και φυσικά θα "τιμωρηθεί" γι αυτό στις ερχόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.

Νέα πρόκληση από τα Σκόπια: Υποψήφια πρόεδρος απαιτεί να φεύγει το «Βόρεια» και να μείνει το «Μακεδονία»Πήραν θάρρος οι Σκοπιανοί και δεν αρκούνται στην ήδη καταχρηστική χρήση του όρου Μακεδονία. Η εθνική ήττα εξαιτίας της κυβέρνησης συνεχίζεται.

Φυσικά μπορώ να μιλήσω εξ ονόματός μου για την απόφασή μου να εισέλθω στο πολιτικό δαχτυλίδι και να δοκιμαστώ στη μάχη για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Η Συμφωνία Των Πρεσπών Ενισχύει Τον Τουρκικό Επεκτατισμό

imgγράφει ο Ιωάννης Δ. Παπακωνσταντίνου
Παρότι υποτίθεται (κατά δηλώσεις μελών τής Ελληνικής «κυβέρνησης»)1 ότι η Απειλή εξ Ανατολών, και δη η αυξανόμενη στρατιωτική και πολιτικοοικονομική επιρροή τής Τουρκίας στη fYROM, απετέλεσε τήν (δήθεν) πρωταρχική αιτία για τήν εσπευσμένη συνυπογραφή και κύρωση τού εν λόγω προσυμφώνου, εντούτοις η σχετική συζήτηση στη «βουλή» τών Ελλήνων περί τής «Συμφωνίας τών Πρεσπών» διεξάγεται εκτός θέματος:

Αμερικανός καθηγητής τινάζει στον αέρα τη Συμφωνία των Πρεσπών


Η Συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζει την Σύμβαση της Βιέννης, αναφέρει στον ραδιοφωνικό σταθμό Dialogos Radio ο Αμερικανός καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι Francis Boyle. Χαρακτήρισε δε τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς ως όργανο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.
Ο καθηγητής αναφέρει ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν τον Νίμιτς και την Συμφωνία των Πρεσπών για να εντάξουν τη «Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ. Αναφέρεται δε και στον γνωστό Τζορτζ Σόρος τον οποίο εμπλέκει στην υπόθεση.

Άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών

Ι. Θ. ΜΑΖΗΣ: ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΤΟΥ 1913


ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; 
ΝΑΙ, ΑΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ι. Θ. ΜΑΖΗΣ, ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΘΕΝΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Καταπατάται η Συνθήκη του Βουκουρεστίου, εφόσον Ελλάδα και Σερβία δεν έχουν εισέτι καταγγείλει ή αποκηρύξει i) το Πρωτόκολλο των Αθηνών και ii) την Ελληνο-σερβική Συνθήκη Φιλίας και Αμυντικής Συμφωνίας, η οποία προβλέπει ρητώς κοινά σύνορα, όπως και το συνοδό Πρακτικό Υπογραφής των συγκεκριμένων κοινών συνόρων